jeanytt

Kåbdalis

Publicerad 2012-03-27 22:16:00 i Resor


I helgen hade vi turen att få följa med våra grannar till deras husvagn i Kåbdalis. Det blev en trevlig helg med skidåkning för oss tjejer och skoteråkning för killarna. Kåbdalis har vuxit rejält sedan jag var där senast. Kul att de vågat satsa tycker jag. Bra skidåkning!

Ny diagnos

Publicerad 2012-03-21 21:31:28 i

I dag fick jag riktigt dåliga nyheter från ortopeden. Det blir ingen operation av min fot för min hallux valgus. Den läkare som nu tittat på min fot hävdar att det inte är min snedställda tå som är mitt problem. Det är enligt den här doktorn artros i min stortås som är roten till det onda.
 
På 1177.se står det så här om artros i stortå:
I kroppens leder har sman brosk som ger stadga och gör att skelettets ben kan glida mot varandra. Artros innebär en obalans mellan nedbrytning och uppbyggnad av brosk. Oftast får man artros från 50-årsåldern och uppåt och det är fler kvinnor än män som får det. Orsaken till att man får artros i stortån är oftast okänd, men risken ökar efter skador och belastning. När man har artros i stortåns grundled kallas det också för stel stortå eller hallux rigidus. Besvären kommer smygande och stortån blir stel, svullen och gör ont när man går. 

Frågan är om det finns nått att göra åt eländet? Det ska jag ta reda på genom att höra mig för med en annan fotspecialist. Den som jag fick träffa idag gav dessvärre inte mkt hopp. Hans dom var att jag nog kan glömma jogging och andra sporter som jag får ont av. Men det vägar jag finna mig i! Jag är inte redo för ett stillasittande liv. Nu bryter jag ihop och kommer igen. 

Ida 8 år

Publicerad 2012-03-18 21:47:21 i

Hurra, hurra för världens bästa Ida-Therese som fyller 8 år idag!
    
Johan frågade henne om hon tyckte att det var roligt att fylla år?
- Ja, det är klart, jag har aldrig fyllt 8 år förut!   

Åre risk event

Publicerad 2012-03-13 18:55:00 i Jobb

Nu har den börjat, den nationella risk- och kriskommunikationskonferensen i Åre. Årets tema är:
Att kommunicera den (o)tänkbara- hur formar vi framtidens riskkommunikation?

I dagarna tre bjuds det på ett smörgåsbord av forskningsrapporter och olika expertutlåtanden kring kriser och hur man ska hantera dem. Mycket är intressant. Hittills är dock de sanningar som levererats inga överraskningar. Men det kanske kommer?

En överraskning var det däremot att se hur samhället Åre har vuxit sedan jag bodde här i slutet på 90-talet. Jag trotsade busvädret en stund idag (före konferensen) och tog en nostalgipromenad runt byn. Jag bodde bara ett år här, men efter det pluggade och jobbade jag ett par år i Östersund och då var jag här emellanåt. I ärlighetens namn trivdes jag aldrig riktigt i Åre. Jag var aldrig tillräckligt cool eller en tillräckligt bra skidåkare för att passa in. Jag var bara en vanlig småstadstjej. Det är jag föresten fortfarande. 

För er som inte redan vet det hade jag en 10-års period (när jag var mellan 15-25 år) när jag var en orolig själ och flyttade runt både i landet och världen. Jag bodde under den tiden på följande orter: Skellefteå, Kalix, Åre, Österund, Seattle, Los Angeles, Luleå för att sedan landa i min hemstad Piteå. 

"Piteå- det är dit man kommer när man kommer hem".       

Packa upp och packa om

Publicerad 2012-03-12 12:08:20 i

Förra veckan var fokus på barnen och aktiviteter med dem under sportlovet. Johan åkte skoter och pimelfiskade med barnen på sina lediga dagar. När det blev min tur att vara ledig blev det badhus och pulkåkning vid stugan. Dessutom har jag och Ida åkt skidor både utför och på längden i helgen. Mycket trevligt! Jag var riktigt imponerad av henne på söndagen för då hade hon gett sig den på att vi skulle åka till Hällselskojan. Det visade sig vara lite längre dit än vi trodde cirka 5-6 km enkel väg (när man åker skoter så känns det ju inte så långt...) men trots att hon tyckte att det var jobbigt bet hon ihop och kom igen! Efter fikapausen ville hon åka skidor hem till Boksel också, trots att Johan skulle hämta henne med skoter. Å banne mig, hon fixade det på ren tjurighet. Imponerande, 7 år och dryga milen på längdskidor!

Väl hemma i Långnäs igen var det bara att packa upp, tvätta lite och packa om. I eftermiddag åker jag på jobbresa, till Risk-och kriskommunikationskonferens i Åre. Det ser jag fram emot.

Närmaste veckorna är det fullt upp på jobbet eftersom det är mycket som ska hinnas med innan min sjukskrivning. Jag har nämligen fått operationsdag nu, den 30 mars. Sen blir jag hemma några veckor, hur länge beror på. Rekommenderad sjukskrivningstid är cirka 3 veckor om man har ett stillasittande jobb. Eftersom man är gipsad i sex veckor är man inte så rörlig under den tiden, så jag hoppas att jag får många besök! Annars kommer jag att vara rastlös till tusen...    

Sportlov

Publicerad 2012-03-05 15:18:46 i

För första gången i vinter tog vi oss till stugan i helgen. Vi prickade dessutom in en solig helg så vi har haft det väldigt skönt ute vid eldstaden när väl den var framskottad ur snömassorna.

Men jag måste erkänna att jag saknar att äga en egen skoter. Det här är första vintern vi är utan och vitsen med att vara i stugan vintertid försvinner liksom om man inte kan ta sig runt i skog och mark. Vi har visserligen möjlighet att ibland få låna skoter av släkten men det blir ändå inte riktigt samma sak. Nästa vinter blir det nog egen skoter. I år får vi nöja oss med skidor.. å jag och Ida gjorde faktiskt en skidutflykt i helgen. Det tyckte jag var trevligt, men Ida-Therese sa efteråt att hon ville göra roliga saker resten av lovet...  

Det är ju som bekant sportlov i veckan och i år har vi delat upp vår ledighet så att Johan är ledig med barnen i början på veckan och jag i slutet på veckan. Vi har ju varit lediga tillsammans rätt nylig så vi gjorde så för att barnen ska få ledigt hela veckan. På pappret är det en bra lösning, men i verkligheten suger det att måsta jobba när resten av familjen är ledig.

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela