jeanytt

Lilla Karlavagnen

Publicerad 2009-02-28 21:58:16 i

Idag har jag haft en härlig dag vid skidspåret i Pitholm och hejjat på när Ida-Therese åkte knatteklassens 0,5 km i Lilla Karlavagnen. Förutom jag och Theo var både mormor och farmor där för att kolla och så hela Annas familj förståss. Hennes tjejer tävlingsåker och gjorde bra ifrån sig i sina distanser. Jag är mäkta imponerad när man ser hur tjejerna far fram i spåret! Se själva bilder på min fotoblogg. Theo han tog det hela med ro och mådde gott i barnvagnen. Han har hunnit bli en berest liten grabb. I veckan har han följt med mamma på ett seminarium som han mestadels sov sig igenom. Han har också träffat mina jobbarkompisar i Luleå. De sa att han var så snäll att han kan få "jobba" med mamma fler gånger.  

Om ditt och datt

Publicerad 2009-02-25 22:31:20 i

Vi kom oss ut till slut idag. Väl ute fick Ida-Therese nöja sig med att åka skidor på vägen ner till vår granne för på isen var det på tok för mycket snö. Vi har ju haft en snörik månad.
   
Idag har vi också gjort klart tavlorna med fotavtrycken på barnen. Jag påbörjade det hela i söndags och det var tur att Johan var hemma då för det var inte helt lätt att få leran tillräckligt mjuk så att man kunde göra fotavtryck från en två veckors kille. Det krävdes muskelkraft! Men fint blev det - eller hur?
    
Nu i kväll har vi varit på födelsedagsfika hos Anna. Februari är en födelsedagstät månad för oss och eftersom vi i också haft en del besök sista tiden så har det blivit MYCKET fika, så nu måste jag börja begränsa fikandet om jag någonsin ska komma i mina vanliga kläder igen. Fast vid närmare eftertanke så börjar jag nog med det på måndag.... Jag ska ju på ett seminarium i två dagar nu och då brukar det ju finnas gott fikabröd. Måndag blir bra. 

Solen visar sig

Publicerad 2009-02-25 11:48:53 i

I går gick jag en långpromenad i det fina vintervädret när solen sken och snön gnistrade. Jag fick sällskap av en annan Långnästjej (Erika som ni ser på bilden med hennes hund Snobben) och kilometerna känns betydligt lättare när man surrar bort dem medans man går. Idag skiner också solen och vi ska försöka ta oss ut inom kort. Ida-Therese ska åka lite skidor på isen har vi tänkt. På lördag ska hon ju åka skidtävlingen lilla Karlavagnen så då gäller det ju att träna lite innan. 

Theo har en toppensyrra!

Publicerad 2009-02-23 22:35:53 i

Ida-Therese är en väldigt duktig storasyster. När jag hämtade henne från dagis idag så åkte vi och handlade mat och hon var mycket stolt över att själv få köra lillebror i vagnen. Jag hade en egen vagn för maten. När jag bar ut maten så stannade hon kvar inne i butiken och höll koll på lillebror (vi handlar i byaaffären, då kan man tryggt gå flera varv för att att få med sig både mat och barn hem). Väl hemma har hon knappt tid att äta middag för hon ska hålla koll på att Theo har det bra och springer genast och ger honom tutten om han är missnöjd. Dessutom hjälper hon mig och ger mig saker jag glömt ta med mig när jag sitter och ammar. Hon är en jätteduktig tjej och jag hoppas verkligen att intresset för lillebror håller i sig.


Det är en evighetsmaskin...

Publicerad 2009-02-23 11:59:27 i

Tvättmaskinen, torktumlaren och diskmaskinen har en sak gemensamt hemma hos oss. De går konstant! När jag tänker efter är det fler grejer som jag inte skulle klara mig utan just nu... torrmoppen och vår lilla dammsugare hör också dit. Hur kan det bli så mycket smulor på golvet på nolltid? När jag ändå är inne på bra ha saker så vill jag slå ett slag för ljudboken. Den kan man lyssna på när man ammar, kör bil, städar eller promenerar. Utmärkt. 

Här hemma har vardagen börjat , det vill säga att Johan är åter på jobbet. För mig innebär det att markservicen är borta. Klockan är tolv och jag är fortfarande i pyjamas, frukosten är bara halvt bortdukad och tvättstugan är full i ren tvätt som måste tas om hand om innan jag kan hänga upp den blöta som ligger i tvättmaskinen. Och då är Ida på dagis nu på förmiddagen. Som sagt det är nu det riktiga livet som tvåbarnsmor börjar...     

Trettiotre och nöjd med livet

Publicerad 2009-02-22 12:45:02 i

I går blev jag 33 år och jag måste erkänna att det fortfarande är roligt att fylla år. Hela släkten hälsade på och jag fick fina presenter, underbart! En av alla fina saker jag fick i går var detta halsband med namnen på mina barn. Det kommer jag att bära ofta! Men den bästa presenten man kan få är ändå en stor kram från sina nära och kära som säger att de tycker om en. Jag känner mig så lyckligt lottad och är fullkomligt nöjd med livet! 

Nu är Ida en "Dopping"

Publicerad 2009-02-19 21:59:17 i


Idag var det sista gången på Idas simkurs Doppingen. Jag har inte varit där på ett par veckor (Johan eller mormor har varit med) och det var roligt att se vad duktiga alla barnen blivit. Johan var med i vattnet och jag och Theo fick nöja oss med att se på. Ida-Therese hade verkligen blivit duktig och kan nu både dyka och flyta själv. Jag tror starkt på att man ska vänja barn vid vatten tidigt och en simskola där man lär sig under under lek är utmärkt! Tyvärr gör tiden för simskolan (15.00 en torsdag) att många inte kan vara med. Jag är glad över att vi kunnat ge Ida-Therese den möjligheten. Som avslutning idag fick barnen dyka efter en skatt på botten (en guldklimp= målad sten) och efteråt fick alla diplom och simmärket Doppingen. Märket pryder nu Idas vinterjacka! Nu är det upphåll med simskola en vecka och sen ska hon fortsätta med nästa kurs, Pingvinen. Då ska de lära sig simtag.     

Kallt väder håller oss inomhus

Publicerad 2009-02-18 16:58:21 i

Det är rackarnas kallt ute och har varit det länge nu. I går kväll hade vi köldrekord på minus 27 grader. Inte läge för långa promenader med barnvagnen precis, vilket jag längtar efter. Det blir en hel del fikande nu när vi har mycket besök och det börjar kännas som att det är hög tid på röra på sig. Men vädrets makter håller inte riktigt med mig. Så istället har  jag och Ida fyllt på fikaförrådet idag och bakat chokladbollar. Ida-Therese tyckte att det var bäst att vi gjorde dubbelsats, men när hälften var kvar så hade hon tröttnat så jag fick rulla klart själv... Då var det roligare att göra tvål- ett nytt pyssel hon fick igår. Det var faktiskt jättelätt och tvålarna blev riktigt fina!   

Fotograf: Ida-Therese Wiklund 

Byråkrati Sverige

Publicerad 2009-02-16 18:00:17 i

Man upphör aldrig att förvånas över hur vi i byråkrati Sverige kan krångla till saker och ting. Idag var det tänkt att Johan skulle skriva på faderskapspapprerna hos kommunen. Men i morse fick vi besked om att det inte skulle gå eftersom de ej fått Theos sista fyra siffror i personnummret. Det som är märkligt i sammanhanget är att det går bra att skriva på faderskapspapprerna INNAN barnet är fött. Men uppenbarligen inte att skriva under pappret EFTER barnet är fött om man inte har alla siffrorna klara... Jag förstår inte varför man i det ena fallet kan skriva in saker i efterhand, men inte i det andra fallet?

Veckans pyssel

Publicerad 2009-02-15 20:46:41 i

Ida-Therese är en pysseltjej av stora mått och idag hade jag handlat några nya knep-och-knåp grejer på min favvoraffär när det gäller sånna saker (Dollarstore, så billigt att det nästan är löjlig). Att limma fast silkespapper på figurer är ju kanske inget nytt pysseltips men det enkla är oftast det roligaste.

Ida-Therese börjar annars tycka att det börjar bli lite långtråkigt här hemma. Lillbror sover ju mest. Så trots att hon fått ha sovkompis i helgen och varit på barnkalas så längtar hon efter kompisar. Så på egen begäran ska hon faktiskt åka till dagis några timmar i morgon. Hon har varit hemma två veckor från dagis och tycker att det räcker. Sen vill hon nog gärna visa upp lillebror för sin kompisar också. 

Show i vårt vardagsrum

Publicerad 2009-02-14 22:49:43 i

Lördagskvällen tillbringade jag i soffan framför melodifestivalen. Själva tv-underhållningen ger jag inte mycket för men jag blev ordentligt underhållen i alla fall. Mina artister här hemma var superbra, de både sjöng, dansade och spexade! Ida-Therese har sovkompis och Elsa är en tjej som vet hur man showar. Ida-Therese är inte sen att haka på...
    
Lägg märke till tjejernas kläder. De hade själva klätt upp sig för att vara fina till melodifestivalen. Enligt deras smak så var Amy bäst, fast i ärlighetens namns så rockade det loss mest till hårdrockslåten.

Tack för alla fina saker

Publicerad 2009-02-14 22:39:00 i

Det har varit nästan som julafton här hemma hos oss senaste veckan. Vi har många snälla vänner och släktingar som hälsar på oss och de skämmer bort oss med fina saker till vår lilla prins. Vi vill skicka ett stort tack för de fina presenterna, och ett ännu större TACK för att ni tänker på oss!

Lillprinsen har fått ett namn

Publicerad 2009-02-13 14:57:08 i

Han ska heta Theo Wiklund. Lille Theo har varit på sin första utflykt idag. Först var vi på läkarbsök på sjukhuset (alla som åker hem tidigt från BB måste göra ett extra läkarbesök) men allt såg bra ut. Sedan hälsade vi på farbror Seved och company på Johans jobb. Det var mycket uppskattat, de hade nästan inte tid att jobba... Efter det vankades det lunch hos farmor och farfar, raggmunkar- mums! Jag är vrålhungrig hela tiden, men så äter Theo bra också. Han har redan fått tillbaka sin födelsevikt, fast han tappat lite de första dygnen så som nyfödda brukar göra. Han är en välmående grabb!

Hur lika är syskonen?

Publicerad 2009-02-12 22:13:31 i

Överst är storasyster som liten... under lillebror
Här med öppna ögon:   
 
  
 
Samma igen, men nu med stängda ögon
Överst är storasyster som liten... under lillebror: 


I natt sov vi gott alla fyra

Publicerad 2009-02-11 23:14:42 i

Nu har vi varit hemma i två dagar och har börjat att landa i att vi nu är en familj på fyra. Lillkillen sov inte mycket alls första natten hemma vilket betydde att inte vi andra gjorde det heller. Men det har vi tagit igen i natt då han har haft en riktigt sovnatt. Det blev dock lite trångt i sängen för alla fyra vill ju sova tillsammans så här i början. Vi har haft lite besök, mest släkten som naturligtvis måste få träffa prinsen först. Så nu har han (som fortfarande inte fått ett namn) varit i både farmor, farfar, och mormors famnar. Morfar var förkyld så han fick nöja sig med att se på den lille. De är så stolta allihopa! 
   


Det blev en liten kille!

Publicerad 2009-02-09 21:35:37 i




Så kom han då till sist vår lille prins. När det gått 12 dagar över tiden fick han bråttom och vi hann inte vara mer än ett par timmar på förlossningen innan det hela var över. Efter en chockartat start i livet (han glömde bort att andas en stund) så mår hela familjen bra och myser här hemma. Ida-Therese är en väldigt stolt storasyster!    

Fler bilder finns på min fotoblogg: http://jeanytt.blogg.se/fotoblogg/

En kärleksförklaring

Publicerad 2009-02-08 06:37:08 i

Mina underbara älsklingar ligger och sover nu... och jag kan knappt sluta se på dem. Jag har en välda tur som har världens bästa dotter och sambo. Ida-Therese har kramat mig hela kvällen och sagt att jag är den bästa mamman hon har! (hennes enda mamma visserligen men det värmer ändå!) Och Johan muntrade upp mig på lördagsmorgonen, när  jag var lite nere för att det inte ville bli någon bebbe, med de här orden; 
- Vi fick i alla fall mysa en hel dag på hotell! 
Så sant så sant. Det finns alltid flera sätt att se på saker och ting. Jag älskar honom för det.  

Sunderbyn tur och retur

Publicerad 2009-02-07 13:55:52 i

I fredags morse åkte vi in till förlossningen på sjukhuset i Sunderbyn med tron om att det verkligen var dags, men icke... Hela fredagen vandrade jag omkring som en osalig ande i korridorerna för att det skulle bli fart på den lilla/lille men trots att jag hade värkar med tre minuters mellanrum så hände inget mera. Så när kvällen kom fick jag tabletter att sova på och så fick vi ta in på patienthotellet. I morse var det lugna gatan, så nu är vi hemma igen. Jag känner mig som om någon hoppat på magen senaste dygnet. Om det är en kille så är det nog en Alfons i alla fall. För han har redan sagt... jag ska bara... vänta några dagar till....
 

Blommar och målning gör mig glad!

Publicerad 2009-02-03 15:15:03 i

Idag ville jag pigga upp mig och köpte lite tulpaner till mig själv. Å ja, det funkade. Se så fint det blev! 

Men ännu gladare blev jag när jag fick den här fina målningen av Ida-Therese idag. Den föreställer bebisen i magen. Hon har ritat ultraljudsbilden. Gissa om hon längtar efter att bli storasyster? 

  

Söta tjejer i nya klänningar

Publicerad 2009-02-02 21:07:47 i


Idag kom Idas morfar Leif hem från en resa till Thailand och som vanligt hade han köpt presenter till henne och Nicole. Tjejerna gillar när de får liknande kläder så de poserade glatt i sina nya färgglada klänningar!

Morfar Leif var glad att ha hunnit hem före han skulle bli morfar igen. Men han är nog den enda som tycker att det är bra att bebben tar god tid på sig. I dag har nästan alla jag känner ringt och frågat om det verkligen inte hänt nått än. Å tyvärr, det har det inte.

Men snart så, hoppas jag...  

Fyndat skor

Publicerad 2009-02-02 14:59:56 i

Idag tog min kära vän Anna med mig på stan. Jag behöver sysselsätta mig så att jag inte blir galen av att vänta. Stadsturen var mycket lyckad - förutom trevligt sällskap och en hel del surr om ett å annat - så fyndade jag ett par vinterskor på rea. De ser jag fram emot att kunna ha när mina fossingar slutat svälla upp av allt vatten man har i kroppen som gravid. Snygga eller hur?   

En härlig vinterdag

Publicerad 2009-02-01 17:10:11 i

Solen har återvänt till våra breddgrader och idag var det en underbar vinterdag då man bara MÅSTE vara utomhus. Så vi har nyss kommit in efter fyra timmar ute. Först visade Ida-Therese mig skidspåret på vår gård som hon och Johan gjort så hon kan träna på längdskidor hemma. De ska nämligen åka "Lilla Vasaloppet" på dagis om en månad ungefär.

Sen gick vi en promenad och hamnade hemma hos våra "grannar" familjen Duvensjö (fågelvägen är det inte långt, men ett par kilometer är det om man tar byavägen). Där grillade vi pinnbröd och barnen åkte pulka på gården. Hur mysigt som helst! 
  Ida-Therese, Alex och Emil väntar på pinnbrödet som papporna fick grilla.  

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela