jeanytt

En känga...

Publicerad 2010-01-30 10:11:04 i

Se hela bilden... vill jag ge friluftsfrämjandet för att de är så sega med att uppdatera sin hemsida. Igår ringde jag och kollade och jodå skidskolan skulle bli av. I morse kollade jag hemsidan och - jodå skidskolan skulle bli av, trots att det var på köldgränsen.... Men när Johan skjutsade en förväntansfull tjej till skidskolan så var det ingen där. Då hade man ställt in och nu vete gudarna när denna skidskola blir av. Nu har jag en mycket besviken tjej här hemma.

Hemmavid

Publicerad 2010-01-29 17:54:13 i

Theo är inte på topp just nu, snorig och utan ork, så vi håller oss hemma. Ida-Therese håller på att klättra på väggarna av tristess, hon är inte van att ha tråkigt- men det är nog en nyttig träning för henne. I helgen ska hon i alla fall gå slalomskola så då får hon utlopp för sin överskottsenergi. Jag håller tummarna för att det blir varmare ute så att den blir av!

Nio år tillsammans

Publicerad 2010-01-28 10:38:44 i

För nio år sedan hände nått som ändrade mitt liv. Någon fick mitt hjärta att smälta och rev alla "jag-klarar-mig-själv-murar" som jag byggt upp. Denne någon fick mig att flytta hem till min hemstad och med tiden till och med till min hemby. Jag som aldrig skulle bo här igen. Tänk så fel jag hade haft. Denne någon fick mig att känna mig så trygg och älskad att jag inte bara vågade flytta hem, utan också ville sätta två barn till världen. Ett beslut jag aldrig ångrat! Denne någon är försåss min sambo Johan. Älskar dig!

Glasögon?

Publicerad 2010-01-27 21:55:47 i

Ida-Therese har i veckan varit till bvc och kollat ögonen. Nu ska hon få remiss till ögondoktorn för det verkar som om hon inte ser så bra på högra ögat. Tyvärr är det väl mina gener som spökar eftersom jag fick glasögon i sjuårsåldern. Men det finns ju fina barnbrillor nuförtiden. 

Jag vill ha nya saker...

Publicerad 2010-01-27 21:47:30 i

..HELA TIDEN! Idag har jag faktiskt fått min nya (men begagnade) tv-bänk. Den pryder sin plats bra och sväljer massor eftersom den har hela fyra stora lådor. Fin fint! Man kan ju tycka att jag borde vara nöjd nu, men icke. För vår dator lever nämligen på övertid och nu mer än någonsin eftersom en porslinsgrej ramlat rakt ner på skärmen och gjort den delvis svart... Men en ny kostar en slant. När man är delvis föräldraledig så växer inte pengarna på träd. Sen vill jag ju ha annat också... kläder, slalomskidor, handväska... Jag måste nog försöka vinna på lotteri - eller så får jag ge mig till tåls.

Skid-SM i Piteå

Publicerad 2010-01-23 21:24:44 i

I veckan är det skid-SM här i vår stad och det ville jag förståss inte missa! Jag har faktiskt varit på skidstadion på Vallsberget två gånger den här veckan. På onsdag såg jag sprintstafetten och det gav blodad tand för det grymt spännande! Idag var det också sprinttävlingar men idag startade man inte tillsammans och då tappar jag fort bort mig... Men det var trevligt ändå! Jag åkte dit med Maud, Irina och Nicole- också Ida-Therese förståss! Theo stannade hemma hos morfar och det var bra för det var lite kyligt ut. Men många med oss hade hittat dit så det var en härlig folkfest! Bilder på fotobloggen.

Brorsor och morsor kan vara besvärliga

Publicerad 2010-01-22 10:06:30 i

Ida-Therese har haft sovkompis i natt, men sova har det inte gjort många timmar. Sent i säng och upp i ottan- till och med före lillebror vaknade... zzzzzz Jag känner mig som en zombie. Men tjejerna har roligt och är glada och det är huvudsaken. Theo vill gärna vara med och leka med dem och bankar förtvivlat på hennes dörr som är stängd. Theo förstör deras lek. Jag förstår att hon inte vill ha med honom. Jag minns ju själv hur less man kunde bli sin lillebror som liten (trots att jag alltid älskat honom mycket). Ida förtjänar faktiskt att få leka själv en stund, hon har varit till stor hjälp för mig i veckan. När Johan är bortrest så tar hon på sig lite mer ansvar än vanligt och passar brorsan när jag fixar här hemma. Häromdagen när Theo var kinkig så sa hon: "Jag förstår att det kan vara jobbigt mamma". Men ibland tycker hon att jag ber henne om hjälp lite för mycket. För en kväll när jag bad henne hämta en grej så kontrade hon med: " Det är du som är mamma och då är det du som ska passa upp mig!". Sant.

Första gången på slalomskidor

Publicerad 2010-01-17 22:33:48 i

I helgen har jag och barnen varit i Jörn och hälsat på vänner som har husvagn vid skidbacken. För Ida-Therese var det första gången någonsin som hon skulle åka slalom och det gick jättebra! Långt bättre än vad jag väntat mig. Så här beskrev hon själv det för Johan på telefon för en stund sen: 

"Jag sa till mig själv att här kommer superproffset Ida och så gick det jättebra! Då kunde jag åka genom tunneln och svänga och ploga utan att ramla."



Stort tack till Camilla, Roger och Tomas som varit både slalomlärare och barnvakt. 
Mer skidbilder finns på fotobloggen


 
Både jag och barnen har haft en mycket trevlig helg, både i backen och i husvagnet.
Vi kom upp till lunch på lördag och efter ett par timmar i backen blev det bastu, god mat och kortspel. Idag har vi åkt både ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass och jag vill lova att det känns i mina ovana ben. För att inte tala om hur det ska kännas i Ida-Therese ben... 
Men lite benvärk var det värt- det var så roligt! 

Hipp, hipp, hurra!

Publicerad 2010-01-17 22:00:23 i

Idag fyller min kära Johan 33 år. Han får sin grattishälsning via bloggen för han befinner sig i Las Vegas i USA. Stort grattis hälsar hela familjen!
...och lovar att fira dig när du kommer hem igen.



"Idag är det ingen vanligt dag - för idag är det Johans födelsedag, hurrra hurra hurra!" 

Inbrott på dagis

Publicerad 2010-01-15 23:07:22 i

Tjuvarna sjunker lågt när det gör inbrott på förskolor. Idas förskola har haft inbrott i veckan. Bytet blev magert men förödelsen större. Ida blev väldigt arg när hon fick veta att de rivit ner teckningar de gett till fröknarna och tycke att de skulle få ett hårt straff för det. 
Jag:  - Vad ska de får för straff tycker du?
Ida: - Minst tio år i fängelse!

Man vet att man är gammal

Publicerad 2010-01-15 23:01:19 i

...när Ida på fullt allvar frågar vad Posten är för nått? Jag förklarar att Posten är ett företag som sköter paket och brev. Då tittar hon på mig och säger att det är på på bensinstationen man lämnar paket. Sant. Så när till och med en femåring tycker Posten är onödig så är kanske dags att avvecka den helt...eller?

Återvinning

Publicerad 2010-01-14 17:18:00 i

Ida har fått ärva en spark av sina storkusiner. 
Åren hade gjort sitt på den så nu har Johan och Ida målat den röd. 
Vår kloka tjej sa till sin pappa när de målade:
-Det här kallas återvinning!

Det käraste jag har

Publicerad 2010-01-14 16:58:28 i

Jag har världens finaste barn. Idas upptåg står det en hel del om på den här bloggen men Theo börjar komma ikapp. Han håller på att bli en riktigt stor kille! Nu går han stadigt längst väggarna men vågar inte släppa taget helt ännu. Hans ordförråd har utökas, från mamma och pappa till där, nej och hej. Han är en busig kille, men glad nästan jämt. Han har ett bubblande skratt som gör alla glada! Åtta tänder som kliar gör att han gärna bits så man får passa sig. Han bet sin syster häromdagen... aja baja. Men han gillar sin syster och hon gillar honom. De är så fina ihop- det käraste jag har!

Familjeutflykt

Publicerad 2010-01-10 19:17:46 i

Idag var det äntligen "blida" ute (piteuttryck för varmare vinterväder) och nästan alla barnfamiljer hade gjort som oss och gett sig av till stans skid- och pulkebacke, Vallsberget. Ida-Therese ska börja åka skidor i vinter men hennes skidskola börjar först om ett par veckor, så idag blev det bobåkning i stället. Vi var ute i nästan tre timmar= skönt! Efter flera innedagar behövde man verkligen få komma ut i friska luften.

Läsvärt

Publicerad 2010-01-10 19:02:32 i

I perioder är jag en riktig bokmal men på sistone har inte tiden riktigt räckt till bokläsande. Men under julledigheten har jag faktiskt plöjt ett par böcker som jag fått av en kompis. Författaren till böckerna (som alla har kvinnonamn som "Beth ands Susan", "Hope", Georgia" med flera) heter Leslie Pearse och skriver lättlästa fristående böcker om kvinnoöden.

Slut på julen

Publicerad 2010-01-08 17:10:22 i

Idag rök de sista tomtarna så nu är julen undanplockat så när som på ett par kartonger som ska bäras upp på vinden.... bara det blir mildare så man törs sticka ut näsan utanför dörren. Ida-Therese har varit väldigt hjälpsam med att städa undan och hon har även hjälpt mig med att passa lillebror (som minsann vill hjälpa till han med). Det blir lite tomt och mörkt när man tar bort allt pynt... men vi ska nog råda bot på det när lönen kommer... fönsterlampor i vardagsrummet står på tur.

Det börjar föresten bli midlare ut nu och så snart det drar sig ner till minus 15 eller så då ska vi ha en utedag! Man blir lite instängd när det är så kallt ute. Men jag ska inte klaga, jag har haft besök av vänner både i dag och i går, mycket trevligt! Ida är dessutom duktigt på att pyssla, hennes senaste upptäckt i pysselväg är Blåspennar som hon fick i julklapp. Här kommer bild på några av hennes alster:
  

 

Veckans kommentar

Publicerad 2010-01-08 17:00:16 i

Sagt av min dotter: -Mamma, jag tror lillebror (Theo) är kär i dig. 
Jag: -Men är inte du också kär i mamma?
Ida: -Nä, det har gått över...
 

Minus 29 grader ute...

Publicerad 2010-01-07 13:19:20 i

Det är kallt som f.. rackarns ... ute. Så idag är jag och barnen bara hemma och eldar i kakelugnen och vedpannan. Jag är glad över att slippa pendla till Luleå just idag.

Nyårslöfte

Publicerad 2010-01-06 19:47:13 i

TRÄNA- för i år SKA jag spinga tjejmilen i Stockholm i augusti. Någon som vill haka på?

Vår lilla Madicken...

Publicerad 2010-01-05 16:47:21 i

... heter Ida-Therese och kan minsann hitta på saker hon med. I söndags tillbringade vi kvällen på akuten sen Ida kommit på den smarta idén att peta in en platsgrej i näsan... Den satt långt inne så utan doktorns hjälp hade den nog suttit där än.

Gott nytt 2010

Publicerad 2010-01-05 16:42:28 i

Nyår har vi friat med vänner i deras stuga som ligger inte alltför långt bort från vår. Nyårsaftonen var lugn och skön. Först åt vi lunch och sedan gjorde männen misstaget att skicka ut tre pratsamma damer (utan barn och klocka) i bastun så det blev lite bråttom att hinna göra oss fina i tid till middagen, men vi hann! Nyårsmiddagen intogs i byalokalen vilket vara både praktiskt och trivsamt. Det är roligt att även mindre byar håller liv i sina byaföreningar tycker jag. När barnen blev trötta gick vi åter till stugan och barnen fick se film. Vi trodde de skulle somna men de höll sig vakna ändå fram tills årskiftet, då vi firade med skumpa, raketer och tomtebloss. Mycket trevligt!

Gott nytt år på er alla!  
önskar
 Jeanette, Ida-Therese, Johan och Theo

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela