jeanytt

Månadens boktips

Publicerad 2009-03-30 10:56:55 i

Den här månaden har jag läst en bok fanns kvar i tanken fastän jag vara tvungen att lägga den i från mig hela tiden. "Det nakna hjärtat" heter boken och är skriven av Lisa Tucker. Den handlar om en flicka som levt isolerat i hela sitt liv men som ger sig ut i världen på jakt efter sin bror som rymt hemifrån. Sökandet efter brodern leder fram till sanningen om familjens förflutna. Mycket spännade. Jag har den på pocket och skänker den till någon lässugen? Först till kvarn...    

Bilder

Publicerad 2009-03-30 10:20:52 i

Ja, då har helgen sprungit förbi. Dagarna går så fort! Snart är det påsk, vilket jag ser fram emot för då får vi vara lediga tillsammans hela familjen. Johan jobbar mycket nu, och när det inte är jobb så är det fix i stugan som gäller. Här hemma trallar vardagen på... Ser det ut så här hemma hos er också dagligen?  
I helgen har vi alla fall gjort en sväng på stan. Irina och barnen följde med och jag hittade en fin klänning att ha på mig på dopet (så den får ni inte se nu...) Jag hade fått presentkort av Johan när Theo föddes så det passade ju bra att köpa nått fint till dopet tyckte jag. Vi har också varit och grattat en kompis till Ida som fyllde år och så var vi förbi mamma och då passade jag på att sova middag...  Man får ta chansen när man har den. Jag har också gjort nått som jag aldrig brukar göra. Påskpyntat! 
Det har föresten kommit frågor om hur det blev i vardagsrummet. Eftersom det inte är klart så är det svårt att ta bilder.
Men här ser ni i alla fall hur tapeten ser ut.
Jag har också fått frågan om vad vi önskar i doppresent till Theo. Vad som helst blir bra men en sak skulle vara roligt att få göra. Det finns en fotograf i Luleå som tar riktigt fina barnbilder, Daniel Photo. En fotosession men barnen hos honom vore roligt tycker jag. Annars har ju Isa form rätt fina tavlor också. 

Vårstädning!

Publicerad 2009-03-27 21:05:21 i

Idag har jag städad hela dagen och då menar jag verkligen från frukost tills nu! Byggdammmet låg som en hinna över allt men nu är det fint här hemma och luktar gott! Svärmor har varit här större delen av dagen och skött barnen annars hade det inte gått- Stort tack Astrid! Nu är tapeterna på plats i vardagsrummet och taket är målat. Kvar är lister och foder och så annat fix. Men redan nu kan man se att det kommer att bli jättefint! Jag är supernöjd!  

Utedag

Publicerad 2009-03-25 19:03:55 i




Idag har vi låtit målaren jobba ifred och varit ute hela dagen. Vi åkte pulka på Vallsberget tillsammans med Idas gamla dagiskompis Thea och hennes mamma. Vi grillade korv och vi mådde gott i solen! Det är inte så dumt att vara mammaledig...
Bilder finns på fotobloggen

Renovering pågår

Publicerad 2009-03-24 17:59:49 i

Vi håller äntligen på att renovera i vardagsrummet! Vi har länge tänkt tapetsera om där eftersom vi haft fina barnhänder på tapeterna det senaste året (om inte längre...) men eftersom vardagsrummet är vårt genomgångsrum till alla rum i huset så har vi väntat. Jag är glad över att vi anlitat en målare som fixar det hela på några dagar för det är verkligen rörigt i HELA huset just nu. Men en vecka kan man ju stå ut. Vi bestämde igår kväll (läs natt) när vi rev tapeter att det var lika bra måla om taket när vi ändå håller på. Första varvet målades idag och det blir så fint! 
Vi är föresten som en ketchupflaska; först händer ingenting, sen ingenting och sen kommer allt. Vi håller på att renovera på stugan också. När det är klart där står skrivet i stjärnorna men vår förhoppning är att vi ska hinna isolera vårt rum före påsk så vi kan sova där i alla fall. Nu när det är så fint väder om dagarna så längtar jag tills vi kan åka skoter och vara ledig hela familjen tillsammans. Men påsk är ju bara några veckor bort som tur är.

Boka den 21 maj...

Publicerad 2009-03-23 16:49:59 i

..om du vill gå på Theos dop. Alla som vill är välkomna till Öjebyns kyrka torsdagen den 21 maj kl 13:00 (Kristihimmelsfärdsdagen). Efter dopcermonin bjuder vi på fika i Ekologen i Långnäs. Meddela gärna om du/ni kommer några dagar innan så vi kan beräkna fikat. 
Välkommen!


Varken förväntningar eller förhoppningar är förberedelse nog för verkligheten - det lilla underverket man håller i sina armar. Det väldiga ansvaret. Den överväldigande kärleken.
(Ur "Till en liten baby" av Pam Brown)

Badkalas

Publicerad 2009-03-23 07:00:21 i

Gårdagens badkalas som Ida-Therese och hennes kompis Aline (som fyller år dagen efter Ida)  fick ha för sina dagiskompisar blev en succé! Barnen OCH föräldrarna såg ut att ha mycket roligt i vattnet! (själv får jag inte bada ännu, men någon ska ju fixa fikat också...) Totalt var det 35 stycken i vattnet varav 18 barn. (nästan alla från dagis) Hade man varit så många hemma hade det varit kaos, men på badhus går det utmärkt. Fast det kändes minsann lite dumt att vara inomhus en dag som igår när solen sken så det droppade från taken. Då hade man nästan velet ha pulkkalas iställlet. Men det kanske det kan bli nästa år...

Kalas hela veckan...

Publicerad 2009-03-21 11:39:28 i

Ida-Therese har varit hemma och pysslat så mycket hon bara hunnit de senaste dagarna! Hon har ju fått så otroligt mycket roligt pyssel och annat fint i födesedagspresent. Det känns som om vi haft kalas hela veckan, i går kväll var min bror och fru här och grattade Ida och i dag kommer Johans bror med familj hit. Hennes kusin Alexander har äntligen kommit hem från Kanada och eftersom vi inte träffat honom sedan jul så längtar Ida jättemycket! Sen i kväll så ska hon på Alines discokalas och så i morgon söndag blir det badkalas för dagiskompisarna. Men sen får det vara slut på kalasandet. Det tär både på börsen och mamma Jeanette... 

Idag är det ingen vanlig dag..

Publicerad 2009-03-18 12:53:57 i

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Idas fördelsedag, hurra, hurra, hurra! Idag fyller Ida 5 år! Stora damen. Hon fick tårta och paket vid sängen i morse. Hon sa att hon fått vänta länge för mamma och pappa sov så länge- ändå till klockan sju. Om ett par timmar ska hon ha barnkalas så vi har fixat med det under förmiddagen. Sen i kväll kommer släkten på besök. Femårsåldern verkar vara prinsessåldern så temat på barnkalaset är prinsessor.


Jag har beställt tårtdekorationen på nätet på Tårtpinglan, de har hur många teman som helst att välja bland. 


 

Bio!

Publicerad 2009-03-17 09:07:49 i

I går kväll var jag och Johan på bio och såg filmen "Män som hatar kvinnor". Den var lika bra som boken så se den om du inte har gjort det! Den är två och en halv timme lång men tiden går fort för det är spännande hela tiden. En av våra snälla grannar var barnvakt till Ida och Theo. Det hade gått hur bra som helst. Theo sov hela kvällen, vilket gjorde att hans nattsömn har varit  kortare än vanligt. I morse fick han dessutom upp hela familjen riktigt tidigt. Han sket helt enkelt ett så stort lass att blöjan inte räckte till och innehållet rann ut... i vår säng! Så det var bara skynda sig att ta bort sängkläderna och tvätta dem. Men Ida var nöjd, hon fick sällskap i soffan till morgontv;n.  

Lilla Vasaloppet

Publicerad 2009-03-15 19:34:01 i

I fredags var det dax för dagisets årliga skidlopp: Lilla Vasaloppet (till och med Gustav Vasa själv var där!). Förra året kunde jag inte vara med så det var roligt att kunna vara det i år. Det var flera som kommit för att hejja på Ida; förutom jag och Johan var även farmor och mormor där. Det var föresten fler vuxna än barn vid skidspåret. När jag var liten var uppslutningen till sånt här betydligt sämre. Undra vad det kan bero på? Någon som har en teori...

Mammas blå ögon

Publicerad 2009-03-15 19:06:37 i

I morse vid frukosten konstaterade Ida att jag hade blå ögon.
-Ja, jag vet svarade jag, du har också blå ögon.  Men Ida menade inte så...
-Men mamma, JAG ÄR INTE TRÖTT!  
Det var min blå ringar UNDER ögonen hon menade.... Det har blivit för lite sömn sista tiden. 

Förutom det så är allt bra. Idag har morfar med familj varit här och grattat Ida som snart fyller år. Innan dess hälsade vi på vår granne som också fyllt år. Solen sken och snön droppade från taket idag så det blev till att fika utomhus. Vårkänsla! Det har föresten varit mycket kalas i helgen, för på lördagen firade vi en 70-åring, min "bonusmormor" Marianne. Mycket trevligt.

Teknikens Hus

Publicerad 2009-03-12 21:41:37 i

Idag har jag och barnen varit på teknikens hus i Luleå tillsammans med vänner och deras barn. Sist jag var där var när jag var barnvakt till mina kusiner för si så där tio år sedan, men jag hade goda minnen därifrån. Det visade sig att det var minst lika roligt nu och Ida trivdes som fisken i vattnet! Men nästa gång ska jag åka dit ska jag ta med mig Johan för det är nog ännu roligare om en vuxen kan vara med henne och förklara alla fiffiga saker som finns där. Det hann jag inte med alls idag eftersom jag också har en till liten att hålla koll på.

Efter teknikens hus- eller "knäcktikens hus" som Ida-Therese kallade det- så åkte vi vidare för att hälsa på mitt gamla jobb. Sen blev det middag på Max. En heldag i Luleå med andra ord. Trevlig men man blir trött av att ha kul... så nu ska jag gå och sussa....zzzzzzzzzzzz 

En stund för mig själv

Publicerad 2009-03-10 19:15:10 i

Att få låsa dörren till toaletten och krypa ner i ett varmt bad en halvtimme... eller att ta en promenad själv - det ger mig ny energi! Jag behöver en stund för mig själv då och då för att orka vara en glad mamma och sambo resten av tiden. Är det nått jag lärde mig från min förra mammaledighet så är det just detta, att egen tid är viktigt för att jag ska må bra. Idag fick jag den möjligheten. Å tänk vad bra man mår när man fått tid att tänka ute i friska luften medan benen går av sig självt!

Tiden går så fort

Publicerad 2009-03-08 22:15:42 i

Idag är Theo en månad gammal. Tänk vad tiden går fort. Det kändes ju som om det var nyss han kom till oss och nu kan vi inte tänka oss ett liv utan honom. Idag sjöng hans syster för honom, för hon tyckte att det nästan var hans födelsedag. En månads-födelsedag, hurra, hurra, hurra! 
   Mer bilder finns på fotobloggen
Helgen har annars varit lung- i alla fall för min del. Johan och Ida har hunnit med både att åka skidskor och vara på badhuset. Jag har tagit promenad och varit på stan och så var vi allihop och grattade barnens farmor som fyllde år och som firade det genom att bjuda sina barn med familjer på middag. Mycket trevligt!

Äntligen ser man golvet

Publicerad 2009-03-06 14:45:10 i

I Ida-Thereses rum... det såg nämligen ut som en bomb hade exploderat där inne. Ida har (som alla barn verkar ha nuförtiden) på tok för mycket leksaker och vill inte göra sig av med nått. Hon leker dessutom med allt så det är svårt även för mig som mamma att argumentera för vad som ska plockas bort. Kompromissen blev att göra en låda med saker som ska få flytta till stugan.

Det ska hända nått hela tiden...

Publicerad 2009-03-04 17:37:54 i

...om man är fem år och får som man vill. Efter fotosessionen i går var jag helt slut, men inte Ida. - Mamma, vad ska vi göra nu? Det slutade med att hon hade mig som modell och gjorde mig fin... Snygg va?  
Det är sportlov den här veckan vilket betyder att Ida-Therese är ledig. Annars är hon på dagis 15 timmar i veckan- vilket hon nog behöver. Jag med om jag ska vara ärlig.  I dag hart vi varit i pulkbacken på Vallsberget i över tre timmar. Det var jättehärligt väder och vi hade trevligt sällskap. Men tror du Ida var nöjd när vi skulle hem? 

Fotostudio

Publicerad 2009-03-03 20:34:28 i


Idag möblerade vi om i vardagsrummet för att rymma vår tillfälliga fotostudio. Maria och Linda hälsade på med sina barn och jag fick leka fotograf ett par timmar. Det var svettigt värre emellanåt eftersom alla fem barn sällan var nöjda samtidigt, men det var roligt! Resultatet kan du se på min fotoblogg

På bilderna ser man även att vår lilleman har vuxit en del. Vi var på BVC koll i går  och han måste äta raketmjölk för på tre veckor har Theo vuxit 4,5 cm och ökat  ett halvt kg i vikt.

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela