jeanytt

Jul i dagarna tre

Publicerad 2012-12-27 11:26:00 i Familj

Så där ja, nu är julen över för den här gången. Vi har tradionsenligt firat den i många dagar. I år var vi hemma hos oss. Johans familj var här på uppesittarkvällen, min familj på julafton och på juldagen kom min kusin Erika på besök med sin familj. Sen har vi också hunnit med mellandagsrea och middagar hos far- och morföräldrar. Det har varit en bra jul med god mat och trevligt sällskap. Barnen har fått träffa alla sina kusiner och är förståss helnöjda! Jag är också nöjd, men lite trött. Det har ännu inte funnit tid till en ordentlig vila vilket jag har längtat efter. Men till helgen kanske.. jag har ett par böcker som ligger och väntar på mig. Vi verkar i all fall ha varit väldigt snälla under 2012, för de två tomtenissarna som kom förbi på julaftonen hade många fina paket med sig. En kaffemaskin till mig, en radiostyrd bil till Theo, en jacka till Johan och en megastor saccosäck till Ida... med mera. God fortsättning på er! Vill ni se vår jul i bilder hittar ni dessa på min fotoblogg

God jul till er alla!

Publicerad 2012-12-23 13:15:00 i Bakning

Julförberedelserna är i full gång. I år firar vi hemma, uppesittarkväll med Wiklunds och julafton med Ögrens. Jag har bakat goda saffransbullar efter recept  från programmet "Jul med Ernst" och Leilas saffransskorpor som är både enkla och goda. Klapparna ligger under granen och barnen är förväntansfulla. Nu väntar bara julbadet så är vi redo för tomten. God jul till er alla!  
 

Hur humant land är Sverige?

Publicerad 2012-12-22 10:47:00 i Egna tankar

Vi svenskar vill slå oss för bröstet och tala om att vi är så humana och empatiska med våra medmänniskor. Vi tar emot invandrare från världens alla hörn. Men i själva verket skickar vi hem en hel del människor också. Frågan är om vi inte borde reflektera över om det alltid är rätt? Hur humana är vi när det kommer till kritan?
  
Den här tråkiga historien har drabbat min pappa och hans fru. Det betyder att det även drabbar mig. Jag önskar jag kunde göra nått. Det enda jag tyvärr kan göra är att säga att det känns förjävligt! Jag skäms för att kalla mig svensk om det är så här vi svenskar tar hand om våra medmänniskor!  

http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/senaste_nytt/irinas-mamma-ska-utvisas-7364663-default.aspx

Utmanad

Publicerad 2012-12-22 09:16:00 i Träning

Den här julen ska jag ta dagliga promenader, ca sex km runt byn oavsett väderlek. Har redan gått fem dagar på raken och foten håller. Har inte haft ont alls, fantastiskt! Jag blev utmanad till promenaderna av min vän Pernilla som om vet att jag går igång på utmaningar. Fram till nyår är dealen. Förhoppningen är att den friska luften ska göra mig pigg och att motionen ska bidra till att hålla vikten så här i sötsakernas högtid. 

Happy kidz

Publicerad 2012-12-16 17:35:00 i Egna tankar

Några personer i Piteå som kallar sig Happy kidz har dragit igång en insamling av kläder och leksaker till barnfamiljer i Piteå som har det sämre ställt. Det är ett bra initiativ tycker jag. Det var enkelt att övertala barnen att vi skulle gå igenom deras rum och se om de hade leksaker, böcker och spel som de kunde avvara. Barnen fick sedan följa med och lämna in det. Ida-Therese sa efterråt: "Det känns bra att lämna saker så att andra barn blir glada!".

Karatekidsen klarade graderingen!

Publicerad 2012-12-16 17:20:00 i Familj

Efter en termins träning med karate var det i lördags dax att visa upp vad de lärt sig och byta ut det vita bältet mot ett rött. Passande färg lagom till jul... De var superduktiga! 
 
 

Ta det lungt i trafiken

Publicerad 2012-12-12 21:36:00 i Jobb

Har kännt mig trött en tid trots att jag sover som en stock på nätterna. Idag besökte jag vårdcentralen som konstaterade att jag har lågt blodvärde. Fler prover togs men (om proverna inte visar nått annat) behöver jag äta mer järn och motionera - helst utomhus och i dagsljus. Tur att det snart är julledigt så att man kommer sig ut. Mörkret påverkar mig mycket tror jag.
 
Trötthet och bilkörning är ingen bra kombo så i veckan har jag fått jobba en del från Piteå. Det visade sig vara tur i oturen för då fanns jag på plats på sjukhuset när det inträffade en stor olycka mellan buss och bil utanför Piteå.
 
Den lokala katastofledningen på sjukhuset (som jag ingår i som informatör) fick då hjälpa till med att ordna med krisstöd för de personer som var inblandade i olyckan. Det var en ung person som avled i den tragiska olyckan och det var många som behövde stöd och tröst. Det finns ett bra nätverk för detta i Piteå med ett gott samarbete mellan kommun, landsting, polis och svenska kyrkan. Jag är djupt imponerad över dessa yrkesmänniskors kunnande och medmänsklighet.
 
Med denna tråkiga händelse i färskt minne vill jag uppmana er alla att vara rädd om er! Ta det särskilt lungt i trafiken - vi vill inte vara med om fler svåra trafikolyckor den här vintern. Kör försiktigt, se till att vara utvilade när ni ska köra bil och håll avstånden för det är halt på vintervägar.    

Tomteland

Publicerad 2012-12-09 21:48:00 i Resor

I helgen har vi besökt självaste tomten i finska Rovanemi. Vi var där med pappa med familj, min bror med familj och min farbror med dotter. Barnen var i helt rätt ålder för att besöka tomten. Treåriga Theo och Elias tror fortfarande på tomten, så det är klart att det var en höjdare att få lämna önskelistan direkt till självaste tomtefar. Att tomten  dessutom visste att killarna önskade sig skotrar och gav de paketen direkt på plats gick defintivit hem hos grabbarna (tack morfar!). Det var fint i tomteland och gav absolut julstämning i kroppen. Däremot var det dyrt, det enda som var gratis var att träffa tomten. Men om man ville göra annat (vilket barnen förståss alltid vill) så kostade rensläde, miniskotrar och isbaneåkning en redig slant. Men är man turister så är man.
Fler egna bilder finns på fotobloggen.
 

Tjejdag

Publicerad 2012-12-01 22:58:00 i

Idag har jag och Ida-Therese haft en riktig tjejdag. Först åkte vi till Skellefteå för julklappsshopping med svägerskorna, svärmor och barnens kusiner Minna och Angelica. Det snöade rejält i Skellefteå så julstämning infann sig snabbt. Vi hittade många bra saker så nu är det inte många paket kvar att Inhandla. Det var mycket trevligt! Sen åkte vi på julbord i byns ekologe. Trevligt det med, men vi var lite trötta och landade därför hemma i soffan lagom till "Så mycket bättre" på tv. En mycket mysig dag! Man kan inte ha det så mycket bättre. Theo har tillbringat dagen med farbror Robban och var väldigt nöjd han med. I morgon kommer Johan hem från Skottland och det ser vi fram emot! 

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela