jeanytt

Halvtomt eller halvfullt

Publicerad 2011-11-30 22:47:20 i

Ibland kan hur man väljer att se på saker och ting avgöra hur man upplever livet. När jordvärmepumpen pajjar, barn blir sjuka vid fel tillfälle (dvs när Johan är bortrest och jag har saker som borde fixas på jobbet) och snön regnar bort kan man för en stund känna sig nedstämd. Men om man istället påminner sig om att vi faktiskt har möjlighet att elda med ved, har tak över huvudet och världens finaste barn så känns livet bra igen! Glaset behöver inte vara halvtomt när det lika gärna kan vara halvfullt. Idag är jag tacksam över allt och alla jag har runt omkring mig och de mina. Tack alla -  ingen nämd, ingen glömd.    

Jul i vårt hus

Publicerad 2011-11-26 23:23:21 i


Snön lyser fortfarande med sin frånvaro. Det lilla snö vi fick regnade tyvärr bort igen. Så i år får man jobba lite extra för att julstämningen ska infinna sig. Jag har redan börjat med julklappsinköp, pyntat hemmet, bakat en omgång lussekatter (måste göra fler för det var rykande åtgång) och haft glöggkväll för grannarna. Innan julafton tänker jag gå på julmarknad, ha en pysselkväll och höra på julig körsång för att få den rätta stämmningen. Jag gillar nämligen julen alltmer. Kanske är det barnens förväntan som smittar av sig... I vilken fall är det ingen idé att stressa upp sig för julen - mycket bättre att njuta av den istället!

Pillertriller

Publicerad 2011-11-23 08:38:57 i

Mina problem med min onda fot fortsätter (se tidigare inlägg om Hallux valgus). Det har utvecklat sig till en riktig pillertriller eftersom jag nu ska äta ännu en voltarenkur för att se om det hjälper. Jag vill bara att det ska bli bra, och snabbt! Springa är inte att tänka, till och med promenader gör att det dunkar eländigt i tån.    

Pepparkaksbak

Publicerad 2011-11-20 21:24:00 i Bakning

Idag har vi haft det årliga pepparkaksbaket som barnens farmor ordnar för barnbarnen. Hon gör egen deg och gräddar kakorna medan vi bakar för glatta livet! Mycket uppskattat.

Familjens julklapp

Publicerad 2011-11-15 17:01:46 i


I år blir det få julklappar, men en stor fin present till hela familjen. I vinter ska vi nämligen åka en vecka till solen och njuta av sol och bad tillsammans med barnen. Det ser vi fram emot!   

Lyckliga hem

Publicerad 2011-11-11 10:13:24 i

Besökte Lyckliga hems gårdsbutik i Rosvik i går kväll tillsammans med mitt härliga tjejgäng. Vi är ett gäng tjejer som träffas cirka en gång i månaden, utan barn och män, och umgås. Surrar, fikar och ibland shoppar vi lite. Mycket mysigt! Den här gången stod julklappsinköp på listan. Eftersom även de som ska få mina julklappar läser den här bloggen så får ni inte se vad jag köpt, men jag vill i alla fall passa på att rekomendera butiken. Finns även som webbbutik och med en inspirationsblogg. 
   

Önskelista till tomten...

Publicerad 2011-11-06 16:04:44 i

Efter önskemål kommer här barnens önskelista till jultomten...   

Idas önskelista:
Zhu zhu pets (leksakshamster)
Längåkningsskidor
Harry Potter filmer dvd (har ettan)
Alfapet spel för barn
Lättlästa böcker
Kläder strl 134-140 

Theos önskelista:
Allt med byggare bob!!!
DVD Filmer
Timmerbil (ungefär som den på bilden..)
Legopåse 
Grävmaskin
Böcker
kläder strl 98

Redo för kung Bore

Publicerad 2011-11-06 15:49:00 i


Nu har vi plockat bort utemöbler och diverse sommarleksaker och Johan har fixat ved till vintern. Så nu är kung Bore välkommen att hälsa på!

Höstlov

Publicerad 2011-11-06 15:46:31 i

I veckan har det varit höstlov för barnen. Jag och Johan hade delat upp veckan och turats om att vara lediga med barnen. Jag var ledig torsdag och fredag så jag fick en långhelg men barnen. Det har varit fyra härliga dagar! Vi haft umgåtts med familj och vänner, varit en sväng till stan och badhuset. Ida har dessutom varit på sitt första riktiga disco och gått på bio med en kompis och hennes mamma. Hon börjar bli stor vår tjej!       

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela