jeanytt

Best of 2009

Publicerad 2009-12-28 23:29:49 i

Så här års är alla tidningar fulla av listor av året som gått. Jag vill ju inte vara sämre... 
Här är min topplista år 2009: 

Årets Nyhet:

Den 8 februari så föddes vår efterlängtade son Theo

Årets bästa månad:

April. Kan man må bättre än så här?
Ledig, solsken, familjen samlad och napp!

Årets framsteg:

Ida-Therese lärde sig cykla på nolltid i början på sommaren.

Årets bygge:

Renoveringen av den gamla flottarkojan som blev möjlig tack vare ett gott samarbete
under ledning av min kära sambo Johan  

Årets bild:

Fåren i stugan
Foto: Jeanette Öhgren 

 

Julhelgen

Publicerad 2009-12-28 22:08:39 i

Nu är julhelgen slut, men tack och lov inte min julledighet. Hoppas er jul varit bra, det var min!  
Julafton 24 december:
För att inte julaftonen skulle bli allt för lång hade vi delat upp julklappsöppnadet. Vi öppnade några här hemma på morgonen. Några vid Kalle Anka som vi såg hemma hos min pappa med familj. Då fick vi också chansen att träffa min farfar. Resten av paketen öppnade vi när tomten kom till Johans syster där vi firade själva julaftonskvällen. 

Hemma hos Johans syster var hela Wiklunds klanen samlade så vi var tjugo personer som åt gott och mycket- jag tror jag är mätt än! Tomten kom med många klappar- främst till de små. Theo var inte alls rädd för tomten, däremot så var han (som små barn brukar vara) rätt så ointresserad av paketen. Ida-Therese spelade med när tomten kom men talade sen om att hon minsann visste att han var utklädd och hon kunde också säga vem det var...

Hon fick föresten mest paket av alla och var glad och tacksam för allt hon fick! Mest har hon dock lekt med kameran hon fick, som är vår gamla som blev intressant igen när hon kan kalla den sin. Jag har fått tömma minneskorten inte mindre än tre gånger sedan julafton. Äpplet fallar inte långt från trädet... 

Juldagen 25 december:
Jag sov som en tonåring och blev väckt först vid lunch... underbart! Sen åt vi frunsch, packade upp julklapparna och så iväg på nästa middag som var hos min bror och hans fru. Mer god mat och trevligt sällskap!

Annandagen den 26 december:
Mellandagsrea med Johan medan barnen stannade hemma hos farmor och farfar. Det blev lite kläder och en ny tv. Sen bio på kvällen, Luftslottet som sprängdes. Mysigt dag. Filmen var däremot ingen höjdare. Som vanligt är boken bättre... God fortsättning på er!

White Christmas

Publicerad 2009-12-23 12:41:10 i



Alla drömmer vi väl om en vit jul och i år fick vi det med råge! Senaste dagarna har det snöat så pass att tidningarna är full av rubriker som snökaos och trafikproblem. Det hör inte till vanligheterna här uppe. Johan har haft fullt sjå med snöskottningen. Själv har jag inte kunnat hjälpa till eftersom jag legat nerbäddad rejält förkyld. Jag är inte riktigt bra ännu, men känner mig i alla fall piggare idag. Julstämmning börjar jag i alla fall att få. Igår klädde Ida granen och nu längtar även jag tills tomten hälsar på... Bästa julklappen har jag föresten redan fått, av Theo. Han har börjat säga Ma ma!

Tack

Publicerad 2009-12-23 12:32:19 i

I år har vi fått ovanligt många julkort och det är jag väldigt glad för! Snigelposten värmer trots allt mer än e-post varianten. Julkorten har fått en hedersplats i köket. Stort tack allihopa!



God Jul!

Publicerad 2009-12-20 19:56:06 i

Tänk idag är det den fjärde advent och jag har massor med fix kvar till julafton... I och för sig så beror det mest på att jag tackat ja till många sociala träffar med släkt och vänner på sista tiden, men det är ju viktigt och roligt tycker jag! I veckan var det Rosvikskörens julkonsert som jag inte ville missa, en impoviserad pizzamiddag hos min kompis Anna var ju också trevligt, liksom släktmiddag, glögg hos grannarna och lille Hugos 1-års kalas. Så vad gör det om julskinkan köpts färdigkokt, om klapparna slås in kvällen före julafton och om knäcken kokas först till nyår istället? Det blir ju jul i alla fall. Men det var det ju det där med julkorten - jag har på känn att jag inte delat ut dem till alla, men minns inte riktigt vem som fått och vem som inte fått. Nu är det i alla fall för sent att posta några, så till alla som blev utan kommer julhälsningen här istället. Vi önskar alla en riktigt god jul !    


hälsar Ida-Therese, Theo, Jeanette och Johan

Släktmiddag

Publicerad 2009-12-19 11:19:49 i

I går var det släktmiddag hemma hos min farbror Per och hans familj i Luleå. Han och sönerna hade lagat ripmiddag och det var hur gott som helst! Efter maten blev det tårta, eftersom det dessutom råkade vara min bror Johans födelsedag. Grattis igen brorsan! Det blir inte så ofta som släkten träffas så här så det var verkligen roligt att kunna göra det.  

Jag tänder ett ljus till minne av dig

Publicerad 2009-12-16 09:45:09 i

I går somnade min bonusfarmor Gertrud in. Hon har varit sjuklig ett tag så jag hoppas att hon har det bättre nu. Gertrud och min farfar Tage hade levt 40 år tillsammans. Mina tankar går idag till min kära farfar, det kan inte vara lätt att förlora en livskamrat. Vila i frid Gertrud.  

Tolvtaggare

Publicerad 2009-12-13 19:49:52 i


Idag har Johan fått skjuta sin allra första tolvtaggare! Det var i samband med jakt
med jobbet i Norsjö, Västerbotten. Stort grattis till min mästerskytt! 

Lucia i Ekologen

Publicerad 2009-12-13 17:54:09 i


Vår byaförening hittar på många saker under året för att främja byagemenskapen. I dag var det dags för julgröt i  med skinksmörgås i byalokalen Ekologen. Trevligt och mysigt!

Barnen fick lämna sina önskelistor till tomten och så hittade de själva på att de skulle göra ett improviserat luciatåg. Lussesången blev däremot en annan än den man är van att höra... 
Sankta lucia, skänk mig en tia, tian var trasig, lucian var knasig...
...sjöng de små glatt och högt inför ett femtiotal bybor. De lös upp i vintermörkret! 
     

Julkalendern är historia

Publicerad 2009-12-13 09:17:59 i

Som ni säkert läst i ett tidigare inlägg i min blogg har Idas julklappskalender hängt löst ett tag eftersom hon är mer än trotsig mot sin kära mamma (och pappa också för den delen) för tillfället. Det kallas visst 6-årstrots, även om den kom väl tidigt... I går blev kalendern i alla fall historia när jag upptäckte att hon målat både på sitt nästan nya skivbord och på golvet med en tuschpenna! Dessutom ljög hon om det när jag frågade henne! Å inte går det bort heller.... några rengöringstips någon?

Julkonsert

Publicerad 2009-12-12 19:30:56 i



I går var vi på julkonsert i Boden på Western farm och det var jättetrevligt! Vi var där med min bror Johan, hans fru Helena och våra vänner Stefan och Mia. Maten var god, underhållningen var bra, men sällskapet var bäst!
Stefan klarade föresten tjuren utan att bli avkastad. Imponerande! Brorsan flög av som en vante och vi andra var för fega för att ens försöka... 

Ursäkta bildkvalitén men mobiltelefonen klarar inte mer.

Klok som kloker

Publicerad 2009-12-10 22:17:15 i

Sagt av Ida om en familj vi känner. Se hela bilden
Jag: - M har fina barn.
Ida: -Mamma, det är för att M är en sån fin människa!

Så sant som det är sagt! Roligt att en femåring kan koppla ihop detta.

En heldag på Ikea

Publicerad 2009-12-10 22:07:31 i

I går blev min planerade Ikearesa äntligen av. Jobb och sjukdom har satt hinder i vägen på våra två tidigare försök. Barnen stannade hos mormor och tur var det för det tog en bra stund för oss att ta oss igenom varuhuset- två varv (man glömmer ju alltid hälften på första). Men vi hade väldigt trevligt under tiden, jag min goda vän Anna och hennes tonårstjej Jennifer! Jennifer har fått ett nytt rum så det var till henne det mesta inhandlades. Jag köpte mest julklappar, men en och annan bra ha sak till hemmet hamnade också i vagnen. Hemresan var föresten ett kapitel för sig. För ett rån hade inträffat på banken i Råneå (passande ortsnamn...) så polisen hade vägspärrar på inte mindre än tre platser mellan Haparanda och Luleå. Läs om rånet här

Dubbelknut på andra advent

Publicerad 2009-12-06 22:20:02 i

Ibland har jag alldeles för mycket planer för mitt eget bästa och när det inte blir riktigt så som man hade tänkt sig så blir jag förståss besviken. I veckan hade jag många planer, Ikearesa, besöka vänner, baka och julpyssla. När Johan är bortrest så finns det ju ingen att ta hänsyn till utan det är ju bara att köra... om inte...barnen blir sjuka -vilket Ida-Therese blev i torsdags. Magsjuka med feber. Då var det bara att ställa in allt och göra sitt bästa för att försöka klona sig...

Så känns det nämligen, att en klon att ta fram då ocih då vore en bra idé. För så fort Ida behövde min uppmärksamhet så hittade Theo på hyss... välte ut glas med yogurt, undersökte toaborsten, hade sönder Idas omsorgsfullt gjorda smällkarameller... med mera...
Jag har gått på högvarv sen onsdags då Johan åkte (på ännu en jaktresa) och jag ser verkligen fram emot att lämna över stafettpinnen och åka och jobba i morgon! 

Med detta i bagaget åkte vi i alla fall och julpysslade hos vänner i eftermiddag (nu när Ida tack och lov är frisk igen). Eller pysslade och pysslade, med åtta barn varav tre runt året så förstår ni nog att vi pratade halva meningar med varann och en del i falsett! RÖR INTE, NEJ, OJ!!! Men det hela blev trevligare när vi satte oss runt fikabordet och de stora barnen gick och lekte utan vår inblandning. Ibland tror jag att jag (och rätt många andra mammor med mig) vill göra så mycket  att man försöker slå knut på sig själv. Till vilket nytta kan man undra? Å för vem?

En liten buspojke

Publicerad 2009-12-02 17:27:05 i

Bustrollet Theo har börjat göra hyss. Häromdagen hittade jag träklossar i toastolen, idag hade han rullat upp hela toarullen och innehållet i våra lägre köksskåpar är sällan kvar på rätt ställe... Snart 10 månader gammal vill man ju utforska världen!

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela