jeanytt

Morsdag

Publicerad 2013-05-29 11:42:00 i Familj

Tänka sig snart är det juni och därmed också officiellt sommar. Sommarvärmen har vi tack och lov redan fått, jag hoppas den håller i! Efter förra året skitväder (regn och åter regn) ser jag verkligen fram emot sol och bad i sommar. Vi ska nog mest semestra hemmavid i sommar, i år med. Vi har ju så fint här då att det känns som överkurs att åka bort…  


Förra helgen hade vi en jättehärlig helg hemma med fokus på att umgås med familjen. Fredag kväll var vi på afterwork för att morsdagsfira Johans mamma. Lördag dag blev det jobb hemma i trädgården. Det är mycket som ska göras ute den här tiden på året. Men det är roligt också att se hur allt gror och blir grönt och fint. På kvällen överraskade Johan mig med bio för hela familjen. Vi såg Epic i 3D, mycket trevligt! Söndag morgon blev jag mer morsdags uppvaktad med sovmorgon och frukost och presenter som Ida tillverkat själv. Hon är duktig på sånt vår tjej! Mitt på dagen var det byadag med korvgrillning och fika i byns ekologe. Sen på kvällen åkte vi till min mamma och blev bjudna på palt. Mums! Det blev en mycket bra helg.

Möhippa

Publicerad 2013-05-27 17:03:00 i

Förra helgen var det Möhippa med stort M för min goda vän och elevhemskompis Marianne. (Vi var ett gäng som kom från olika ställen men som alla gick på Anderstorps gymnasieskola i Skellefteå och som bodde på elevhem tillsammans. Det svetsade oss samman lite extra…) 

Tio på förmiddagen var det dags för kidnappning. Mariannes trodde att hon skulle på Skansen med barnen men blev istället avsläppt av sin blivande man Erik vid Skanstulls tunnelbanestation där hon möttes upp av hennes kompis Anneli. Sen tog de tunnelbanan och vi andra klev på tåget en och en vid varje tunnelbanestation. Det var roligt att överraska henne! Jag tror inte att hon hade förväntat sig att jag skulle dyka upp…

 

Vi hade picknick i Tessinparken på Karlaplan, skålade i bubbel och åt picknicklunch. Tyvärr var det lite kallt ute så vi fick värma oss med kaffe på vägen till nästa punkt på dagordningen som var Silversmide på bjdesign. Där fick Marianne göra två silverbrickor som blev riktigt fina!

 

Efter det tog vi en snabb fika innan vi skulle dansa Zumba. Eller försöka dansa… stämmer nog bättre när det gäller mig. Svårt var det. Men Marianne var riktigt duktig!

 

Vi avslutade dagen hemma hos Mariannes kompis Elenor. Där blev det god mat, mycket vin, många skratt och galna gamla minnen. Festen varade fram till midnatt när alla började tänka på refrängen och åka hem till sitt. 


En mycket trevlig möhippa! Roligt att kunna vara med.

 

Långhelg i storstan

Publicerad 2013-05-22 15:31:00 i

Shopping, skavsår, goda vänner och många skratt sammanfattar min långhelg i Stockholm.

Jag hade turen att få bo hos barnens kusin Angelica som nyligen köpt egen lägenhet på söder. Mysigt värre! Tack för gästfriheten. Första dagen, torsdag, blev det en heldag med shopping. Angelica har ”svart bälte” i shopping och jobbar själv i klädaffär så man kan säga att jag hade en egen ”personal shopper” med mig. Hon hjälpte mig att hitta fina användbara plagg som jag är mycket nöjd med. Men det tog på krafterna att gå en hel dag i affärer och få skoskav på köpet…

Fredag tog jag tåget till min goda vän Maria (kompis sedan gymnasietiden) som bor i Nyköping. Alltid lika trevligt att ses! Senaste året har vi - trots att vi bor en bra bit från varandra- hunnit träffas fyra gånger! (De besökte oss förra sommaren, i oktober träffades vi Umeå och i julas hälsade de på oss igen när de var på väg norröver. Maria kommer från Haparanda) I vilket fall var det flera år sedan jag hälsade på hos henne så det var roligt att få se hur de byggt om i huset och få se lite mer av staden. Nyköping är mycket mysigt.

 Lördag inträffade det som var hela anledningen till resan; Möhippa för Marianne (en annan kompis sedan gymnasietiden). Det var en mycket innehållsrik dag som jag dessvärre inte hinner återberätta just nu, så mer om den kommer i nästa inlägg.

Familjevecka

Publicerad 2013-05-13 22:45:00 i Familj

Veckan som gått har varit bra. Tisdag fick jag en försmak av sommaren när jag besökte huvudstaden i jobbets vägnar över dagen. Det är den här årstiden man märker av att vi lever i ett avlångt land. Onsdag var det fint väder även här hemma och eftersom det var en kortdag hann vi också hälsa på brorsan och barnens kusin Elias. 
Torsdag som var röd dag öste regnet ner, typiskt. Det blev surr med grannar istället och en hel del kaffe. I fredags var det lovdag från skolan. Ida-Therese jobbade med mig på förmiddagen men vid lunch mötte vi upp mormor på stan. Idas födelsedagspresent var nämligen en stadsdag med mormor och nu skulle den bli av. De köpte många fina plagg, men kanske inte de mest praktiska kläderna...eller som Ida kommenterade det hela: "De får ju du handla mamma!". Lördagkväll kom Anna med familj på middag, trevligt! Söndag var det soligt och fint och då blev krattningen äntligen av. Så nu är åtminstone blomrabatterna klara. Men vi har ju rätt stor tomt... jag siktar på att vara helt klar innan examen. Till sist vill jag dela med mig av en bild på våra fina barn. Det är inte ofta man får ta bilder på dottern längre så det gäller att passa på när man får.
   

Grandagen

Publicerad 2013-05-13 22:11:54 i

Det har varit lite si och så med uppdateringarna här på bloggen på sistone, men tiden räcker liksom inte till ibland. Förra söndagen var det i alla fall Grandagen och då fick barnen följa med Malin Fogelvik dit. Det var verkligen uppskattat! Malin tog dessutom några fina bilder på barnen under dagen.
 

Vårtecken

Publicerad 2013-05-06 16:04:00 i

I helgen har jag och Theo varit på stan och förnyat barnens sommargarderob. De växer ju så det knakar. Det blev däremot inget nytt till mig den här gången. Jag hade ju lovat Theo att vi bara skulle gå in på fyra affärer (med fika emellan) och han höll minsann räkningen.... Shopping till mig själv får bli en annan gång. Ida-Therese och Johan vara på mässa i lördag. Men Ida har bokat shopping med mormor på fredag när de är lediga från skolan. Då ska hon leta examenskläder. Det ser hon fram emot! 
 
Fler vårtecken är att det är hög tid att rensa upp i trädgården. Så ledig tid ägnas till stor del med krattan i högsta hugg. Tur att det är några extra lediga (röda) dagar i maj. Idag blev det också en extra dag hemma för Theo har fått en släng av feber. Men idag tar vi det bara lugnt och hoppas att lilleman blir frisk snart igen. 

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela