jeanytt

Tantgympa

Publicerad 2013-01-30 17:28:00 i Träning

Nu har jag börjat om att träna lite smått... (är ju en periodare med träning). Går på jobbets gym någon gång i veckan (när tid finns), promenerar eller motioncyklar någon kväll i veckan (när ork finns) och så har jag börjat på vattengympa varje onsdag. Det är mest tanter på vattengympan, men jag närmar ju mig tantåldern med stormsteg så det gör inget. Dessutom är halva grejen att få bli varm i både kropp och själ i varmvattensbasängen och den efterföljande bastun. Ljuvligt! 

En sån dag

Publicerad 2013-01-28 17:22:00 i Väder

Det är inte alltid så glamoröst att pendla. Idag var väglaget inte det bästa med halka och snörök. Jag hade hjärtat i halsgropen ett par gånger för att det vara nära kollision med framförvarande bilar/lastbilar.... Som tur är klarade jag mig - men många andra hade inte lika tur. Flera olyckor inträffade på E4:an och fick som följd att det blev stopp i trafiken i båda riktningarna mitt i morgonrusningen. Jag, och många trafikanter med mig, fick sitta i bilkö i flera timmar. Mitträcket var ivägen för att trafiken skulle kunna omdirigeras så det tog tre timmar innan vi fick rulla vidare. Jag var framme vid jobbet lagom till lunch.

10-års jubileum

Publicerad 2013-01-28 11:07:00 i Familj

I helgen firade jag och Johan att det var 10 år sedan vi förlovade oss (12 år sedan vi blev tillsammans). Johan överraskade mig med en tripp till Skellefteå. Där bodde vi på Stadshotellet och åt middag på Bryggargatan. Om ni aldrig varit på Bryggargatan så vill jag rekommendera det. Det är Norrlands finaste restaurang enligt mig. Vi åt deras sjurätters avsmakningsmeny med tillhörande vinlista. Varje rätt var ett eget konstverk med fantastiska smaker! Vi skojade efteråt om att vi borde göra det här till en tradition... vart tionde år. För smakar det så kostar det. Men det var en fantastisk middag och underbart trevligt att få tid att umgås på tu man hand med min Johan. Tack älskling!!!

Objuden gäst

Publicerad 2013-01-17 13:57:00 i Familj

Januarilönen blir inte stor. Jag hann bara jobba i fem dagar innan en objuden gäst hälsade på, vinterkräksjukan. Än så länge är det Theo som är sjuk, stackars lilla killen.... Det är inte roligt när barnen blir sjuka. 

Vardagspusslet

Publicerad 2013-01-15 17:15:00 i Familj

Det här med att få ihop vardagen är minsann inte lätt. Att jobba heltid och pendla mellan jobb i Luleå och bostad i Piteå innebär långa dagar för både mig och våra barn. Eftersom Johan desutom jobbar i butik så är det inte ovanligt att våra barn stänger fritids och dagis. Detta trots flexibla arbetsgivare. Genom åren har vi provat olika lösningar för att underlätta vardagspusslet. Jag har testat vara ledig en dag i veckan, men det floppade rejält eftersom jag fick jobba igen det på andra dagar. Vi har också provat RUT vilket har underlättat i hemmet, men det har inte gett oss kortare dagar. Vi nyttjar frekvent våra far- och morföräldrar som hjälper oss med dagishämtningar när det kniper. Vi är oerhört tacksam för deras hjälp. Men i takt med att barnen blir äldre blir det också fler aktiviterer och läxor som ska hinnas med... så vardagspusslet är svårt att få ihop. Så nu gör jag ett nytt försök med att minska på arbetstiden, från februari månad ska jag jobba 90 procent och därmed korta ner några av mina arbetsdagar, totalt 4 timmar mindre i veckan. Jag hoppas innerligt att det kommer att fungera.  

Mitt "tredje barn" ska bli en hund

Publicerad 2013-01-14 14:29:00 i Familj

I helgen har vi hälsat på kompisar som fått barn. De är söta de små bebisarna, men ärligt talat så känner jag mig riktigt nöjd med mina två väldigt fina barn. På jobbet är det babyboom nu men bara tanken på att vara gravid igen får mig att rysa. Jag är klar med bebistiden. Till vår dotters stora förtret, hon vill nämligen ha en lillasyster. Sin lillebror är hon mer eller mindre trött på för jämnan, men en syster tror hon skulle vara annorlunda. Där tror jag hon har fel. Men det får vi aldrig veta, för mitt "tredje barn" ska bli en hund. När det gäller hund är frågan inte om - utan när.

Rastlös

Publicerad 2013-01-09 14:10:00 i

Nu har jag varit till "Hong-kong" och tillbaka. Inte någon trevlig resa. Ida fick en släng av resfebern hon med, men nu är också hon frisk igen. I morgon bär det av till skola och jobb igen. Jag ser fram emot det, nu är jag rastlös!  

Influensa

Publicerad 2013-01-07 12:01:00 i

Man ska passa sig för vad man önskar sig. Jag önskade mig en dag i pyjamas och fick det med råge. I torsdags slog nämligen influensan till. Hög feber och ont i kroppen så jag håller på att krevera. Det har varit de många suckarnas helg i helgen. Det kändes extra surt att ligga sjuk när vi för en gång skull hade tänkt gå ut med vänner på trettondagsafton och hade middagsbiljetter på Havsbadet som gick till spillo. Nåja, inget att göra åt. Ännu tråkigare är att jag verkar ha smittat Ida som nu också ligger utslagen i soffan. Jag hoppas att hon klarar sig lindigare undan.

Nyårslöfte?

Publicerad 2013-01-02 16:37:00 i Träning

I fjol den här tiden på året skrev jag ett inlägg som hette ”Nytt år - nya möjligheter!” Min ambition för 2012 gäller faktiskt även i år. Jag klarade nämligen inte att följa mina egna mål… Jag skrev att:

"Jag vill att 2012 ska bli året när jag blir mer hälsosam och tar bättre hand om mig själv. Om jag får träna, sova och äta rätt så mår jag bra. Att vara mer hälosam innebär att jag vill ta mig ut på regelbundna promenader flera gånger i veckan (springa när foten blir bra), besöka gymet minst en gång i veckan, sova åtta timmar varje natt, äta hyfsat hälsosam mat och äta godis enbart på lördagar. Hur svårt kan den va?!"

... Ok, vi gör ett nytt försök 2013.

Nyår 2013

Publicerad 2013-01-02 16:36:00 i Vänskap

Nyår firade vi i år i Jörn med vänner från byn. Det var inte kallt men lite dimmigt. Det blev i alla fall lite skidåkning, lite skoteråkning (vi har köpt skoter igen, yippi!!), bastubad och trevligt sällskap. Jag önskar jag kunde skriva god mat också men så blev det inte. Vi gjorde det enkelt för oss och beställde buffé i restaurangen. Tyvärr var det en flopp, maten var inte klar när den skulle serveras och när den väl kom (flera timmar för sent) så uppfyllde den inte förväntningarna. Nåja, det blev en trevlig nyår i alla fall. Sällskapet och glada barn vägde upp det hela! 

Mitt 2012

Publicerad 2013-01-02 16:23:00 i Familj


Årets förändring
Opererade den onda foten som nu äntligen håller på att bli bra.

 


Årets resa
Fina resminnen med familjen från solsemester i Teneriffa i februari.

 

Årets ärofulla uppdrag
 
Blev utsett till gudmor till min bästa väns son, lilla Elmer som nu hunnit bli nio månader. Gudmor är ett uppdrag som jag tar på stort allvar. Alla Annas barn räknar jag som kusiner till mina barn. De är viktiga alla tre. 

 
  
 
Årets "man-blir-glad-av" bild

Kusinerna Theo och Elias rockar loss!

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela