jeanytt

Nytt jobb

Publicerad 2013-11-26 17:58:00 i

 

Jag har ju glömt att berätta att jag numera är återanställd som pressansvarig för Norrbotten läns landsting. Alla informatörer har fått söka nya jobb på den nya gemensamma kommunikationsavdelningen på landstinget. Jag sökte min gamla tjänst som ändå blir ny eftersom innehållet justeras lite. Känns både bra och roligt! Bra eftersom jag har fått tillbaka tjänsten och därmed fått ett kvitto på att jag gör ett bra jobb och roligt eftersom tjänsten nu renodlas med tydligare ansvar för pressfrågor och kriskommunikation. 

Gräsänka

Publicerad 2013-11-26 12:41:47 i

Jag har varit gräsänka i fem dagar nu och ser verkligen fram emot att få hem min kära sambo. För nog tar det på krafterna att vara själv. Inte bara att man ska planera och fixa en massa, men man blir ju också helt själv med alla diskussioner som varför lillebror får göra si och varför storasyster får göra så. Värst är morgnarna när man ska få iväg barnen på skola och dagis och själv ta sig till jobbet i någon vettig tid så att man även hinner hämta dem när arbetsdagen är slut. En morgontrött mamma passar inte så bra ihop med trilskandes barn. Jag inser än en gång hur skönt det är att oftast få åka till jobbet före resten av familjen vaknat. Imorgon återställs ordningen i vårt hus igen. Skönt.

Jul i vårt hus

Publicerad 2013-11-24 22:07:00 i

I helgen har julmyset flyttat in i vårt hus. Theo var hängig i fredags så jag var hemma med honom. Eftersom han helst ville sitta i soffan och se tv så passade jag på att julpynta. Lite väl tidigt kan tyckas, men ibland får man passa på när tillfället ges.
Theos feber var tack och liv borta redan på lördag så då blev det traditionsenligt pepparkaksbak hemma hos farmor Astrid. En tradion barnen gillar helskarpt! I dag söndag fortsatte bakningen när Ida ville göra lussebullar. Theo ville också baka, men jag hade ett motkrav som han inte uppfyllde... Innan det blev bak skulle båda barnen plocka ihop i sina rum. Eftersom Theo tjurade fick bara Ida baka den här gången. Theo insåg för sent vad han gick miste om men fick i alla fall smaka de goda bullarna sen. Så nu har vi fått oss en dos julmys redan innan advent. Det var föresten skyltsöndag i Piteå idag men den valde vi att hoppa över, jag siktar på julmarknaden i Fagervik nästa helg istället. Det gäller ju att sprida ut julmyset så det kommer i lagom dos fram till dopparedagen.

Vår köksa

Publicerad 2013-11-19 11:36:03 i

Jag måste bara få skryta lite över vår fina dotter som har blivit så duktig på att baka och laga mat. Hon har under hösten börjat göra middag cirka en dag i veckan. Hon planerar menyn, är med och handlar, läser recept och lagar helt själv. På fars dag gjorde hon en smörgåstårta till sin pappa- helt utan hjälp! Jag är imponerad! Hon är ju ändå bara nio år...

Ser fram emot december

Publicerad 2013-11-18 11:01:00 i

Trötter har dragit i handbromsen. Ska jobba mindre i december så att jag har möjlighet att hitta igen lite energi. Känner inte riktigt igen mig själv just nu... Ser fram emot lediga fredagar i december och ett två veckor långt jullov med barnen!  

Trötter

Publicerad 2013-11-12 18:43:42 i

Senaste tiden har jag känt mig så trött. Jag har varit på hälsocentralen och tagit prover men de visade inget. Det känns som om jag kan sova dygnet runt om jag fick. Jag är så trött på att vara trött....
 

Halloweenfest för Långnäskidzen

Publicerad 2013-11-04 05:51:00 i

I helgen hade vi den första aktiviteten i den nya barngruppen som bildas i byn; "Långnäskidz". Det blev en rolig och intensiv halloweenfest för 32 barn i byns ekologe. De dansade och busade och hade roligt!
Theo hade sett fram emot att få gå på disco för första gången men när festen väl började var han blyg... men han tinade upp efter ett tag.
Barnen såg verkligen ut att ha roligt och det hade vi föräldrar som varit med och ordnat också! Det är ju inte varje dag vi får chans att spöka ut oss...
 

Fotografering

Publicerad 2013-11-01 13:10:00 i

En dag under höstlovet sken solen och jag och min kompis Anna hade tänkt oss att fotografera barnen utomhus. Tjejerna var med på det (se fotoblogg) men inte de mindre grabbarna... En grät, en sprang iväg och en gömde sig... 
 

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela