jeanytt

Sommartid?

Publicerad 2010-03-29 23:17:30 i

I söndags vakande vi till en ny tid- sommartid- men inte kändes det som särskilt mycket sommar ute med två decimeter nysnö... Vem kom föresten på att det skulle kallas sommartid i mars? Nåja, Theo var i alla fall väldig nöjd över att få titta på när traktorn skottade.
Ida-Therese och min lillasyster Nicole (som var med oss i helgen) hade fullt upp med annat som att leka och baka. De trivs bra tillsammans vilket jag är glad över!

I fredags var vi en sväng till Äventyrsbadet på Pitehavsbad med Anna och Elsa. Mycket trevligt! Ida betalade själv sin badbiljett för födelsedagspengar hon fått och hon var stolt och glad över det. Inte så dumt att lära sig att roliga saker kostar pengar. Veckan som gått har annars varit lung. Efter mitt möte med farbror blå så står det endast vårsol på mitt nöjeskonto.
Så var är den?

Skoterresa

Publicerad 2010-03-23 22:26:32 i

Fredag-måndag har jag och Johan varit på skoterresa i Jokkmokksfjällen. Vår första semester utan barn sedan Ida föddes för sex år sedan. Det var med andra ord på tiden! Men det var en resa som inte hade varit möjlig utan hjälp av våra familjer. Pappa lånade ut sin skoter så jag skulle ha en egen, mamma och Johans syster skötte om barnen. Tack alla! Det blev fyra härliga dagar med trevligt sällskap av våra grannar Maud och Ulf. Vi körde 25 mil skoter, åt gott och myste i stearinljusens sken i en stuga i Årrenjarka. Underbart! 

Fler bilder finns på fotobloggen.   

Ida-Therese 6 år

Publicerad 2010-03-17 12:59:04 i

I morgon fyller min dotter 6 år! Hon längtar så klart över att bli äldre och ser verkligen fram emot att få besök i morgon kväll. Barnkalaset hade vi redan i söndags. Vår festfixare Ida hade bestämt att det skulle vara discokalas så Theos rum röjdes ut för alla nio barn skulle rymms att dansa.



Men i ärlighetens namn så blev det inte värst mycket dansande, de hade ju inte tid. De skulle ju fika, leka och fiska fiskedamm. Tänk att fiskedamm alltid är höjdpunkten på ett barnkalas- det är ju inte precis någon överraskning vad som är i påsarna...Johan hade i alla fall ordnat en skattjakt innan fiskedammen, en jakt på maskar... i papper.
Ska man få napp måste man ju ha bete! 

Kalaset gick bra, alla barn var glada och nöjda, utom Theo. Han fick ju inte vara med hela tiden och då blev han sur. Men det är nog bäst att han vänjer sig... 

PS: Om man klickar på de små bilderna blir de större.

Lilla Vasaloppet

Publicerad 2010-03-12 18:30:42 i

Idag åkte Ida-Therese och hennes kompisar lilla Vasaloppet på dagis. I år var Ida mer taggad än tidigare år och åkte självmant tre varv runt banan. Roligt att se! Lilla Vasaloppet är föresten mer besökt än det riktiga- varje åkare har minst två som kollar. Ida hade både mig, Theo, farmor, morfar och Irina. Nicole går ju också på samma dagis (men en annan avdelning) och var minst lika duktig hon på att åka. Heja tjejer!  
 

Liten Melker

Publicerad 2010-03-11 20:47:39 i

Idag har vi besök en liten baby, endast några veckor gammal. Oj, vad Theo kändes stor i jämförelse. Det var min jobbarkompis Malin som fått en liten Melker. Söt som socker.   

Att se eller inte se det är frågan

Publicerad 2010-03-10 21:53:27 i

Idag har vi varit till ögondoktorn med Ida-Therese eftersom hon inte ser så bra på ett öga. Vi trodde att hon skulle behöva glasögon men som tur var slipper hon det ännu ett tag. Hon är översynt och det verkar i alla fall bättre än att vara närsynt (som jag varit innan jag opererade mina ögon). Wiklundsgenen har varit dominant även här. 

Mer om sportlovet

Publicerad 2010-03-08 21:00:55 i

Jag har börjat bli glömsk. Jag som förut hade med mig kameran jämt har börjat glömma den hemma, så därför har jag (nästan) inga fina sportlovsbilder attt bjuda på. Men en bild har jag som jag tog med mobilen, så håll till godo.


Vi passade ju faktiskt på att vara ute så mycket vi bara kunde i det fina vårvintervädret som vi fick i slutet på förra veckan. Vi var bland annat och åkte pulka på Vallsberget med Anna och hennes dotter Elsa. Theo trivdes, han är lika nyfiken som sin mamma och gillar när det händer saker runt omkring honom. Ida-Therese och Elsa var däremot inte lika nöjda när hon endast fick åkta slalom i barnbacken... De ville ju upp i  stora liften. Jag och Anna mådde i alla fall gott i solen och träffade många vi känner. Det är nämligen många av de som var på Valls i våra ungdomsdagar som är där igen nu - fast nu med sina småknoddar. Trevligt!

På lördag så var Ida-Therese och åkte skidskor med in kusin Jocke. Hon var mäkta stolt när jag lämnade av henne för nu skulle hon få en hel dag med storkusinen. Men Jocke tyckte nog att det var rätt jobbigt, för efter skidskoåkningen somnade han hemma på soffan. Det var inte så kul tyckte Ida som gick ut till farbror Robban och skvallrade: 
- Han sover än!!!! 
Ida tyckte inte att han var någon bra barnvakt... men en bra kusin det är han!

Astrid 70 år

Publicerad 2010-03-07 10:14:04 i

Idag fyller min svärmor Astrid 70 år och det ska vi förståss fira! Hurra på din födelsedag!

Sportlov

Publicerad 2010-03-03 21:49:01 i

Vi inledde sportlovet med vänner i skidbacken Storklinten utanför Boden. Trevlig sällskap och mycket frisk luft gjorde gott! Vi hann faktisk med både besök i skidbacken och en tur med skotern. Kul! Ida-Therese trivdes så bra att hon stannade en dag extra med våra vänner.

Sen följde några jobbdagar för mig och några snöskottardagar för Johan. Det har kommit rejält med snö de sista dagarna. Så mycket att det i dag blev dags att skotta av taket när det började droppa vatten genom vår köksfläkt. Efter snöskottningen hoppade Johan ner och fastande i all snö. Jag var bara tvungen att ta en bild innan jag gav honom en hjälpande hand... PS. Det är vårt köksfönster ni ser i bakgrunden. 

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela