jeanytt

Hallux valgus

Publicerad 2011-09-29 12:24:47 i

Förra somraren fick jag problem med en knöl på min fot som gjorde ont när jag sprang. I sommar har knölet blivit större och smärtan värre. Idag var jag till vårdcentralen för att visa upp foten. Skoinlägg och värktabletter när jag ska belasta foten blev ordinationen. För säkerhets skull ska de också ta en röntgen på tån. Hallux valgus är en vanlig åkomma bland medelålders kvinnor läser jag på www.1177.se  - råd om vård. Å ja-  35 år räknas kanske till medelåldern... nu börjas det.

Dunderförkylningen slog till

Publicerad 2011-09-21 09:26:30 i

Vid helt fel tillfälle, under den stora övningsveckan för Barents Rescue. (se inlägg nedan om du vill veta vad det handlar om). Jag har feber och världens skallebang och hade inget annat val än att stanna hemma tills det går över. Men jag är besviken, det är som att så men aldrig få skörda.

Framsteg

Publicerad 2011-09-17 19:31:02 i

Bara en månad in på första läsåret har Ida-Therse fått kläm på att läsa. Förut kunde hon bara stora bokstäver men nu fixar hon små med. Kul!

Balans i livet

Publicerad 2011-09-17 19:10:56 i

Tid är en bristvara i dagens samhälle. Jobba är roligt - men inte till vilket pris som helst. Det känns som vårt ekorrhjul snurrat lite för fort lite för länge. Därför har jag tagit beslutet att gå ner i tid från och med oktober. Jag ska jobba 80 procent och vara ledig en dag i veckan, på fredagar. Jag ser fram emot att tillbringa mer tid med mina barn! Till att börja med ska jag jobba mindre fram till jul, sen får vi se. Förut när jag gått ner i arbetstid har det inneburit att att jag jobbat lika mycket, men på mindre tid och för mindre pengar. Den här gången har jag varit tydlig på jobbet med att jag inte tänker göra om det misstaget. Hur det går? Ja, vi får väl se...       

Övning Barents Rescue

Publicerad 2011-09-13 16:16:00 i Jobb

I många månader nu har jag genom mitt jobb varit med i planeringen av en stor internationell övning som äger rum i Norrbotten. Det är länderna i Barentsregionen (Sverige, Norge, Finland, Ryssland) som ska öva gränsöverskridande hjälp- och olycksberedskap. Idag satte vi äntligen igång med den första delövningen. Det är larmövning, stabsövningar och fältövningar i länet under den här veckan och nästa. Grundscenariot i övningen är ett stort dammbrott i Luleälven som får så omfattande konsekvenser att Sverige måste begära internationell hjälp. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, ansvarar för övningen. Närmare 50 olika organisationer och myndigheter på lokal, regional och nationell nivå medverkar, däribland Norrbottens läns landsting. Spännande!

Jag gjorde som som 30 000 andra

Publicerad 2011-09-07 23:33:00 i Träning

I helgen var det äntligen dags, det jag tränat för sedan i påskas. Nu skulle jag äntligen springa tjejmilen och i år skulle det gå lättare och snabbare än i fjol. Jag har tränat bra med god draghjälp från min granne och springkompis Kajsa. Men när dagen D kom var jag ändå inte i form, benhinneproblem och för mycket folk satte hinder i vägen, så det blev inte den tid jag hoppats på. Något bättre tid än i fjol men långt i från godkänd insats från min sida. Ny chans nästa år. Nu gäller det bara att hålla i och inte lägga springskorna på hyllan i vinter. 

Trots min besvikelse över loppet så har helgen som helhet varit mycket bra. Jag hade trevligt sällskap i Kajsa (som förövrigt sprang milen på en bra tid). Vi har ätit gott och flanerat runt i huvudstaden och shoppat en del. Stockholm visade sig från sin bästa sida och bjöd på soligt sensommarväder. Jag har dessutom träffat några av mina goda vänner som bor i eller i närheten av vår huvudstad. Kort sagt, en helg då jag laddat batterierna inför de hektiska jobbveckorna som väntar. 

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela