jeanytt

Val i livet

Publicerad 2010-09-20 18:18:14 i

I går var det riksdagsval och jag kan glädjande nog läsa i dagens tidningar att 8 av 10 norrbottningar gick till vallokalen och gjorde sin plikt. För det är så jag ser på det- att rösta är inte enbart en rättighet utan också en skyldighet. Väljer man inte att nyttja sin demokratiska rättighet ska man inte heller klaga. Det är en gång vart fjärde år vi kan göra skillnad. Själv tycker jag om att rösta på självaste valdagen, det känns högtidligt på något sätt. Vad jag röstade på behåller jag för mig själv, men så mycket kan jag säga att jag inte röstade på Sverigedemokraterna. Jag tycker att det är en skam att de kom in i riksdagen och jag hoppas att deras inflytande minimeras. Nu var det sagt.

Här hemma ägnade jag ännu en helg antingen i tvättstugan eller med dammsugaren i handen. Mina barn hjälpte till... Ida genom att lämna dörren till hennes rum öppet och Theo genom att nyttja chansen och tömma Idas låda med pärlor upp och ner.... I går bestämde jag mig därför att nu får det vara nog. Vad får mina barn för bild av mig? Antingen jobbar jag på jobbet eller så jobbar jag hemma. När det väl är klart är jag trött... Hur kul blir man då? Nä nu räcker det, jag tänker ringa RUT.

Älg

Publicerad 2010-09-14 20:41:23 i

Theo har lärt sig ett nytt ord i helgen; Älg. Då vet ni vad vi har gjort den här helgen... jo vi har hängt vid jaktstugan och kollat när de flått älgar- eller skalat älgarna som Ida sa hon var mindre. Ida-Therese är numera en rutinerad tjej när det gäller älgjakt och i går följde hon ut med Johan på på pass en stund. Det enda som är svårt för henne är att sitta still och samtidigt vara tyst. Jag måste erkänna att jag förstår henne-  för trots att jag själv har jägarexamen så jagar jag inte av just den anledningen. Om jag är tyst och stilla så somnar jag. Men jag gillar ändå det runt omkring jakten- att familjerna träffas vid jaktkojan och äter lunch tillsammans är väldigt trevligt tycker jag.

Ljudböcker

Publicerad 2010-09-12 14:58:00 i Böcker

Nu när jag pendlar igen har jag börjat om att lyssna på ljudböcker. Jag har lyssnat på två böcker i kategorin spänning som jag vill tipsa om: Alfahannen av Katrina Wennerstam och Tre sekunder av Roslund/Hellström.

Blixten

Publicerad 2010-09-09 18:07:34 i

Se mig springa i mål i tjejmilen här. Jag hade startnummer 12124 och är hon med röd keps. Snabb på slutet i alla fall... 

Helgen i bilder

Publicerad 2010-09-08 18:41:27 i


Tjejgänget från gymnasietiden då vi bodde tillsammans på elevhem i Skellefteå. Våra tv-kvällar med kladdkaka är historiska! Gissa vad alla tog som efterätt på middagen på restaurangen... kladdkaka så klart!

Amelie hade dukat upp med värsta hotellfrukosten som uppladdning inför Tjejmilen!

Stämningen på Gärdet innan, under och efter loppet var toppen. En folkfest! 

Modell för en dag

Publicerad 2010-09-06 15:59:51 i

Helgen i Stockholm har varit väldigt bra! Det är underbart att få känna storstadspulsen några dagar, men efter en långhelg är jag nöjd och längtar hemåt igen. Jag sitter på Arlanda nu och väntar på flyget och jag ser verkligen fram emot att få kramas med mina barn och sambo i kväll! De saknas mig... Nu är plånboken tom, benen trötta men huvudet är fyllt av bra samtal med goda vänner som jag träffar alldelles för sällan. Det har varit fantastiskt roligt att se dem alla! Den här helgen kommer jag att leva länge på.I fredags blev det inte så lite glamour när jag, Katti, Maria och Mari var modeller för en dag på The Studio. Vi sminkades av proffs och fotades i samma studio alla fyra och hade väldigt roligt åt varandra... Jag tänker inte avslöja vem som klämde in sig i Briget Jones trosor och vem som på modellvis tejpade brösten... men jag kan avslöja att det var många hjärtliga skratt i rummet! Så här blev mina bästa bilder: 

Lördag hämtade jag och Amelie upp våra nummerlappar till loppet och laddade sedan upp med massage som de erbjöd på området. Hur skönt som helst! Välinvesterade pengar visade det sig... se nedan om loppet. På söndagkväll bjöd Naila med familj mig på hemlagad söndagsmiddag med vin, det hade jag förjänat... tack alla för eran gästfrihet, det har kort sagt varit en toppenhelg!    

1 timme och 8 minuter

Publicerad 2010-09-06 15:40:49 i

Jag klarade det! Jag joggade hela tjejmilen, förutom när jag blev tvungen att stretcha vaderna och så när jag skulle dricka vatten. Det tog mig en dryg timme att komma runt, faktiskt dubbelt så lång tid som segraren. Men jag är ju inte elittränad och man ska ju tävla med sig själv så jag är väldigt stolt över min insats! Jag är en person som vill avsluta saker och eftersom jag skulle ha sprungtit tjejmilen för ett par år sedan men blev sjuk då, så kändes det väldigt skönt att få gå i mål med detta. Första halvan av loppet gick det tungt, men efter 5 km lossande det och efter 7 km gick benen av sig själv. Jag tror faktiskt att jag kunnat springa ännu längre för det fanns krafter kvar när jag kom i mål... Nu funderar jag på om jag ska göra om det?! 

Tjejmilen nästa

Publicerad 2010-09-02 19:51:07 i

På söndag gäller det! Då ska jag springa det lopp som jag tränat för hela sommaren och jag SKA springa hela milen har jag lovat mig själv! Jag åker ner till Stockholm redan i morgon fredag, för jag vill ta chansen att träffa kompisar som bor eller är där i helgen. På fredag ska jag träffa mitt gamla gäng från elevhemmet på gymnasiet. Vi har inte setts alla fyra vid samma tillfälle på flera år så det ska verkligen bli roligt! På lördag åker jag till Eskilstuna och hälsar på och på söndag efter loppet ska jag pusta ut hemma hos en vän som bott i Luleå men nu valt storstan före Norrbotten. Ska bli skitskoj att träffa dem alla!

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela