jeanytt

Mors dag

Publicerad 2009-05-31 22:45:08 i

Ida-Therese kände ett stort ansvar för sin mamma på mors dag, så i morse fick jag order av henne att ligga kvar i sängen och så gick hon upp och dukade fram frukost i vardagsrummet. Dessutom hade hon gjort en hel hög med fina presenter till mig! Det värmde i mammahjärtat!
Efter morgonmyset bar det iväg till Hemmingsmark för att se fotboll. Det var examens-kupp och Elsa spelade (hon är ju nästan som en kusin till Ida). Knattefotboll är alltid lika roligt att se för de vill så mycket! Vi hann också med årets första dopp mellan matcherna. 

Efter fotbollen pustade vi ut hos min mamma som på mammors vis bjöd på morsdagsmiddag. Lax= Mums!

Energin kom med solen

Publicerad 2009-05-31 22:17:10 i

I helgen har vi haft rekordvärme, 29 plusgrader i skuggan. Hur härligt som helst! Jag riktigt känner hur energin kom tillbaka med solen så jag och barnen har haft fullt upp. På lördagen hälsade vi på min kompis Annsofie som flyttat till Burträsk i Västerbottens inland. Burträsk visade sig från sin vackraste sida och jag förstår att de trivs bra där. Annsofie och hennes sambo bjöd på god mat och så tog vi en promenad runt samhället. Det var väldigt trevligt! Ida-Therese blev riktigt förtjust i ankorna som fanns ankdammen. Å jag har upptäckt min mobilkamera så naturligtvis finns det bilder! 
   
På lördagkvällen gjorde Theo en fantastiskt upptäckt. Han kom på hur man vänder på sig från rygg till mage. Det var roligt att få se! Synd att inte Johan var hemma så han fick vara med. Men jag spelade in det på mobilen så att han kan se senare. På tal om Johan, han har tyvärr inte skjutit någon björn ännu. Men han hade sett en varg! Två andra svenska killar som är med i Kanada hade dock fått skjuta björn. 
  

Inredningsparty

Publicerad 2009-05-28 19:03:31 i

På onsdag den 3 juni kl:18:00 ska en kompis till mig hålla i ett heminredningsparty hemma hos mig. Alla som vill är välkomna! Jag bjuder på fika efteråt. Om du är nyfiken på vad det är för grejer hon visar så kan ni gå in på Perfect home.

Trött

Publicerad 2009-05-28 18:55:29 i

Ibland tar mammaenergin slut och i eftermiddag var jag så trött att jag kraschade i soffan en stund när Theo sov. Det är tur att jag har en sån duktig stor tjej. Hon hade pysslat och sett på barn-tv under tiden och låtit mig sova en stund för hon såg att jag behövde det... Ikväll har jag lovat mig själv att jag ska gå och lägga mig när barnen gör det för annars börjar jag med att vika tvätt eller städa lådor eller hamnar vid datorn och så går timmarna.  

Cykeltur och dansuppvisning

Publicerad 2009-05-26 22:51:42 i

Idag när jag skulle hämta Ida på dagis så sprang hon och gömde sig när jag kom- hon hade så roligt att hon inte ville åka hem! Jag fick övertala henne att följa med och locka med att vi skulle ta en cykeltur tillsammans. Hon har ju lärt sig cykla utan stödhjul nu. Theo fick premiäråka cykelvagn (babyskyddet gick att spänna fast i så det gick bra) och så bar det iväg. Det blev en runda på 3 km och det gick hur bra som helst. Ida var supernöjd och deklarerade att vi nu måste ta cykelturer varje dag...
Ikväll har vi varit och sett gymnasieskolans danslinjes slutföreställning "Thats´s Entertainment" och det var verkligen underhållning. Det var hur duktiga som helst! Idas kusin Henkes tjej Sofie (hängde ni med på släktskapet?) var en av dansarna så ni kan säkert läsa mer om föreställningen och förhoppningsvis se bilder på hennes blogg inom kort. Jag var i alla fall mäkta imponerad!           

Visst finns det släktdrag

Publicerad 2009-05-25 23:23:07 i

Jag hittade bilder från Idas dop och slogs av likheten mellan syskonen. Lägg märke till att den större tjejen på bilderna från 2004 är Idas kusin Minna. De är rätt lika de med.  
2004

2009

Bullerbykänsla

Publicerad 2009-05-25 21:10:21 i

Idag fick Ida-Therese ta med sig en kompis hem från dagis. Grannarnas två barn hade också kompisar från dagis hemma hos sig och alla sex barnen sprang mellan gårdarna (nåja, över vägen fick någon av vi vuxna följa med dem) och jag blev så glad när jag såg hur roligt de hade! En av mina farhågor när vi bosatte oss här på landet var nämligen att mina barn inte skulle ha några kompisar att leka med i närheten. Jag bor ju i min barndomsby och jag minns att det var rätt långt till kompisar på min tid. Som tur är har det flyttat in många barnfamiljer hit de senaste åren och det bådar gott inför framtiden.  

Jaktänka

Publicerad 2009-05-24 19:01:12 i

Johan har åkt iväg på sin drömjaktresa. Han är i Kanada och ska jaga björn i två veckor. Jag hoppas att han får en bra resa och en lyckad jakt! Men vi är inte riktigt överens om var ett eventuellt björnskinn ska hänga...
Här hemma håller jag på att fixa det sista i vårt vardagsrum och hall. Nu är det bara fönsterbräda och hatthylla som saknas och så lite på väggarna. Jag vill känna av om allt ska tillbaka först. Tyvärr så kan jag inte visa några bilder på hur det blev, eftersom Johan har med sig kameran. Men man kan ju alltid hälsa på om man är nyfiken!
Jag och barnen har annars mest rännt runt i helgen, vilket är väldigt trevligt men det tar lite på krafterna. Ikväll blir det därför mys i soffan med film. Ida fick hyra "Mamma mu och kråkan" och jag ska se en triller när hon somnat. 
Föresten är det någon som vet med sig att ha lånat följande böcker av mig:
Del två "Flickan som lekte med elden" i Stieg Larssons triologi och Johanne Hildebrants del 3 i "Sagan om Valhalla"? När jag städade bland böckerna så upptäckte jag att de saknas. På tal om böcker så har jag en påse böcker som jag ger bort till lässugna. Först till kvarn!  

Theos dop

Publicerad 2009-05-23 00:27:34 i

Nu finns bilder från Theos dop på fotobloggen. Det  var en mycket trevlig dag! Theo och storasyster Ida-Therese skötte sig utmärkt både i kyrkan och på festen efteråt. Det var cirka femtio personer som uppvaktade Theo och det var väldigt roligt att så många kunde och ville komma! Tack vare min svärmor och mamma kunde vi bjuda på god mat och tårta och jag hoppas att alla blev mätta och belåtna. Theo fick många fina presenter; leksaker, fårskinn, fotoalbum, sångbok, pengar och namntavor. Men en present stack ut. På det paketet stod det:
"A man got to do, what a man got to do. Theo- you are the man!" Gissa vad det var i? 

Ett luftgevär. Har man en farbror som har en jaktaffär ska det väl börjas i tid...    
  

TACK!!!

Publicerad 2009-05-21 22:55:22 i

Stort tack till alla ni som gjorde Theos dopdag till en fin dag och ett vackert minne. 

Dop på G

Publicerad 2009-05-18 19:41:33 i

På torsdag den 21 maj är det dop för Johan Theo Filip Wiklund. Alla som vill är välkomna till Öjebyns kyrka kl 13:00. Efter dopcermonin bjuder vi på lunchbuffé i Ekologen i Långnäs.  

Välkommen!

Vårfix i trädgården

Publicerad 2009-05-18 19:28:48 i

Det är vad jag har ägnat de fyra sista dagarna åt. Jag är inte klar ännu, men blir man det någonsin i en trädgård? Men det ser i alla fall mycket trevligare ut nu. Jag har krattat, klippt buskar och rensat rabbatterna. Solen sken och vi haft haft riktigt varmt försommar väder och då går allt mycket lättare! Johan var ledig från jobbet i helgen så han har också jobbat på ute på gården. Han känner sig smått stressad att hinna få undan en del vårfix, eftersom han ska iväg på jaktresa snart. Men man hinner det man hinner... Ida har lekt ute och cyklat en massa. Hon cyklar utan stödhjul nu och är jätteduktig. Dessutom har hon skött om sin lillebror- toppensyrra som hon är!  

En pingvin

Publicerad 2009-05-14 18:46:23 i

Idag var det sista dagen på Ida-Therese försimskola Pingvinen. Om man tittar tillbaka på när hon började simskolan så han hon lärt sig massor! Nu kan hon simma litegrann, hon kan flyta, dyka och ta sig upp på kanten. Det är bra att kunna inför sommarens badäventyr! Dessutom fick hon ta ett nytt badmärke idag (den flytande sköldpaddan) som hon är väldigt stolt över.

En pappatjej

Publicerad 2009-05-14 18:40:51 i

Ida är en riktig pappatjej. I morse sa hon nått gulligt till Johan; 
-Pappa, i natt när jag kramade dig så var det så mysigt så jag nästan svimmade! 

En lång dag...

Publicerad 2009-05-14 00:01:10 i

Det har varit en lång händelserik och rolig dag och eftersom jag ändå är uppe i varv så passar jag på att berätta lite om den. Jag, barnen och min mamma har varit till Haparanda idag.
Först gjorde vi Ikea och sedan åkte vi upp till Kukkolaforsen för att jag skulle jobba några timmar där. Jag gör några gästspel som informatör under min mammaledighet och det är bara roligt! Den här gången var det media som chefsverktyg som var ämnet jag och en kollega pratade om. Med mig hade jag som sagt bägge barnen och min egen "nanny" mormor Helena. Utan hennes hjälp skulle det inte funka. Jag har ju också två snälla barn som inte har något emot att flänga runt med mig. Men en del mutor blev det förståss, Ida fick nya skor och middag på Frasses och då var hennes lycka gjord. Mitt mammamantra sådana här dagar är att om barnen är glada är jag glad! 
 


Sprutor!

Publicerad 2009-05-11 11:53:05 i

Idag fick Theo sina första två vaccinationssprutor och han skrek som en stucken gris. Det riktigt skar i mammahjärtat. De gör tydligen väldigt ont för de små, så nu har han fått alvdon och sover middag. Han vägdes och mättes också idag och han har vuxit bra sedan sist. Tre månader gammal är han nu 61 cm lång, väger 6180 gram och har ett huvudmått på 41 cm min lilla prins. Prinsessan är på dagis för tillfället. Hon skulle nog ha tyckt at det var jobbigt att se sin bror så ledsen för hon är väldigt omhändertagande med honom. Ibland vill hon att Theo ska somna med henne i hennes säng, vilket de gjorde igår kväll. Då är det så här söta!

Dagens kommentar

Publicerad 2009-05-09 16:01:36 i

Jag: - Men Ida, du  har ju gjort hål i byxan.
Ida-Therese, 5 år: - Men mamma, det är ju modernt.  

Goda grannar

Publicerad 2009-05-09 13:15:59 i

Igår kväll bjöd våra grannar över oss och en annan grannfamilj för att se hockey med dem. Jag är ju som ni vet inte särskilt intresserad av sport, ens under VM, men det var riktigt trevligt när man samlades några stycken tillsammans. I ärlighetens namn så avhandlades det en hel del andra ämnen än hockey i soffan. Vi var där tills efter midnatt vilket är smått imponerande av oss som är småbarnföräldrar. Förra helgen tog jag sängen vid niotiden...
Igår kom jag och Theo hem efter ett par dagar i Arvidsjaur på kurs i ledning- och stabsmetodik. Det var intressant! Theo charmade som vanligt alla runt omkring sig och mormor var salig över att få haft hand om honom på dagarna. Jag hann även träffa min favoritkusin som jobbar på vårdcentralen i A-jaur varannan vecka. Det var mycket trevligt! Hon är bosatt i Umeå så vi hinner inte ses så ofta som vi skulle vilja. Så är det ju föresten med många man tycker om. Man hinner inte ses så mycket som man skulle vilja. Men det är ju desto trevligare när det blir av! 

Lugn innedag...

Publicerad 2009-05-06 16:37:54 i

..blev det idag för det regnar ute. Jag hade tänkt fixa i trädgården men det gör jag helst en dag när solen skiner eftersom jag faktiskt kan välja. Ida har haft sin bästa kompis här hela dagen så det har lekt och lekt och jag har haft tid att fixa tvätt och städ och sånt som också ska göras. Skönt att få undan det, för i morgon åker jag och Theo på kurs i två dagar i ledning- och stabsmetodik. Min mamma följer med som "nanny" till Theo och farmor tar hand om Ida. Hur skulle jag och Johan få ihop vårt vardagsliv utan våra föräldrars hjälp? Inte bara de föresten. Idas kusin Angelica ställer upp när det kniper och tar med Ida på hennes simskola i morgon. De är alla värda en STOR eloge!  

Panik!

Publicerad 2009-05-05 18:57:47 i

I dag hände nått som inte får hända, jag råkade av misstag låsa inne Theo i bilen, men nycklarna inne i bilen. Det hela hände när jag var hos en kompis och skulle åka hem. När jag skulle spänna fast Theo i bilen la jag ifrån mig nycklarna och på något sätt måste jag ha kommit åt låsa-knappen på nyckeln. Sen stängde jag dörren och skulle sätta in barnvagnen i bilen och då var det låst! PANIK!!! Som tur var fick jag hjälp av min kompis Jossan och hennes man. Tusen tack! Jossan stannade vid bilen och hennes man skjutsade mig till Johans jobb för att hämta nyckeln hem och sedan åkte vi illfart hem för att hämta vår reservnyckel till bilen. Om polisen varit där hade jag fått betala dyra böter för vi körde inte lagligt... Theo tog dock det hela med ro och somnade i bilen medan han väntade på sin mamma... Puh! Hela dagen blev oriven efter detta. Jag har nog inte lugnat ner mig ännu.

Barn är härliga!

Publicerad 2009-05-04 22:16:07 i

Idag har jag och barnen varit i Luleå och hälsat min fd jobbarkompis Helena som fått en liten son som ska heta Elmer. Hon har en tjej i samma ålder som Ida-Therese också och hon har till och med ett liknande namn, Ida-Elvira. Till saken hör att vi inte kände varandra när våra tjejer föddes. Tänk så det kan bli. Tjejerna träffades för första gången idag men de blev kompisar direkt och lekte hur bra som helst. Barn är härligt okomplicerade! Ida-Therese har verkligen visat att hon är en stor duktig tjej de senaste dagarna. Hon har lärt sig cykla utan stödhjul i helgen, hon roade sig utan problem när vi var uppe hos min farfar och vårstädade i går och hon fann sig i att vänta på sin mamma när jag hade möte med min chef i dag i två timmar. Hon är så duktig att jag ibland glömmer bort att hon bara är fem år. En som inte visade sig från sin soliga sida idag var Theo som var mer eller mindre missnöjd hela tiden jag var på jobbet. Men man kan ju se det så här; nu fick min chef verkligen se vilka färdigheter man lär sig som mamma. Jag kunde både lyssna på honom, anteckna, vyssa runt Theo och springa iväg och torka Ida som var på toa... Mammor lär sig sortera, prioritera och fokusera, eller hur?!   

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela