jeanytt

Infjärden behöver bra skolor!

Publicerad 2011-01-20 22:37:50 i

I kväll har jag varit på ett välbesökt föräldramöte kring Svensbyskolans vara eller icke vara. Skolan är nämligen i farozonen liksom Theos dagis och ett par andra förskolor i Infjärden. Ordföranden i barn- och utbildningnämden och för- och grundskolechefen för kommunen visade fina staplar över lokalytor, kostnader och barnantal. Däremot gav de inga direkta svar på vilka tänkbara alternativ det finnas. Det ska nu utredas i en arbetsgrupp där det kommer att finnas representanter både från kommunen, skolpersonal och föräldrar.

Själv tycker jag att Infjärden ska leva! En förutsättning för det är bra skolor, annars vill ingen barnfamilj flytta hit. I dag har vi faktiskt mer barn i byarna än det var när jag var liten och växte upp här. Att lägga ner skolor som är i behov av upprustning verkar vara fel väg att gå....Det måste finnas andra lösningar! Jag hoppas kommunens arbetsgrupp tittar på vad som är bäst för barnen och inte bara till ekonomin.

Här hittar ni Piteå-Tidningens aritklar om detta: 
http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/senaste_nytt/artikel.aspx?ArticleId=5913049
http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/senaste_nytt/artikel.aspx?ArticleId=5917940

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2011-01-20 23:03:10

Visst behövs byaskolorna. Som jag fattade det så är det så otroligt mycket pengar som behövs för att rusta svensbyn, ngt som då i såfall skall tas från sjulnässkolans beviljade pengar. Att högstadiet måste renoveras är självklart-för både trivselfaktorn men även att det är den enda högstadieskolan i Infjärdenområdet.

Högstadieskolan är "tom" jämfört med när vi gick där, ca 150 elever jämfört med nästan 300 på vår tid. Det är här man nu vill tränga in mer barn- blanda små barn med stora- vilket absolut inte är en bra lösning...



Jag tror att föräldrar i svensbyn väljer en annan skola om deras läggs ned. En skola på väg till arbetet, dvs Bergsviken, Hortlax...hur förödande blir inte det för Infjärden- sviktande elevunderlag, ja då kanske t.om högstadieskolan är i farozonen!



På flera skolor idag, blandar man både förskola-fritids och skolbarn, ngt som var otänkbart å man har kämpat för att slippa.Men det har visat sig att det går rätt bra... Vi drabbades i munksund- men det visar sig att de förkolebarnen har det bra på sitt stordagis å det har blivit en enklare och bättre arbetsmiljö för personalen. Så helt fel är inte allt...



Men visst kämpar vi för de små skolornas existens!! Fram med mer kapital...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela