jeanytt

Vad har jag och Joakim von Anka gemensamt?

Publicerad 2011-08-25 18:37:42 i

I veckan har jag påbörjat en utbildning i landstinget regi som kallas "Morgondagens chefer". Från och med nu fram till i juni är vi 20 utvalda personer som ska få chans att lära oss färdigheter i ledarskap och chefsarbete. En av de saker som vi hittills fått göra är ett personlighetstest enligt MBTI-modellen. Jag blev inte förvånad över resultatet, däremot är sanningen kanske inte alltid så smickrande. Jag är nämligen en Joakim von Anka typ. Det innebär att jag är samvetsgrann och pålitlig, bestämd, rättfram och självsäker. Men det betyder också att jag kan uppfattas som besserwisser eller upplevas som alltför dominant. Om jag enligt min personlighetstyp skulle be en aftonbön skulle den kunna låta så här: "Gode Gud hjälp mig att inte försöka klara av allting. Men om du behöver hjälp, då kan du alltid fråga mig!" Känns det igen, hmmm jo....alltför väl. På gott och ont.  

Dålig tajming

Publicerad 2011-08-24 21:55:35 i

Två veckor före tjejmiljen börjar mina benhinnor krångla... Vila, volaren och vettiga skor ska visst vara lösningen på det. Som tröst gick jag och köpte mig nya sköna (och snygga) eccoskor.. Inget ont, som inte har nått gott med sig! 

Stor dag

Publicerad 2011-08-22 06:20:24 i

I dag är det Ida-Therese första dag i första klass! Det är stor dag för min tjej och även för mig måste erkännas. Jag ska få följa henne till skolan idag och det känns som en ära att få vara med de första timmarna. Än en gång slås jag av hur snabbt tiden går... 

Vardagspusslet

Publicerad 2011-08-16 21:41:11 i

Andra veckan på jobbet och verkligheten är i kapp. Just nu har Johan högsäsong på sitt jobb och är knappt hemma och i år krockade det desssvärre med flera viktiga projekt som är i sluttampen på mitt jobb... Det är en del pusslande som ska till för att få ihop det. Tack och lov har vi många fina och hjälpsamma människor runt oss. Våra barn tar också ner oss på jorden ibland. I morse när jag ville att barnen skulle skynda på, sa Theo snusförnuftigt: - Mamma, ingen faja (fara). Han har rätt, livet går inte under om man är lite sen någon gång...        

Stor tjej

Publicerad 2011-08-14 21:47:12 i

Jag längar efter vår dotter! Hon valde att förlänga sommarlovet en vecka och följa med släkten på Nolia i Umeå. En hel vecka har hon varit borta, men i morgon kommer hon äntligen hem. Det har varit jobbigare för mig än för henne...Hon har haft fullt upp och har förutom Nolia både fått gå på restaurang och Umetravet. Hon börjar bli en stor tjej vår Ida-Therese.

Slut på semestern...

Publicerad 2011-08-08 17:24:12 i

.. å då kommer regnet. Kunde inte komma lägligare. Mycket bra för arbetsmoralen. Sista semesterveckan var det fullt upp. Ida och hennes lag spelade inte mindre än fem matcher, två träningsmatcher under veckan och tre under Thor Sjöbergscupen i Böle på helgen. Som fotbollsmorsa innebar det förutom att skjutsa och hejja på barnen även fikabak, fikaförsäljning och parkeringsvakt.... Men det var det värt för det var glada tjejer som konstaterade att de inte förlorat en enda av dessa fem matcher! Bra kämpat!
   
Bild hämtad från Bölebyns SK, pojkar och flickor-04.  

Rockabillyfest

Publicerad 2011-08-01 20:23:58 i

I helgen har vi varit på Rockabillyfest hos Ullis och Tomas i Bergviken. Det var superroligt!
Som vanligt när Ullis ordnar sommarfest var det många lekar. Mitt lag vann faktiskt, men jag kan inte skryta med att de var min förtjänst. Men trevlig hade vi ändå!  
      
 
Här är jag och "mina" brudar; Annsofie, Ullis och Mia.

Nicole 6 år

Publicerad 2011-08-01 20:18:01 i



I lördags fyllde min lillasyster Nicole 6 år och Ida-Therese och Theo var förståss bjudna på barnkalaset. Theo var helnöjd över att få vara med de stora barnen! Det blev fika, lekar och fiskdamm, som det brukar på barnkalas. Härligt med sommarkalas när barnen kan leka ute.   

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela