jeanytt

En tanke till de kära...

Publicerad 2009-10-30 17:58:47 i

... som inte finns med oss i livet längre vill jag skicka idag inför den allahelgonhelg som stundar. Idag var jag och barnen och tände ljus på min farmors grav. Ida-Therese sa att det var lite sorgligt att vara på kyrkogården och det har hon ju sant i. Men jag sa till henne att man kan ju tänka på roliga saker som man minns från den tiden de fanns med oss. Så jag berättade för henne om min farmor som hade rätt så många lådor i sitt kök och som gav mig och hennes andra barnbarn varsin låda i köket. Sen fyllde hon dem med överraskningar! Det tyckte Ida var en bra idé och jag blev glad av minnet... trots att vi befann oss på kyrkogården. 

En bubblig dag

Publicerad 2009-10-28 23:04:07 i

Idag lånade jag med mig Nicole och åkte iväg med henne och Ida-Therese till på vårt nya favorit tillhåll Teknikens hus i Luleå. Min kusin Erika med barn följde med liksom min barndomsbästis Anna och dotter. Theo lånade vi ut till mormor. 
Eftersom det är höstlov för skolorna så hade Teknikens hus en del extra roliga grejer att visa upp såsom en såpbubbleshow. Bilderna från mobilen gör inte bubblorna rättvisa men de var ENORMA, våra barn var INNE i bubblan. Trixet var att såpvattnet hade fått tillsatser av både salt och sirap för att hålla ihop. Så det blev till att duscha barnens hår när vi kom hem. Väl hemma fortsatte upptågen med fotostudio a´la Durrudden. Bilder på fotobloggen. 

Säsongens första snögubbe

Publicerad 2009-10-26 19:08:47 i

Vi har varit i stugan i helgen. l Johan jagade älg, men det var ingen vidare jaktlycka. Själv gjorde jag inte mycket alls, utan myste mest med Theo. Ida hade inte tid att vara med mig, hon och hennes faster Jeanette hade nämligen fullt upp. De gjorde den här fina snögubben! Vinterns första.


Veckans kommentar

Publicerad 2009-10-22 09:07:56 i

Fåren som vi haft på stugan har nu fått sin sist vila... när vi skulle packa köttet var Ida-Therese väldigt nyfiken på vad vi skrev på påsarna. Fårfiol...lammkotletter...
-Men mamma, när ska vi skriva fårskalle då?

Middagstips

Publicerad 2009-10-21 19:33:43 i

Mattips är jag ingen hejjare på men Johan och Ida gjorde goda Majs och kesoplättar igår från Idas nya kokbok "Mat för stora och små" som jag vill rekommendera:
1 burk majskorn
3 ägg
1 dl vetemjöl
1/2 paket keso (125 gram)
lite salt
olja eller smör att steka i

Blanda ihop och grädda! Servera med grönsaker och eventuellt stekt bacon. Mums!

Kul att vara tillbaka

Publicerad 2009-10-21 14:07:29 i

Nu har jag börjat om att jobba och det är roligt att vara tillbaka! Det mesta är sig likt på jobbet förutom att vi bytt ut en del verktyg som vi använder för att göra jobbet. Det har varit skönt att fått lämna över stafettpinnen här hemma till Johan ett par dagar. Att vi båda ska jobba deltid i vinter känns som en bra lösning tycker jag. Det känns bra att vara behövd på jobbet och det är roligt att vara saknad när man kommer hem.

Premiär

Publicerad 2009-10-18 21:44:47 i


Nu har vi grillat vår första korv i skogskojan och det var hur mysigt som helst!

En mammadag

Publicerad 2009-10-15 22:44:19 i

06.00 Theo vaknar glad  som en lärka! Han leker på golvet i sitt rum och jag ligger brevid och försöker vakna...
07.30 Skiftbyte. Johan stiger upp och jag går och lägger mig igen.
08.30 Johan åker på jobbet och jag sätter mig och äter frukost med Ida som nu vaknat. Idag skulle vi inte iväg någonstans och tar det därför mycket lungt. Barnen myser i soffan en stund och är hur SÖTA som helst! Mammahjärtat smälter...
 
10.00 Theo somnar och jag städar undan frukosten och försöker ta mig ur morgonrocken.
10.30 Theo vaknar igen, Ida leker i sitt rum, jag hänger och viker tvätt med en nyfiken kille vid mina fötter.
11.00 Ida går ut en sväng, jag går igenom räkningar å sånt. Theo drar i datorsladden och skrattar gott när jag säger NEJ, ajja bajja.   
12.00 Lunchdags. Theo får äta makaronerna själv idag vilket han tycker är väldigt roligt! Det mesta hamnar i haklappen och på golvet. Sen får jag städa... vilket enligt Ida är mitt jobb, hennes jobb är ju att leka!

13.00 Theo tar en tupplur. Pyssel med Ida. Vi hamnar dock i disskustion om glitterlimmet som hamnar lite varstans...
14.00 Theo vaknar. Mellanmål till kidsen och glada miner på oss alla tre igen. 
15.00 Världens bästa storasyster leker med sin lillbror och jag får tid att LÄSA tidningen. Bara för att det heter morgontidning så måste man väl inte läsa den på morgonen, eller?
16.00 Tid att fixa middagen. Det är ett evigt matlagande när man är hemma.
17.30 Jag städar undan i köket igen. Disktrasan växer snart fast i mina händer...  
18.00 Barnvakten kommer som jag bokat för att åka och träna. Torsdagar är min träningkväll, men den här veckan krockade det med Johans jakt. Då får man helt enkelt be om hjälp. Det har tagit mig ett tag att inse att jag måste prioritera träning för det ger mig ny energi!
20.00 Jag är hemma igen, trött med glad av BOX-pass. Theo sover. Jag fixar kvällsfika till mig, Ida och barnvaken. Vi surrar en stund och har det mysigt. 

21.00 Ida lägger sig. Den här kvällen utan protester eftersom hon ska få sova i stora sängen när Johan är bortrest.
21.15 Jag är på väg in i duschen då Theo vaknar. 
22.00 Theo somnar om.
22.30 Nyduschad! Måste blogga lite... 
23.00 Godnatt! 

Höstlov

Publicerad 2009-10-14 22:29:21 i

Det verkar som om den nya influensan har nått vårt område nu, nära hälften av barnen på skolan i vårt rektorsområde är sjuka med symtom som stämmer in på svininfluensan. Därför har jag och Johan bestämt att Ida-Therese ska få några veckors höstlov nu för att försöka att minimera risken att smittas.

Läs mer om influensan här:
http://www.sr.se/norrbotten/nyheter/artikel.asp?artikel=3167836
http://www.sr.se/norrbotten/nyheter/artikel.asp?artikel=3168118

Den här fina höstdagen åkte jag och barnen och hälsade på barnens mormor i Rosvik. Hon och Kurt bjöd på lunch och sedan tog vi en promenad runt byn, mycket trevligt. På kvällen hälsade min svägerska Helena på och vi åt middagen ihop. Min Johan och min bror Johan (Helenas Johan) jobbade idag med att färdigställa flottarkojan som nu äntligen är klar. Vi ser fram emot att få åka dit och grilla korv i vinter! 

Nedräkning

Publicerad 2009-10-12 12:38:21 i

Om en vecka börjar jag om att jobba (på 40 procent) och det ska verkligen blir roligt! Johan kommer att vara pappaledig de dagar jag jobbar och han ser också fram emot det. Men mest av allt ser nog Ida fram emot att får vara hemma med Johan, hon har många idéer om saker de ska göra tillsammans. Vad vår lille "duracellkanin" tycker vet vi inte. Theo är full av energi och hans batterier verkar laddas snabbt på korta små tupplurer på en halvtimme max. Tyvärr behöver mina mammabatterier mer tid för laddning... De laddas på jobbet!

Höstfint

Publicerad 2009-10-11 20:51:41 i

Vilken dag det varit! Solen värmde, luften var klar och ingen vind = perfekt dag för en lååååång eftermiddagspromenad. Men det blev en kort prommis för tyvärr så var min dotter utan energi i sina ben... Energin hade hon förbrukat på badhuset som vi besökte på förmiddagen. I don´t blame her. Bada är ROLIGT! Det tycker för övrigt även Theo. På promenaden idag så hann jag i alla fall ta fina bilder på första isen som nu lagt sig på grunda ställen i fjärden. Bilder hittar du på fotobloggen. Helgen har annars varit lugn. Johan har snickrat i flottarkojan och jag och barnen har varit hemma och STÄDAT. Sorterat, möblerat om och rensat ut... Det känns faktiskt rätt skönt nu när jag nästan är klar. Har bara Idas rum kvar som visserligen är den största utmaningen... 

Världens bästa Ida!

Publicerad 2009-10-10 21:28:07 i

I går var det dags för fredagsmys igen och ännu en gång stod vår duktiga tjej för tilltuggen. Den här gången hade hon gjort marsipanfigurer. Hon är noga med att Johan kommer hem i tid på fedagarna och påminner honom redan till frukost. Så fast han bara var 15 minuter sen så ringde han hem och sa det till henne för att hon inte skulle bli besviken.
(Hon har bättre pli på honom än vad jag har...)

Theo 8 månader

Publicerad 2009-10-08 16:54:40 i

Idag var det åtta månaders kontroll på BVC och lillkillen håller på att bli stor! Närmare bestämt 70 cm lång och 8,5 kg tung. Hans fina skrattgropar kommer föresten från mig... Vill bara påpeka det för ingen verkar ha uppmärksammat mina! Kanske jag skrattar för sällan?       

Snö!

Publicerad 2009-10-08 16:50:38 i

Vi har varit till stugan ett par dagar den här veckan. Johan var ledig för att snickra klart på den gamla flottarkojan som han håller på att fixa till. Bilder från vår utflykt dit finns på min fotoblogg. Det gick väl lite si och så med snickrandet så han måste göra det sista i helgen. Att vi i går onsdag vaknade till full vinter hjälpte inte riktigt till. Men som tur är brukar den första snön sällan ligga kvar. Det känns för tidigt!

Utmaning

Publicerad 2009-10-06 13:04:07 i

Jag har blivit utmanad av min vän Anna. Utmaningen går ut på att jag skall berätta TIO saker om mig!!!


1: Älskar mina barn över alla annat på jorden! Johan kommer på andra plats...
2: Jag är i vanliga fall morgontrött! Men som småbarnsmamma är jag numera trött hela tiden... 
3: Jag är berorede av nyheter- arbetskada?
4: Jag trivs INTE som hemmafru.... Jobba är däremot roligt!
5: Stryka är det värsta jag vet och försöker därför handla kläder som inte måste strykas. Kläder är annars kul! Dessvärre blir det inte mycket pengar kvar till min garderob när barnen fått de som de behöver.  
6: Jag försöker lära mig att leva efter uttrycket: Fånga dagen! Men i själva verket är jag dåligt på att leva här och nu och vill gärna planera saker i förväg.
7: Är en vän av ORDNING och reda, men har inget perfekt hem. Finns de sånna? 
8: Är en baddare på att köra skoter! Är man uppvuxen på en skoter så är man...
9: Tycker om att fotografera och läsa böcker- gärna kriminalromaner med tydliga slut.  
10: Tycker att det är viktigt att vårda vänskap och är stolt över att ha många fina vänner!
  
Jag utmanar vidare:
Linda
Å så klart alla andra som känner för det!!!!

Sova, mysa, umgås!

Publicerad 2009-10-05 10:44:44 i

De har varit våra "ledord" i helgen, en helg hemma utan jakt för Johans del, vilket jag tyckte var skönt. Då var det möjligt att ha familjetid på fredag och numera är det Ida som fixar fredagsmyset. Den här gången var det "Trollsvampar" (med bananer, konserverade päron, grädde och strössel) som stod på menyn. När barnen somnade så såg vi den första dvd-filmen om polisen Johan Falk och Gruppen för särskilda insatser. Den var bra, men jag sov tyvärr under delar av den. Sömn är en bristvara i småbarnstider men i helgen har jag sovit allt jag kan. I det här huset innebär det att vi sover i skift, för någon måste ju upp med våra morgonpigga barn. Jag läste föresten någonstans att ingen har dött av lite skit i hörnen men att sömnbrist kan vara direkt farligt...
Lördag
jobbade Johan, Ida-Therese var hos en kompis och då passade jag och Theo på att åka in till stan och fynda barnkläder på en utförsäljning. Oj, vad jag tjänade pengar... (men det verkar bara kvinnor förstå- männen kan ju inte räkna som oss! *ler*)
På kvällen var det högtid för mig och Johan att få vuxentid på tu man hand. Så mormor och Kurt var barnvakt och vi var ut och åt och gick på bio. Den här gången höll jag mig vaken under filmen men blev tyvärr besviken på . "Flickan som lekte med elden" var bättre i bokform... Hört det förr?  
Söndag fick vi besök av vänner som hade lunchen med sig- skönt när de känner sig som hemma! Sen åkte Ida på bio med morfar och Nicole och såg Nicke Nyfiken. Dagen avslutades hemma hos Anna med familj för att fira Jennifer som fyllde 12 år!
STORT GRATTIS!

Mätt

Publicerad 2009-10-02 17:36:23 i

Idag fick vi kontakt med omvärlden då en av våra grannar med barn hälsade på= jättetrevligt. Jag och Ida bakade till och med en kladdkaka till deras besök men det skulle jag inte ha gjort... Den blev FÖR god, jag kunde inte sluta äta... så nu är jag proppmätt och illamående... Att man aldrig lär sig!? 

Det går framåt!

Publicerad 2009-10-01 11:50:39 i

Idag hittade jag min lillprins i stående läge i sin säng! Storsyrran är på bättringsvägen men är rätt så spak och är nöjd över att för en gång skull få se nästan hur mycket barn-tv hon vill. Själv är jag skittrött eftersom jag skött barnen både dag och natt. Dessutom är det hög tid att städa i vårt hushåll. Jag skulle vilja anlita en hushållerska/vaktmästare- någon som är intresserad? Tyvärr är betalningen i pengar usel... men betalning i tandlösa leenden är obegränsad!  


Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela