jeanytt

Sjuk

Publicerad 2009-09-30 15:51:42 i

Idag har min dotter 39,5 i feber och är rejält hängig och mammig. Det är inte kul att vara sjuk... Ida hälsar att hon vill att alla i hela Sverige ska må bra i år!

Lurvigt besök

Publicerad 2009-09-30 15:50:16 i

Igår var Johan och hämtade en hund till sin bror. Eftersom de kom hem sent så fick han övernatta hos oss. Naturligtvis smälte våra hjärtan när vi såg den lilla parveln- så söt! Man blir sugen på hund... men jag inser ju att det inte går just nu. Men när barnen blir större då ska vi ha en hund eller två!
 

Vill vara stor

Publicerad 2009-09-29 23:15:19 i

Ida: - Mamma Nicole är så stor att man kan tro att hon är 5 år. 
Jag: - Ja, det skulle man kunna tro.
Ida: - Då kan man tro att jag är 6 år...
Jag: - Mmm
Ida: - Men jag tror att jag är 7 år!  

(fotnot: Ida är 5 år, och min lillasyster Nicole är 4 år)

Hänggungan är toppen!

Publicerad 2009-09-29 13:24:39 i


Vi har fått upp hänggungan och Theo är lika lycklig som mamma.
Nu vet jag ju var jag har honom när jag lagar mat...

Påminnelse

Publicerad 2009-09-29 13:10:28 i

I går var jag på stan Helena och Mia. Vi hade en trevlig stund med shopping och lunch. Jag hittade det här uttrycket som nu pryder vår vardagsrumsvägg och som ska påminna mig om att stanna upp och njuta av livet lite oftare!
Idag gjorde jag just det- fångade dagen- och passade på att gå en riktigt lång promenad när solen sken och jag hade sällskap av Linda. Det går ju så mycket lättare att röra på sig när man har sällskap!  

Helg i stugan

Publicerad 2009-09-27 20:23:59 i

Ida-Therese har för första gången fått ta med sig en kompis upp till stugan- Elsa (min barndomskompis Annas dotter). Tjejerna leker bra ihop men är också rätt duktiga på att hitta på bus! Men det var säkert jag och Anna också när vi var små... I helgen har tjejerna bakat äppelkaka och bjudit på, de har förvandlat vinden till en stor husbil i leken, de har gjort smycken, utforskat gården, läst böcker, skrivit sånger och uppträtt. Mycket hinner de med! Själv har jag inte hunnit lika mycket. Men jag försökte mig i alla fall på att klistra in bilder i fotoalbum och så läste jag ut en bok som jag påbörjat för ett par helger sedan. "Snömannen" av den norska kriminalförfattare Jo Nesbo - kan rekommenderas!

Mama

Publicerad 2009-09-25 14:12:52 i

Idag damp tidningen Mama ner i brevlådan och jag blev glad! Tänke vad lite som behövs ibland... Jag ser redan fram emot att få en lässtund i kväll. Idag är jag är mör i hela kroppen, för igår var jag hurtig värre. Först en promenad i höstsolen med Linda och sen BOX-pass på kvällen på S.T.a.R Det känns i kroppen- men det är skönt- så jag måste få skryta lite! 

Vattendjur

Publicerad 2009-09-23 16:00:03 i

Jag tror jag blir tokig! Saker och ting får ben här hemma eller så har jag fått tidig alzaimer för jag hittar inte haklappar, en takkrok och nu är även fiskmaten på vift. Det känns ju dumt att gå och köpa nytt när jag vet att jag ska ha det någonstans! Jag tror mig veta att jag sett grejerna... Frågan är bara var? 
Jo, föresten vi har blivit med fisk igen. Ida tyckte att det var dags med husdjur igen och när hon fick nej på kattunge så godkände hon en ny slöjdstjärt som ska heta "Dagarna å räkna" men kallas för "Dagarna". Var hon nu fick det ifrån namnet vet jag inte.
Just nu är Ida föresten lite sur på mig så hon har stängt in sig på toan. Jag har nämligen satt henne på att diska upp uteleksakerna som hon haft i sitt leksakskök (som nu har åkt upp på vinden för vintervila). Att diska var ju inge kul och tar tydligen "Hur länge som helst och en hel evighet". Hon har hållt på i fem minuter....   
Under tiden så leker Theo på vardagsrumsgolvet med sina grejer. Det ser ut som en bomb har exbloderat runt honom men han är nöjd så jag låter honom hållas. Förutom att bära undan leksaker till vinden har vi idag satt tulpanlökar och gjort höst ute. Nu är det bara de tunga sakerna kvar som Johan måste hjälpa till med. Jag har också varit med barnen på badhuset. Hur skönt som helst. Som det vattendjur de är (båda är födda i fiskens tecken) så plaskades det och stojades en hel del.   

Veckans nyhet

Publicerad 2009-09-22 20:53:37 i


Theo gör framsteg! Numera sitter han stadigt och tar sig upp på knä då och då. Det är roligt att se utvecklingen!

Duktig tjej

Publicerad 2009-09-21 12:32:18 i

Igår när Johan och Ida-Therese kom hem så hade de älgkött med sig som skulle tas om hand och Ida vill promt hjälpa till. Hon var verkligen duktig och skötte vakumpackning helt på egen hand. Inte illa av en femåring!

Helgen

Publicerad 2009-09-21 12:27:01 i

Jag är så glad över att min vän Magdalena tog sig tid att stanna och ett par dagar och hälsa på mig när hon var på sin roadtripp eller mammasemester som hon kallade det själv. Men tre tonåringar hemma så behöver man åka bort i bland sa hon. Å kanske det. På fredagen gjorde vi stan- utan barn. Mamma var barnvakt och timmarna gick i ett rasande tempo. Problemet med att vara mammaledig är att man har mer tid än pengar. Sen när man börjar jobba och har mer pengar har man inte tid att shoppa på samma sätt. Knepigt. Kul hade vi i alla fall! På kvällen tonade vi håret på varandra, drack lite vin och pratade långt in på natten! Johan och Ida åkte till stugan så när Magdalena åkte hem på lördagen så fick jag och Theo mysa själva. När han somnat läste jag ut en bok som legat och väntat på mitt nattduksbord ett bra tag. Bokläsande är en trevlig verklighetsflykt kan jag tycka. På söndag sken solen så tog vi en rejält långpromenad i det fina höstvädret. Härligt!   

Kom an om du törs

Publicerad 2009-09-18 09:00:27 i

Jag har börjat och träna igen efter ett nätt litet uppehåll. Sist jag var på gymet var den 8 januari 2008! Det var med andra ord hög tid att ta tag i de förtvinade musklerna så igår var jag på BOX pass och det var skitjobbigt men urkul! Det känns i armarna idag... Men jag känner mig mer harmoniskt -de ni!

Oväntat besök!

Publicerad 2009-09-17 12:23:42 i

Idag ringde en gammal vän som bor i fjällvärlden till mig och frågade om hon får hälsa på ikväll! De får hon så klart! Vi har inte setts på ett par år så det ska bli så skoj! Det känns nästan som Gevaliareklamen, när man får oväntat besök... 

En livlig krabat

Publicerad 2009-09-15 17:58:38 i

Theo är "för sig" som de äldre säger. I dag betydde det att han kröp över vallen av kuddar (som jag satt runt honom i vår säng när han somnade där) och landade på golvet med en skrik! Som tur var tog han en kudde med sig i fallet så det gick bra. Från och med nu är det enbart spjälsängen som gäller.

Biobesök

Publicerad 2009-09-15 17:53:21 i

I går skulle jag och Ida-Therese ha mamma-dotter-tid så vi åkte på bio och såg "G-force" som handlar om tre FBI marsvin och en mullvad. Jag trodde i min enfald att hon skulle tycka om den filmen... men hon tyckte att de gulliga marsvinen var "läskiga" och att filmen var för lång. Så en stund före slutet så kröp hon upp i mitt knä och somnade... Hon försvarade sig med att jag ju hade somnat förra gången vi var på bio ihop. (Det var i november förra året då jag var gravidtrött och vi skulle se sömnpillret "Mamma mu och kråkan") 
Enligt Ida var det i alla fall popcornen som var bäst av allt! Så nästa gång kan vi poppa popcorn hemma, hyra en film och spara lite slantar. Hur var då filmen? Jo, JAG tyckte att den var bra!

Älgjakt

Publicerad 2009-09-15 17:41:23 i

I heglen inleddes älgjakten vid stugan. På tre dagar fälldes tre vuxna djur och två kalvar. Johan och hans bror sköt en var. Även min bror (som jagar med ett annat jaktlag) fick skjuta en älg under helgen. Grattis till alla skyttarna! 

Medan gubbarna var i älgskogen rensade mina svägerskor och jag upp i stugan. Två släpvagnslass med grejer åkte till soptippen. Vi hittade en del riktigt fina saker också som nu har en mer framträdande plats.
 
Nu finns föresten även ett tv-rum i stugan, något som vi saknat. Det blev jättebra! Det känns fortfarande i mina armar att vi burit tungt. Man är ju dessvärre inte allt för vältränad. 

"Kul-lagret"

Publicerad 2009-09-11 23:03:32 i

Det fiffiga namnet har butiken inne på Teknikens hus i Luleå som vi besökte idag. En butik väl värd att göra ett stopp i- om man nu ändå är i trakten av universitetet. Jag och en annan jaktänka hade före sommaren stora planer på vad vi skulle ta oss för, ihop med barnen, under älgjakten. En resa till solen stod högst upp på vår önskeslista. Men verkligheten kom ikapp oss- är man mammaledig så finns inga guldbyxor att ta pengar ur tyvärr. Så det fick bli en utflykt till rymden, pappersfabriken, flygplanet och gruvan istället
- för allt det och mer därtill kan både stor och liten upptäcka på teknikens hus. 
Å det är inte fy skam det heller!


Telefoniproblem

Publicerad 2009-09-11 22:49:02 i

Bredband har ännu inte nått vår del av byn så än så länge får vi hålla till godo med uppringt internet (adsl). Så när någon grävde av telekabeln i lördags så blev vi, och ungefär 100 hushåll till, utan telefon och internt- till mitt stora förtret. Ett par dagar överlever man det men jag måste medge att jag började att få abstinens... Jag min nöt kom på först idag att jag åtminstone kan läsa bloggar och mejl på min mobil...
Vad har hänt denna vecka då?
Jo, lite av varje. Theo har blivit 7 månader, jag har fått min första mjölkstockning (AJ!), älgjakten har startat, jag har varit på kurs på jobbet i strategisk och planerad kommunikation och jag har fått veta att jag inte är så bra på att kommunicera här hemma... 

Med på tv...

Publicerad 2009-09-04 12:54:36 i

När vi var på Leos lekland i Umeå så blev vi intervjuade av Västerbottensnytt om nya influensan så nu är man tv-stjärna... (i slutet av inslaget) Nä, skämt å sido så blev de nog lite besvikna när de pratat med mig eftersom jag av naturliga skäl är välunderrättad om influensan. Rädda mammor är bättre tv...  
Däremot är jag en trött mamma just nu för min tjej saknar sin kompisar och jag varken kan eller orkar hålla henne sysselsatt och glad. Så nu ger jag upp, på måndag börjar hon om på dagis igen- till hennes stora glädje! 

Död fisk

Publicerad 2009-09-03 08:46:12 i

I går när vi kommit hem så upptäckte Ida att hennes guldfisk var död och hon blev så ledsen... Vi begravde den högtidligt i toastolen:
- Hejdå fisken, nu åker du till fiskhimmlen.   
I morse frågade jag om hon ville köpa en ny fisk.
 -Nä. Inte nu. Men kanske om en vecka...

Kusinträff

Publicerad 2009-09-02 22:57:21 i

Vi har varit i Umeå i ett par dagar och besökt kusiner. Först träffade vi barnens kusiner Angelica och Henke (med deras respektive) som börjat på universitetet i Umeå. Det var roligt att få se hur fint de fått det i deras nya hem! Vi fick också äran att tillbringa en heldag på stan med dem.. så nu är jag pank. Vi har också hälsat på min kusin Erika med familj. Vi åkte bland annat ut till Leos lekland där barnen fick lekta sig trötta! Bilder på fotobloggen

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela