jeanytt

Påsk 2011

Publicerad 2011-04-27 11:30:10 i


Vi har haft en väldigt fin påsk. Vi hann med skidåkning i Vittjåkk, visserligen med smala nedfarter och lite mosig snö men trevligt sällskap av barnens stora kusiner Minna och Angelica. En dag åkte vi till Arjeplog för att få känna lite is under fötterna. De som piplade fick fina firrar, själv jagade jag Theo som stoppade ner hela foten i ett pimpelhål... Alla medtagna extrakläder behövdes... men vad gjorde det, vi mådde gott och det var en härligt solig dag!  

Vi har också haft sköna dagar i stugan, några med riktig försommarvärme. Ida har fått ny cykel och gladde sig stort när Johan tog med den upp till stugan. Här har hon och Minna varit på cykelutflykt: 
   
   

Glad påsk!

Publicerad 2011-04-21 13:09:01 i



Nu har jag och barnen påsklov i 10 dagar... Johan är också ledig några dagar så nu ska vi bara må gott hela familjen. Vi har visserligen ont om snö men meterologerna lovar sol i helgen, så vem klagar?    

Nya ord

Publicerad 2011-04-19 14:47:32 i

Theo har börjat prata en hel del och förstår desto mer. Jag måste få skryta över honom, han kan nästan alla färger och kan räkna till 10. Det är inte illa för en tvååring! Storasyster har tränat med honom. Dessutom har vår lillkille en logik som jag kan förundras över. Häromdagen så ville han göra en sak och då svarade jag:
- Inte än. 
Han fann sig i det en lite stund, sen sa han bestämt:
- Jo, än! (vilket betyder NU!)  

Fiskelycka

Publicerad 2011-04-18 17:19:20 i

Helgen bjöd på blåsigt väder men det har inte hindrat oss från att vara utomhus. På söndag blev det blött pimpelfiske i släktens sjö. Isen har börjat släppa från kanterna så vi kvasade nog allihopa... men vad gör det, jag fick i alla fall upp en fin rödning! Den fick farfar Tage i 81-års present, eftersom han fyllde år samma dag. 

Lördag skulle vi ha åkt slalom i Vittjåkk men det blåste för mycket för det. Vi gjorde ett tappert försök till uteliv och åt i alla fall lunchen utomhus innan vi sökte oss in på badhuset. Barnen var hur nöjda som helst med den lösningen. Jag som verkligen sett fram emot en till slalomsväng till hoppas att snön ligger kvar på Vittjåkk några dagar till... 

Prima liv

Publicerad 2011-04-12 17:56:59 i

En ledig långhelg då man för en stund kan släppa vardagens alla måsten och jobbets alla plikter- det har jag haft i helgen. Å det var så skönt! Vi åkte skoter på lördagen (tills svärfars gamla trotjänare till skoter återigen gav upp och måste in i på service i garaget igen. Vår egen sålde vi för ett par veckor sedan.) till vår skogskoja och lagade lunch. Några bilder från den dagen blev det inte trots att kameran fanns med i pulkan.... Inte likt mig, men man hinner inte med allt jämt. Vädret var ok, soligt men blåsigt.

På söndagen blev det slalom i Jörn för mig och Ida-Therese. Jag fick prova mina nya pjäxor som var jättefina och sköna. (Nu lär det bli mer slalom nästa vinter) Johan och Theo följde med till Jörn och testade bobbacken. Vi hade en trevlig dag med våra vänner Camilla och Roger och deras barn. Påhejjad av sina kompisar gjorde Ida stora framsteg i salombacken. Hon vågade åka lift själv för första gången och hängde till och med på tjejerna i "skogen" och i nått mindre hopp. Modigare än sin mamma är hon minsann... Vädert var ok på fm men på eftermiddagen kom det snöblandat regn så vi var rejält blöta (men ändå glada) när vi kom tillbakas till stugan på kvällen. 

På måndagen hade vi ledigt och lyckades då pricka in kanonväder med strålande sol! Vi njöt av solen vid stugan tillsammans med Johans föräldrar och min mamma med särbo. Prima liv!

      

Vab igen

Publicerad 2011-04-01 15:23:22 i

Den här vintern har det varit ovanligt många Vabdagar för oss, men det är väl lätt så när det är första året på dagis. Det är i alla fall tur att vi tar varannan gång, så vi är på jobbet ibland också... Det är inte lätt att vara liten när man är sjuk. Vi hoppas att det är snabbt övergående och så länge bäddar vi ner oss i soffan.

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela