jeanytt

Utflykter

Publicerad 2010-07-29 19:35:29 i

Den här veckan har varit en utflykternas vecka. Måndag var det i och för sig vilodag efter den hektiska jobbkvällen på söndag. Men tisdag gjorde vi en cykelutflykt från Bergsviken till Frasses på Degeränget, cirka fyra km tur och retur. Samma gäng gjorde samma utflykt även i fjol, men då tog det nästan hela dagen. Nu cyklade vi över på mindre än en timme. Barnen har verkligen blivit duktiga på att cykla under året som gått! Vi planerar att göra om det nästa år, men då ska vi förlänga utflykten med stopp på Norrstrandspoolen har vi tänkt.

På onsdag lämnade vi lillebror hos mormor och följde med turbåten ut i skärgården, närmare bestämt ut till Stenskär. Vi fick en skön och slapp dag. Tyvärr lyste solen med sin frånvaro och vindrarna blåste lite för kalla för min smak, men man kan inte få allt. Fler bilder finns på fotobloggen

På kvällen möttes alla familjemedlemmar upp för att gå en sväng på PDOL, äta festivalmat, träffa folk och låta Ida-Therese åka av sig på karusellerna. Jag hade ju lovat henne att hon skulle få åka hur mycket hon ville på Piteå dansar och ler eftersom vi hoppade över Gröna Lund när vi var  i Stockholm tidigare i sommar. Å hon åkte.... men vi blev less före henne så hon ska få göra en sväng till i morgon om vi slipper regn. I morgon kommer föresten en kompis från Luleå med familj hit på besök. Det ser jag fram emot! Våra gäster ska sova över, så idag fick jag äntligen tummen ur att städa ut gästrummet. Det rummet har fungerat som förråd för både det ena och andra ett tag, men nu finns det äntligen plats för sovgäster igen. Välkommen!

När olyckan är framme

Publicerad 2010-07-29 19:21:51 i

En av mina viktigaste arbetsuppgifter har jag kvar under min föräldraledighet i sommar, nämligen den som informatör för den lokala katastrofledningen för Piteå älvdals sjukhus. I söndags blev jag utringd för att jobba med informationen kring den tragiska bussolyckan där en hel familjs liv slogs i spillror. Under hela den här veckan har mina tankar vandrat till den familjen. Jag har kramat mina barn lite extra i veckan.

Födelsedagspresent

Publicerad 2010-07-23 23:34:46 i

I kväll var jag på bio med min goda vän Anna. Biobesöket var en födelsedagspresent från mig till henne och från henne till mig, vi fyller nämnligen år med bara några dagars mellanrum i februari. Vi har slutat ge grejer till varandra eftersom vi tycker att det är bättre att vi gör nått trevligt ihop istället. Den här gången tog det ett tag innan vår present blev av, men det är alltid lika trevligt. Vi såg " BECK- levande begravd "och jag måste måste medge att jag hoppade till både en och annan gång under filmen. De lyckades behålla spänningen hela filmen igenom, så den får klart godkänt. 

Hembygdsdag på Svensbylidja

Publicerad 2010-07-22 10:03:04 i

I tisdags var Johan ledig och tillbringade dagen med mig, barnen, mormor Helena och min bror med familj på Svensbylidja. Varje tisdag i juli får man träffa bagerskor, mjölnare, tvätterskor och smeden och se hur man bodde och levde förr i tiden. Väldigt intressant om du frågar mig. Ida var dock inte lika imponerad: - Mamma, det var ju bara en massa gamla trägrejor... Bilder på kvarnen, mattvätt och en gammaldags brandspruta kan du se på fotobloggen. En trevlig dag hade vi i alla fall, även om väntetiden till fikakön blev nog så lång... 

Sommaren är kort...

Publicerad 2010-07-22 09:47:34 i

Jag insåg idag att två tredjedelar av mitt och barnens långa sommarlov redan har gått! Vart tar tiden vägen?

"Tager du denna kvinna?"

Publicerad 2010-07-18 20:19:53 i

I helgen har det varit festligheter! Våra grannar Desireé och Markus gifte sig i smyg i fredags, så på grillfesten hos Camilla och Roger på lördagen så kunde vi inte låta bli att göra lite bus med brudparet.... Vi klädde ut dem och så fick de genomföra en vigsel framför sina vänner. 
"Prästen" var ingen mindre än min Johan som gjorde ett mycket bra jobb med att "teckentolka" vigseln. Det var nog den roligaste vigseln jag varit med om, alla skrattade så man fick ont i käkarna! Desireés kommentar när hon såg sin utklädde man var också obetalbar:
- Jag har nog f-n gift mig med Charlie Chaplin! 


 

VM i Böle

Publicerad 2010-07-16 08:43:14 i

Det har ju som bekant varit mycket fotboll på TV en tid... att det heter VM har Ida-Therese förståss snappat upp, men kanske inte betydelsen. Häromdagen sa hon i alla fall: 

- Pappa, jag måste ju berätta för min dagisfröken X att det är VM i Böle i augusti så att hon kan komma och kolla när jag spelar!  

Välkommen till VM= Thor Sjöbergs Cup i Böle den 7:de augusti.

Täppt var det här...

Publicerad 2010-07-15 08:58:05 i

Jag har åkt på en sommarförskylning, å lägg då gräsallergi på det så förstår ni kanske hur jag låter !? Trist, men det går ju över... Annars är livet bra. Vi är ute så mycket vi bara kan, badar och träffar släkt och vänner. Precis så som jag vill att det ska vara när man är ledig. 

Häromdagen var Elias här och hälsade på för första gången. Theo var så rolig då för han skulle liksom visa Elias vad han kunde och lära honom det. Theo försökte hjälpa Elias upp att stå, han pekade på näsan och sa "tut" och försökte visa honom "give me five" genom att sätta hans hand i sin. De var söta ihop de små kusinerna!   

Äntligen!

Publicerad 2010-07-09 21:16:37 i

Idag kom Johan och Helena hem med Elias. Det var ett stort gäng som mötte upp på Kallax och många glädjetårar som fälldes hos mor och far föräldrar idag. Han är så fin lille Elias!

Fler bilder finns på fotobloggen

Besök på vårdcentralen

Publicerad 2010-07-08 18:36:31 i

Idag har jag varit till vårdcentralen inte mindre än två gånger med Ida-Therese. Först var det ett inbokat tandläkarbesök (folktandvården huserar i samma lokal som vårdcentralen) och sen var vi där i ett mer akut ärende. För det bar sig inte bättre att hon under lek åkte rakt in i en vass bordskant så det blev ett jack i pannan som måste sys. Så nu har hon ett stygn i pannan och får inte bada huvudet på en vecka. Hon var hur cool som helst när hon syddes och tycker mest att det är synd att hon inte får bada... Glass och en tidning fick bli "plåster på såret" till vår tuffa tjej.     

Veckans kommentar

Publicerad 2010-07-07 19:03:27 i

Häromdagen försökte jag mig på att läsa i en bok när Theo låg och sov och Ida lekte med en
en kompis. Dotterns kompis tyckte nog att min bok var väl tjock för hon sa:  
- Vad är det du läser, Bilbeln eller? 

Vi åkte på turné...

Publicerad 2010-07-05 00:21:09 i

Johan har haft semester ett par veckor. Första veckan var det fix hemmavid och andra veckan har vi varit på turné; först till stugan, sen till min kusin i Umeå och så till kompisar i Burträsk. Vi har haft det väldigt mysigt, ätit god mat och hunnit besöka både lekpark och badstrand:

 
Mer bilder finns på fotobloggen.

Johan börjar om att jobba nu jag och barnen kommer nog mest att semestra hemmavid i sommar, men Piteå är ju en fin sommarstad så hemester är inte helt fel det heller.
Välkommen att besöka oss! 

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela