jeanytt

Tandfen har hälsat på

Publicerad 2011-01-30 18:48:07 i

Ida-Therese har fått två "vuxentänder", men dessvärre ville mjölktänderna inte lossna. Så efter en tid med dubbla rader tänder fick tandläkaren dra ut dem. Ida-Therese var jätteduktig. Väl hemma lade hon tänderna i ett vattenglas och saltade vattnet; - Om man saltar, så får man mer pengar, sa Ida.
Å tänka sig - det stämde. En guldtia utan salt och en femma till med salt. Smart tjej!

Hänt i veckan

Publicerad 2011-01-29 15:06:39 i

Måndag: Zumba. Nu har jag börjat få träningsvärk efter passen, så nu gör jag kanske mera rätt!?
Tisdag. Jobbade sent. Hade en del att ta igen som inte hunnits med. 
Onsdag: Tjejträff. Vi är ett par tjejer som försöker ses utan barnen en gång i månaden ungefär. Vi gör lite olika saker när vi ses och den här gången blev det bowling. Jag har inte kunnat vara med de sista gångerna så det var extra trevlig att träffa dem i veckan och få surra av sig. Bowla är kul, men jag är alltför ojämn i spelet för att kalla mig bra... Ledde stort ett tag men tappade på slutet... Kanske surrar jag för mycket? Nåja, vinna är inte allt.  
Torsdag: 10-års jubileum. Nu har jag och Johan varit tillsammans i 10 år och varit förlovade i åtta. Det ska vi fira med en helg på hotell om några veckor. Det ser jag fram emot!
På själva 10-årsdagen fanns inte tid att fira för då hade vi hand om tre barn och skulle också hinna på kalas. Nicole sov över hos oss eftersom pappa och Irina var på sjukhus för att Irina skulle få behandling för sin struma. Tjejerna är det inget prolem att ha med men lillkillen lekte rövare när vi hälsade på hos Denise och Ante. Det blev därför inget långt besök på kalaset men jag lyckades ändå med konststycket att fika för mycket, igen... Att jag aldrig lär mig.
Fredag: Slockande utmattad i soffan på fredagkväll. En vanlig fredag hos oss. 
Lördag: Idag jobbar Johan och jag har städat huset och varit ute på gården och lekt i snön med barnen. Vi har plusgrader och det känndes nästan som vår ute. Härligt!
Söndag: Slalom. I morgon hoppas jag på finväder så att jag och Ida kan åka slalom på Vallsberget ett par timmar. Vi var sugna på slalom idag men eftersom att Theo är för liten för att åka skidor ännu, så måste vi vänta tills Johan kan vara med honom. Kanske syns vi backen!?   

Snart...

Publicerad 2011-01-22 15:50:06 i

..mycket snart är Johan hemma igen. I morgon landar han på svensk mark igen. Nu får han lov att stanna hemma ett tag eller åtminstone ta med oss på nästa resa. Jag gillar inte att vara själv och har fyllt huset med folk i helgen. På fredag kom grannarna över på taccomiddag. Alltid lika trevligt. Idag åkte vi till badhuset med vänner. Vi valde Hortlax badhus den här gången och det var ett bra val. Lite folk, varmt i vattnet och Ida bottnar nästan i hela bassängen. Efter badhuset fikade vi hos min bror, som var snäll och bytte lampa på min bil när jag ändå var där. I kväll ska Ida på discokalas hos en klasskompis några timmar. Jag och Theo ska äta middag med Pia, Minna, Henke och Sofie. De tar maten med sig och så ska vi laga den tillsammans. Uppskattas! Jag har det minsann väldigt bra.

Infjärden behöver bra skolor!

Publicerad 2011-01-20 22:37:50 i

I kväll har jag varit på ett välbesökt föräldramöte kring Svensbyskolans vara eller icke vara. Skolan är nämligen i farozonen liksom Theos dagis och ett par andra förskolor i Infjärden. Ordföranden i barn- och utbildningnämden och för- och grundskolechefen för kommunen visade fina staplar över lokalytor, kostnader och barnantal. Däremot gav de inga direkta svar på vilka tänkbara alternativ det finnas. Det ska nu utredas i en arbetsgrupp där det kommer att finnas representanter både från kommunen, skolpersonal och föräldrar.

Själv tycker jag att Infjärden ska leva! En förutsättning för det är bra skolor, annars vill ingen barnfamilj flytta hit. I dag har vi faktiskt mer barn i byarna än det var när jag var liten och växte upp här. Att lägga ner skolor som är i behov av upprustning verkar vara fel väg att gå....Det måste finnas andra lösningar! Jag hoppas kommunens arbetsgrupp tittar på vad som är bäst för barnen och inte bara till ekonomin.

Här hittar ni Piteå-Tidningens aritklar om detta: 
http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/senaste_nytt/artikel.aspx?ArticleId=5913049
http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/senaste_nytt/artikel.aspx?ArticleId=5917940

Saknad

Publicerad 2011-01-19 23:09:32 i

Johan är på jobbresa i Las Vegas. Ja, ni läste rätt... jag åker till Gällivare eller så i mitt jobb, han är ute i vida världen. Jag är inte avundsjuk alls...eller? Visst är jag det, men likväl unnar jag förståss honom det! Jag pratade med honom idag och då berättade han att varit och sett Hooverdammen på sin födelsedag. Han fyllde nämligen år i måndags. Ida hade ordnat ett improviserat kalas för honom innan han åkte, bakat tårta och bjudit in familjemedlemmar. Hon är festfixaren i familjen. Kalaset blev Johan förståss glad över. Theo pratar om tårtan fortfarande. Han pratar en hel del om pappa också och verkar inte riktigt förstå var han är: - Pappa borta, pappa bil, pappa jobb... Det är inte lätt att vara liten. Klart är i alla fall att vi saknar honom alla tre. Men vi får sakna honom ännu några dagar. 
 

Snö och skidåkning

Publicerad 2011-01-16 21:22:56 i

I helgen har vi hälsat på Camila och Roger och barnen i deras husvagn i Jörn och haft väldigt trevlig! Det höll nästan inte på att bli någon resa eftersom bilen inte ville starta i kylan. Det var minus 27 grader i Piteå...men som tur var inte lika kallt vid skidbacken. Eftersom vi kom oss iväg lite sent på lördagen så löste jag inget liftkort då. Det var en miss visade det sig för idag söndag var det visserligen inte lika kallt ute men då hade det istället kommit en decimeter nysnö. Men vi gav oss i alla fall ut en stund en i backen så att jag fick inviga mina nya skidor. Carvingskidorna imponerade! Det var grymt bra glid trots lössnön och det känns som om jag åkt omkring på träplankor tidigare... Nu ska jag bara byta ut pjäxorna också och sen ska jag och Ida-Therese tillbringa många timmar i skidbackarna i vinter! Ida blir föresten bättre och bättre för varje gång. Hon är fortfarande lite rädd i liften, men det ska vi träna bort. Målet är att hon ska klara liften själv innan säsongen är slut. I skivandes stund låter föresten Theo hälsa: - Ute bob, snö huvva! Han har också gjort en å annan djupdykning i snön i helgen... På tal om snö, väl hemma möttes jag av en trevlig överraskning. Hela gården var skottad. Det är tur att vi har så fina och hjälpsamma människor runt omkring oss. Jag är väldigt tacksam för det! Tack för att ni gjorde vår helg toppenbra!

Veckans ord

Publicerad 2011-01-11 19:23:43 i

Theo har börjat lägga ihop ord till meningar. Det han säger mest just nu är: - Pappa blå bil!
Fast alla färger är blå för Theo, precis som att alla frukter heter äpple. Det är inte lätt med språk men han gör stora framsteg dagligen. Skoj! 

Nu ska julen dansas ut

Publicerad 2011-01-11 19:19:09 i

Lagom till trettondagshelgen blev jag sjuk. Feber och nerbäddad i sängen. Tur att Johan var ledig så att han kunde hålla ställningarna här hemma och ta hand om barnen. Men julgranen och tomtarna hann vi inte med så det har fått stå kvar rekordlänge, men nu ska det ut. Granen barrar så mkt att kulorna ramlar ner... 
Nytt för i år är i alla fall att jag börjat om att träna. För er som inte vet är jag en periodare i träning. Rätt dumt egentligen, för när jag äntligen kommer igång och det börjar kännas bra då brukar latmasken komma krypande. Det ska jag försöka undvika i år och har därför bokat in mig på Zumba (dansinspirerad träning) varje måndag i 13 veckor! Det var första gången i går och det var hur roligt som helst!

Bokslut 2010

Publicerad 2011-01-03 22:13:27 i

Ja, så här års är det många som listar livet och jag vill inte vara sämre... Här är årets bästa 2010:
Årets utveckling:

Ida-Therese har både lärt sig åka slalom och simma under 2010. Inte illa!
Theo har haft en enorm utveckling under året. Han har lärt sig gå, prata, klättra och göra bus! 
Årets bravad: 

Jag klarade tjejmilen på tiden 1:08. År 2011 ska jag klara milen under timmen...
Årets besked: 

Min bror Johan och hans fru Helena fick äntligen hämta hem sin son Elias.
Årets resa: 

Skoterresa i fjällen med bästa Johan och vänner. Det hoppas jag att vi gör om - snart! 

Nyår i vinterland

Publicerad 2011-01-02 13:47:56 i

Vi har firat in det nya året i stugan tillsammans med släkt och vänner. Vi har åkt bob och skoter, ätit gott, spelat kort och myst. Kort sagt en väldigt trevlig helg i vinterland!

Fler bilder på fotobloggen.

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela