jeanytt

Flygets dag på F21

Publicerad 2011-06-20 17:09:01 i



I söndags gjorde hela familjen en utflykt till flygflottiljen F21 som arrangerade Flygets dag. Trost många fina flyguppvisningar var det musiken som lockade oss dit. Danny och melodifestivalvinnaren Erik Saade uppträdde på RIX fm-festivalen på F21 och det ville förståss Ida-Therese och hennes kompisen Elsa se. Deras glada miner när Erik Saade äntligen gick upp på scen gjorde det värt att trängas med 40.000 andra personer.... trots långa köer för att köpa hamburgare. Den "lilla detaljen" som kallas mat hade F21 nämligen inte alls koll på...   

Sommarlov

Publicerad 2011-06-17 16:26:01 i

Tack vare farmor fick barnen sommarlov med start idag! De behövdes för de har varit väldigt trötta sista veckan. Nästa vecka är Johan ledig med barnen. Själv ska jag jobba järnet för att kunna gå på semester lagom till midsommar. Nedräkningen har börjat... 

Tjejjoggen i Sjulsmark

Publicerad 2011-06-13 20:34:00 i Träning


I går sprang jag och två av mina goda grannar - Maud och Kajsa-  tjejjoggen i Sjulsmark. Sträckan är 5,5 km och går både i skogen och genom byn. Vi hade tur med vädret, efter helgens värmeböja var det blygsamma 15 plusgrader i luften. Betydligt behagligare springväder än lördagens 28 plusgrader (då jag förövrigt ägnade dagen åt bad i pool). Vi kämpade bra alla tre, men jag trodde nog att det gick snabbare än det gick... Jag gjorde i alla fall så gott jag kunde och gick trött i mål på en tid av 35.08. Picknicken efteråt smakade väldigt gott!
 

Studenten 2011

Publicerad 2011-06-12 00:18:54 i


I fredags tog barnens kusin Joakim studenten från byggprogrammet. Som alla barnens kusiner är Jocke en bra kille, en kille som föresten redan har jobb. Inte illa. Så honom ville vi förståss fira! 
Fler bilder på fotobloggen.

PS: Visst finns det vissar likheter mellan Theo och hans kusin...

Examen 2011

Publicerad 2011-06-11 23:47:57 i


Ida-Therese har haft sin första skolexamen någonsin. Inför många förväntansfulla föräldrar, mor- och farföräldrar och syskon och sjöng hon och de andra barnen " Den blomstertid nu kommer" och andra sommarsånger i härligt sommarväder på skolgården i Böle. Det var precis så idylliskt som man vill ha det! Se själva. Fler bilder finns på fotobloggen.

Värmeslag

Publicerad 2011-06-09 15:59:24 i

Att jobba på kontor i den här värmen är inte roligt. Jag drar ner persinennerna och hugger tjurigt in på arbetsberget som väntar. Snart helg och tänka sig, de lovar mer sol! Jag älskar sommaren!

Studentbal 2011

Publicerad 2011-06-07 22:47:46 i

I kväll har jag och Ida-Therese varit och sett när kusinen Jocke gick på bal. De var så fina! Bilder finns på fotobloggen. Jag frågade Ida om hon också vill gå på bal när hon blir större. Hon svarade trött:
- Måste man? Jag hoppas då i alla fall att hon ändrar sig innan dess för visst vore det roligt att få se henne som den prinsessa hon är för mig! Nu var det ju inte bara prinsessor på balen, det fanns alla de kreationer. Alla tjejer på röda mattan bar inte ens skor med klack... 
  
  

Idas glasögon

Publicerad 2011-06-06 22:27:44 i

Det tog exakt fyra dagar innan Theo hade sönder Idas nya brillor. Tur att vi handlade glasögonen på en affär där man får två till priset av ett. Nu håller vi tummarna för att det trasig paret går att laga.   

Tromb

Publicerad 2011-06-06 22:23:01 i

Det blåste som attans i lördags. Nått som tydligen var en tromb passerade Johans familjs skog och gjorde en rejäl avverkning. Tur att ingen människa kom till skada.

Nedräkning

Publicerad 2011-06-06 22:14:49 i

Haft en underbar ledig långhelg som gav mersmak, nu LÄNGTAR jag till semester! Det är tre hektiska veckor kvar innan jag åter igen kan njuta av lata dagar. Eller lat och lat föresten, vi har faktiskt inte alls legat på latsidan. Johan har klippt gräs och trimmat och på vår stora tomt tar det sina timmar. Själv har jag rensat ogräs och planterat blommor och frön. Jag är nästan i kapp så när som på jordgubbslandet som växt igen och som visade sig vara en riktig ryggdödare att rensa upp. Det får jag nog lov att göra i etapper. Nu ångrar jag att att jag struntade i det i höstas.... Jag hade tänkt fixa mer på det idag men fick oväntat besök i stället vilket förståss var mycket trevligare! Vi har föresten inte bara jobbat på tomten utan även träffat släkt och vänner och ätit gott. Väldigt trevligt! Det blir allt för sällan man hinner umgås med sina nära och kära. För att kompensera den goda maten har det även blivit ett par joggingrundor i helgen, men det går rätt så tungt ännu. Jag ser fram emot när det känns som benen börjar springa av sig själva... Det ska gå! (har jag hört...)

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela