jeanytt

Julen 2010

Publicerad 2010-12-27 19:12:20 i

Jag är trött, det tar på att vara ledig... Vi har haft en väldigt bra jul och träffat både släkt och vänner. Mycket trevligt, så trevligt att man inte tar sig i säng någon gång... Barnen leker för fullt med sina julklappar, de fick mycket fina saker. Tack alla! Theo hade inte tid att öppna alla paket på julafton, så han hade några kvar några till juldagen. Tänk att vi inte lär oss, egentligen behöver han ju inget av oss men man vill ge i alla fall... Han är i en tacksam ålder, allt är roligt- även ett det begagnade lekköket han fick av oss. Men mest leker han med traktorn han fick av farfar och farmor. Han fick den dagen före julafton och trots att han var trött när han öppnade paketet så ville han inte gå och lägga sig sen...   

Ida fick en mormors gamla dator och lyckan är stor nu när hon nu kan spela spel i sitt eget rum. Annars var det nog sminket som används mest... Lika bra att hon sminkar sig less nu så kanske det har inte är lika intressant när hon blir tonåring (hoppas jag). Själv hade jag visst också varit snäll, så snäll att jag i vinter får åka slalom på carvingskidor... Ser jag fram emot! En annan fin julklapp var den börs som Ida-Therese hade tillverkat till mig. Den kommer jag att spara. Hon hade föresten fixat egna julklappar till alla släktingar, med hjälp från farmor. 
Stickade disktrasor blev årets julklapp!

Julaftonen firade vi i år hemma hos min bror med familj med mina föräldrar och min farfar. Irina och Igor kunde dessvärre inte vara med eftersom hennes mamma blivit sjuk. Men pappa och Nicole var med en stund och det var fyra förväntansfulla barn som väntade läääänge på tomten.
I år var det föresten riktiga tomten som kom förbi, enligt Ida-Therese. Tidigare år har hon räknat ut vem tomten var, men i år gick Johan ut en stund före tomten kom och kom sedan tillbaka när tomten var där... å då blev Ida konfunderad. -Pappa, sa hon förvånat och man riktigt såg hur hon funderade kring vem som var tomte? Bilder från julafton finns på fotobloggen.

Det här fina granen har Ida klätt nästan helt själv! Den finaste granen vi haft någonsin tror jag.   
God fortsättning på julen önskar jag alla bloggläsare.

Dan före dan före dopparedagen...

Publicerad 2010-12-21 17:02:02 i

Jag och Theo har jullov nu. Ida får det i morgon och sen ska vi vara lediga fram till nyår. Härligt! Det julstökas en del i vårt hus nu, jag bakar och slår in paket. Sista klapparna inhandlades idag. Johan har gjort julkorv och ikväll ska granen kläs. Sen ska här mysas i många dagar... God jul!  

En pojke med humor

Publicerad 2010-12-21 16:53:09 i

I dag var jag på utvecklingsamtal med Theo på hans dagis. Jag är en stolt mor till en nöjd och glad, kramig kille med humor! Han gillar marskiner och verktyg och är duktig på att leka.
    
Här leker Theo hos en kompis med hans verktyg och traktor.

Prismedveten

Publicerad 2010-12-21 16:43:11 i

Igår när jag och Ida var väg till hennes simavslutning åkte vi förbi ett ett hus i stan som hade många lampor på fasaden.
- Vad fint, sa jag.
- Mmm, men dyrt! svarade Ida-Therese.

PS: På simavslutningen fick jag se att simträningen gett resultat. Tjejen kan simma!

Vara eller icke vara?

Publicerad 2010-12-19 23:17:35 i

Jag har varit hos frissan i veckan och kom ut därifrån med en ny hårfärg som jag inte riktigt vet vad jag tycker om... Nu vill jag veta vad du tycker!
Ska jag behålla den här färgen en stund eller återgå till min vanliga mörka färg?


  

Händelserik vecka

Publicerad 2010-12-19 23:13:07 i

Mycket har hänt den här senaste veckan. En hel del roligt: som julfest med Johans jobb, nyttig retorikutbildning på jobbet, och två kalas - ett för min bror och ett för en liten kille vi känner. Men tyvärr har det också varit en del mindre bra saker inträffat. Min moster Allis har somnat in efter en tids sjukdom. Må hon vila i frid. 
 

Sankta Lucia

Publicerad 2010-12-13 22:40:29 i

Idag har vi lussat både här och där. Först var det skolans luciatåg, bilder på det finns på fotobloggen. Min kompis Camilla var snäll och tog bilder med min kamera eftersom jag hade fullt upp med att hålla kolla på Theo som också ville vara med i luciatåget. När skolans lussefirande var klart åkte vi vidare till Johans jobb och tärnan Ida blev lucian Ida-Therese, sjöng och bjöd personalen på hembakat fika. Mycket uppskattat!   

God mat och annat trevligt

Publicerad 2010-12-12 15:54:01 i

I veckan har jag varit på studiebesök med jobbet på SKL och vårdguiden i Stockholm och det var väldigt intressant. Roligt att få se hur man jobbar där med informationsfrågor. På kvällen åt vi middag och gick på teater. Det var första besöket på Dramaten för mig och byggnaden är enormt vacker! Själva teaterföreställningen "Körsbärsträdgården" tyckte jag var sådär men det var fina takmålningar att titta på när handligen stod och stampade.  Lite julklappsinköp hann jag också med innan jag flög hem på fredagkvällen. I helgen har fokus varit på att umgås med familjen, vara ute och få frisk luft och motion och äta god mat på kvällarna. Igår kväll var vi på middag hos min farbror i Luleå och i kväll ska vi äta Bryggargatans julbord. Det ser jag fram emot! 

Dagens pyssel

Publicerad 2010-12-08 17:21:56 i

Att vara hemma en hel dag men en sjuk liten son och en rätt så pigg tjej kräver uppfinningsrikedom. Dagens pyssel blev därför att pynta pepparkakor. Ida-Therese är riktigt duktig på det. Goda blev det också!

God helg

Publicerad 2010-12-06 15:57:15 i

I morse när vi åkte hem från Lycksele såg vi att de skrivit "God Helg" med lampor mot en bergvägg vid hotellet i Lycksele. - Vi har ju haft en god helg i helgen, sa Ida när jag sa vad det stod. Det har hon rätt i, vi har haft en mycket trevlig helg hos min kompis sen tonåren -Magdalena. Hon och hennes familj har verkligen tagit hand om mig och barnen och de har gett oss julstämning på köpet. Vi kom dit på lördag och började med att åka till julmarknad på "gammplatsen". Jag hittade en julklapp till Theo och Ida köpte klubbor i en karamellaffär. 
  ´
Det var rejält kallt ute men även om det bet lite om kinderna så var det skönt att vara ute. 

Väl hemma hos Magdalena åt vi middag och sedan satte hon och barnen igång bullbak.
Hon gjorde de godaste saffransbullarna jag någonsin har ätit! Eftersom det såg lätt och så blev jag faktiskt sugen på att baka själv. Jag får väl återkomma när jag vet hur mitt resultet av mitt bak blir... Så här fina och goda blev hennes bullar: 
På söndag jobbade vi vidare på julstämningen. Vi åkte till djurparken eller julparken som de vill kalla den så här års. Där gick vi först en sväng bland djuren, bilder på det finns på fotobloggen. Sen besökte vi tomten i hans hus. 


På kvällen gjorde vi julkort och hade väldigt trevlig, så det har verkligen varit en god helg!

 

Help wanted

Publicerad 2010-12-03 22:29:49 i

En bra kvinna reder sig själv - har jag alltid sagt. Å visst, i veckan har jag roddat med barnen, laddat bilbatteriet, fixat i hemmet och jobbat.... Men livet blir enklare när man har hjälp. Johan är bortrest i veckan och jag ska ärligt erkänna att utan svärmors hjälp denna vecka hade våra barn varit sist på skola/dagis alla dagar. En bra kvinna reder sig själv, men livet är både enklare och roligare när man hjälps åt! Tack för hjälpen.       

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela