jeanytt

Goda grannar och gamla vänner

Publicerad 2009-07-31 15:14:02 i

De senaste dagarna har bjudit på socialt umgänge i stora mått. Häromdagen bjöd vi våra grannar på på fågelmiddag. Vi känner en kille som är kock som kom hem till oss och lagade till dem. Med egen kock kan jag ha middagsbjudning hur ofta som helst! Det blev naturligtvis jättegott och väldigt trevligt! I går var det bad hela dagen i den sköna solen och på kvällen träffade jag några tjejer som jag gått i grundskolan med. De flesta av oss bor i Piteå men av någon outgrundlig anleding så måste någon av de som inte bor i stan komma hit på besök för att vi ska få till en träff. Men nu fick vi i alla fall det och vi hade hur mycket som helst att surra om! Fyra timmar bara försvann. Härligt! Idag vilar jag mig här hemma för i ärlighetens namn så är jag ganska trött. Vet inte om det är B-12 brist som spökar eller bara för lite sömn med barn som har olika sovtider...försöker övertala min stora tjej att sova middag med mig när lillebror blir trött, men det går trögt... Hon har gått med på att se film då i alla fall. Vad gjorde man utan "barnvakten" TV;n när det kniper?    

Geting...jävlar!

Publicerad 2009-07-28 19:49:05 i

Idag lyckades jag med nått som jag inte har gjort förr- jag blev stucken av geting. Men det var en himla tur att getingen stack mig och inte Theo som jag höll i min famn. Men jag överlevde...
Det hela inträffade när vi var och badade på Norrstrandspoolen. Ida-Therese hade längtat efter bad och eftersom våra sjöar och hav inte verkar bli riktigt varma i sommar så passade poolen perfekt. Att några av våra vänner skulle dit bidrog förståss till valet av utflykt. Det blev en riktigt trevlig dag! Till och med jag badade även om Ida tyckte att jag skulle ha varit i längre... Theo fick testa sand mellan tårna i lekparken och Ida var mer under vattnet än över.

Som 23 för en stund...

Publicerad 2009-07-27 19:50:26 i

Såg Björn Rosenström på Sjöbodan i lördags och i den hoppande publiken som sjöng med så kände mig som 23 år för en stund... men det gick snabbt över och på söndagen var var jag gammal och trött... Nä skämt och sido, det var roligt att gå ut på krogen! Nu är det väl ett år tills vi hittar dit nästa gång. Det brukar vara med det intervallet vi är ute.  

Piteå dansar och ler

Publicerad 2009-07-23 21:30:49 i

Nu har vår stads festival dragit igång. I år nöjer jag mig med att gå med barnen på tivolit. Vi var i väg idag med min bror och fru och det blev några karuseller och mat. Jag som förut var tokig i att åka karuseller blev nästan illamående av en... så nu är det bekräftat att man blir tråkigare med åren! Men vi hade trevligt i alla fall! Ida-Therese hade sin tremänning Linn med sig. Eftersom jag hade bra med barnvakt till Theo så kunde jag ägna mig mer till Ida än jag annars hinner med. Det uppskattades både av henne och av mig. Hon sa när vi kom hem:
- Det känns som om jag fått min mamma tillbaka... Ja, vad ska man svara på det?

Det är toppen att ha brorsor!

Publicerad 2009-07-21 21:17:35 i

Idag har jag och Ida-Therese rensat ut hennes rum för att få plats med en ny säng och skivbord som vi köpt av hennes kusin. Det behövdes verkligen rensas och städas i min kära dotters rum, för det var ingen ordning alls och på tok för mycket grejer! Från och med nu är det en sak in, en sak ut som gäller. Den nya sängen var en tung pjäs så jag ringde efter min bonusbrorsa Igor som kom och hjälpte mig bära. I samma veva dök min bror Johan och hans fru Helena upp. De skulle hälsa på men åkte på jobb...Helena tog hand om Theo medan vi fixade färdigt. Det var rackars tur att de kom för jag vet inte vilket år jag städad klart huset utan deras hjälp. Tusen tack! Så här fint blev det i Idas rum:

  

Semstertripp

Publicerad 2009-07-19 18:29:59 i

Jag och barnen har varit på en roadtripp till höga kusten. Vi var borta fem dygn och passade på att hälsa på flera vänner efter vägen. Det var tur att jag redan innan hade planerat in flera stopp för lillprinsen tyckte inte att det var särskilt roligt att åka bil lite längre.Men trevligt har vi haft! Vi har ätit god mat, badat, shoppat och kort sagt mått gott! Första stoppet var hos min kusin med familj i Umeå. När vi sovit där en natt så åkte vi vidare till min kompis stuga vid havet utanför Ö-vik. De har en son som är lika gammal som Theo som vi nu fick träffa för första gången. Hos dem var vi två nätter och sov då i bastustugan. Hur mysigt som helst! Sen var det dags att åka hemåt igen och då passde vi på att stanna till hos två andra vänner i Umeå. På vägen hem hann vi också besöka en polkagrisfabrik och en gammal fyr. Fyren ligger i och för sig bara några mil utanför Piteå men måste man stanna till så varför inte där? Bilder säger ju som bekant mer än tusen ord så här kommer ett axplock från vår resa. Mer bilder kommer inom kort på min fotoblogg.
    .  

Poolparty

Publicerad 2009-07-14 10:11:40 i

Min prinsessa är en riktig festfixare! Hon fick en liten pool för en dryg vecka sedan med hade inte kunnat bada i den eftersom det varit för kallt ute. Så när det skulle bli fint väder på söndagen så ville hon ha poolparty för sina vänner. Hon sa till Johan:
- Å så kan vi grilla lite, sätta upp ballonger och sånt! Sagt och gjort. Vi bjöd till poolparty men tyvärr så började det att regna när gästerna kom. Det blev ett lekparty istället... men grillade hamburgare gjorde vi ändå. Å viktigast av allt- Ida blev nöjd! Bada fick hon göra senare när solen tittade fram...
     

Ratad

Publicerad 2009-07-14 09:56:58 i

Lillprinsen har fått smak för "vanlig" mat (barnmat). Det var ju toppen tänkte jag för då blir det ju lättare för Johan att ta hand om bägge barnen om jag behöver göra nått. På lördagen åkte de därför till stugan medan jag var hemma och färdigställde våra påbörjade projekt (målning och gräsmatta). Det gick jättebra! Men när de väl var hemma igen så ratade Theo bröstet. Å så har det varit sedan i lördags. Så nu vet jag hur kossor som inte får mjölkas i tid känner sig...

En blivande hästtjej?

Publicerad 2009-07-09 21:10:44 i

Idag har Ida-Theresé fått vara med sin kusin Minna i stallet, vilket hon tycke var toppen! Å säg- ser hon inte ut att trivas? Kanske har vi en blivande hästtjej.. Besök på stallet passade bra en vecka som denna när vädret är kallt och grått. Johan har fortfarande semester men har dessvärre också fortfarande ont i sin rygg och måste därför ta det väldigt lugnt. Jag och Ida fick då chansen göra en mamma-dotter dag på stan i veckan (medan Johan och Theo stannde hemma i soffan och myste) Vi kollade in rean och hade riktigt trevlig med min kompis Anna och hennes Elsa. Våra bustjejer hann dock med att blöta ner sig rejält i en liten damm bara en liten stund efter att vi kom till stan... så vi fick helt sonika välja på att köpa dem nya torra byxor eller åka hem igen. Valet var enkelt- nya brallor! Jag hittade också nya byxor som jag är riktigt nöjd med. Jag hade kollat på dem förut men tyckte att de var för dyra, men nu var det 50% rea och då kan man slå till på ett par Koola Anna byxor. Efter stadsturen fick Elsa följa med hem till oss och sova över. Tjejerna leker alltid bra ihop och så även denna gång. Annars har det varit lungt, men några promenader har åtminstone blivit. Det behöver jag för jag måste jag medge för jag har inte kunnat hålla mig ifrån sötsaker... 
Varför är godis och glass så gott? 
PS: Nu finns nya bilder på fotobloggen

Semester

Publicerad 2009-07-02 20:23:10 i

Johan har semester från jobbet och det är jättetrevligt att få vara tillsammans hela familjen! Men semester är inte alltid detsamma som ledighet. Projektet gräsmatta har påbörjats... Men någon liten stund i hängmattan har det ändå blivit. Vi har också haft en underbar solig dag tillsammans då vi fick chansen att följa med våra grannar och åka båt en dag den här veckan. Det blev en heldag med picknick på en klipphäll på en ö som jag tyvärr glömt bort namnet på. Ett dopp i havet vågade vi oss också på men det var lite kallt...trots att det måste ha varit sommarens varmaste dag!

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela