jeanytt

1:a advent

Publicerad 2010-11-29 19:52:29 i

I år har jag slopat paketkalendern eftersom jag tyckte att det kändes övermäktigt att ordna med 24 + 24 paket. Vi ersatte det med adventspaket och tro det eller ej men det gick hem. Ingen knorr alls trots att innehållet i paketen var bakformar till vår lilla bagerska och badskum till vår lilla lortgris. Theo sken som en sol när han öppnade paketet och sa ba, ba! - vilket ska översättas till bra, bra!   

De fina julstrumporna som barnen får sina paket i har jag köpt på Långnäs nya gårdsbutik,
Pite byggnadsvård. Väl värt ett besök! 

Elias namnvälsignelse

Publicerad 2010-11-29 16:11:23 i


I söndags var vi på Betel i Rosvik för fasters hjärta Elias skulle få sin namnvälsignelse. Bilder finns på fotobloggen. Elias tog det hela med ro och somnade efter själva välsignelse. Theo hade svårt att sitta still och när pastorn pratade sa han högt; - Ja, ja, ja ja... ungefär som om han tyckte att det var dags att avrunda predikan. Sen blev det dags att lägga kollekt och då fick Theo två tior av mormor att lägga i. Men när kollektbössan kom till oss och Johan skulle hjälpa Theo att lägga i pengarna så blev han sur:
- Nej, min! sa han bestämt och behöll pengarna. Vi hade svårt att hålla oss för skratt...       

Vardagsliv- ett härligt liv!

Publicerad 2010-11-29 16:03:18 i

Tiden rusar verkligen fram... Mycket roligt händer just nu! På jobbet har jag fått besked om att jag kom med på en chefsutbildning som jag sökt, vilket ska bli mycket spännade. Det var 97 sökanden till 20 platser, så det känns hedrande att vara utvald. Här hemma är det som vanligt fullt upp, med två barn har man sällan tråkigt. Vår kamera är lagad nu så jag tänkte bjuda på några bilder från vårt vardagliv... 

En bunke kan bli en fin hatt om man är uppfinningsrik- å det är vår son.   
 
Klart man vill läsa tidningen som pappa!

Ida-Therese håller konsert- gärna flera gånger om dagen...  

Theo på rymmen...
    
Somna med mamma i soffan är mysigt- det tycker jag med!

Stolt

Publicerad 2010-11-25 17:55:54 i

Jag måste få berätta hur stolt mamma jag är när jag får höra hur trevlig och duktig min dotter är i skolan. Mitt hjärta blir varmt. Vi har så fina barn och jag är så glad över min familj!  

Inte perfekt

Publicerad 2010-11-24 19:52:13 i

Mitt hem är inte perfekt - å inte jag heller för den delen. Men det finns delar i huset som vi har renoverat och då känns det mindre roligt när just de ställena får nya permanenta fläckar. Detta hände dessvärre igår kväll och vad som värre var- min reaktion var oproportionelig. Jag blev jättearg till min stackars dotters förtvivlan. Hon hade nämligen inte vågat berätta för mig att hon satt färg på vår vita innerdörr för jag skulle ju bli så arg då... hmmm... När vi lugnat ner oss skämtade Johan om att vi får väl ta från mina shoppingpengar och köpa en ny dörr...
Men då blev Ida allvarlig och sa: -Pappa, jag tror att de är slut...
Min dotter känner mig allför väl. Jag är långt ifrån perfekt...  

Pepparkaksbak

Publicerad 2010-11-21 14:02:47 i

Idag har barnens farmor anordnat det årliga pepparkaksbaket för barnbarnen. Alltid lika uppskattat! Här har ni årets minibagare:


Önskelista till tomten

Publicerad 2010-11-14 20:06:36 i


Ida-Therese: 
Trollåda
Ryggsäck
Nintendo DS
Spelet "Försvunna diamanten"
Spelet "Musfällan" 
Kläder till barbiedockor
Elektriskt gitarr "Hanna Montana"
Leksmink
Pyssel
Kläder-  
underdelar strl 128
överdelar och klänningar strl 134

Theo:
Ficklampa
Dvd-filmer
Instrument
Bilar 
Kläder strl 92

Lekt fotograf

Publicerad 2010-11-14 19:39:00 i Fotografering

Idag har jag dammat av Durruddens fotostudio.
Några av bilderna från dagen hittar du på min fotoblogg.

Föresten, visst är syskonen lika varandra? Det tycker i alla fall jag. Söta är de också om jag får säga det själv... Underbara barn har vi minsann!


Fars dag

Publicerad 2010-11-14 08:58:54 i


Vi firade Johan redan igår eftersom han skulle resa bort i jobb. Ida fixade frukost på sängen till sin pappa och skrev ett fint kort. Sen hade han turen att få gå ut och skotta gården... vi har ju fått en del snö i veckan... Idag blir det inte heller något fars dags friande för även min pappa är bortrest. Jag får skicka en hälsning till både Johan och pappa via bloggen istället.
Grattis på farsdag, tycker om er!

Änglavakt

Publicerad 2010-11-10 22:07:25 i

Idag när jag skulle åka hem från jobbet hade jag väldigt tur i oturen. Jag var nämligen med i en seriekrock på E4:an som hade kunnat gå riktigt illa... 

http://www.pitea-tidningen.se/forstasidan/default.aspx?Nav=Forstasidan

Seriekrock vid Rosvik

En seriekrock har inträffat vid södra infarten till Rosvik. Upprinnelsen till krocken var att en långtradare bakifrån kanade in i en brandbil på väg till en brand i Altersbruk. Ytterligare fyra personbilar är också inblandande.

Eftersom tankbilen läckte vatten så blev vägbanan glashal och det fanns ingen chans att hinna få stopp på bilen. Om jag inte lyckats väja för framförvarande bil hade jag kört rakt in i den, men jag lyckades på något sätt parera och köra mellan långtradaren och räddningstjänstens tankbil som blockerade större delen av vägbanan. Jag klarade mig helt oskadd med endast skråmor på bilen. Enligt polisen hade övriga inblandade också klarat sig bra, ingen blev allvarligt skadad som tur var. Pulsen går helt klart upp när något sådant händer och jag är mycket tacksam för att det gick så bra.

Vänner ger energi

Publicerad 2010-11-08 22:18:17 i

Idag är jag glad över att vi har våra nära och kära familjemedlemmar i samma stad. Förutom att det är trevligt att träffa dem regelbundet så har vi mycket hjälp med att ro vardagslivet i land när det kör ihop sig. Ni är ovärderliga. Tusen tack!

Det är full gas på jobbet just nu, men det är roliga saker jag har framför mig! Här hemma är det alltid full gas, med två barn blir livet aldrig tråkigt. I helgen var det därför väldigt uppskattat att ha möjligheten att ta två långa promenader med bara mina egna tankar som sällskap. En promenad eller en joggingtur rensar huvudet och ger ny energi. Efter prommisarna blev det sociala aktiviteter för hela familjen. Vi har både haft vänner på besök och hälsat på vänner denna helg - vilket alltid är lika trevligt. Ida har också gjort sitt bästa med att fylla huset med sina kompisar- kul tycker jag. Vänner kan man aldrig få för många av.

Halloweenfest

Publicerad 2010-11-06 12:36:33 i


Igår hade vi en skrämmande fest för grannbarnen.... WHaoooahha!!!
 
Det var Ida-Therese som hade tagit initiativet till festen, hon är festfixaren i familjen. 
Föräldrarna följde med och vi hade en trevlig fredagskväll tillsammans. 

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela