jeanytt

Helg i huvudstaden

Publicerad 2010-06-08 13:18:45 i

Torsdag-Söndag har jag och Ida-Therese varit i Stockholm tillsammans med vår granne Maud och hennes son Jonas. Theo fick stanna hemma med sin faster och Johan var ju på resa till Sydafrika.
Det blev en rolig helg i storstan!  
Torsdag: Direkt när vi kom fram så lämnade vi av väskorna i den lånade lägenheten och sedan begav vi oss  ut till Vendelsö där en gammal vän till mig bor. Marianne och Erik bjöd oss alla på middag i deras nyköpta radhuset. Alltid lika roligt att träffas!

Fredag: Vi hann inte köpa med oss frukost till lägenheten så vi åt frukost på stan istället. Min kompis Naila hann ta en snabbfika med oss innan hon var tvungen att rusa vidare. Vi rusade ingenstans utan strosade på i stan hela dagen. Shoppade litegrann, men eftersom det det var på lite dyrare affärer så blev det inte så mycket. Känns dumt att ödlsa tid på affärskjedjor som finns hemma. Några skavsår och fikapauser senare blev det dags för spökvandring i Gamla stan. Där mötte vi upp med en annan gammal granne till oss alla, Jenny. Spökvandringen var en historisk resa som berättades med inlevelse och som vi alla uppskattade. Den kan jag varmt rekommendera. Ida fick bära guidens käpp och hon var mäkta stolt över det! Efter vandringen åt vi middag ihop alla fyra och uppdaterade oss om livet. Det blev sent så vi bar en trött tjej hem. Hon har varit enastående duktig hela helgen, inte mycket gnäll alls.

Lördag: Vi åkte till Globen för att se utsikten från toppen. Det blev en lång väntan för nått som Ida sammanfattade med:- Det var som att åka hiss.
Sant, men med fin utsikt. Fast inte värt pengarna. Sen blev det mer strosande på stan, vi såg hurtbullarna som sprang Stockholms Maraton och åt en god middag på en finare restaurang. Efter det hade vi tänkt åka ut till Gröna Lund men vi valde att skjuta upp besöket på Grönan till söndag, så gjorde en tidig kväll istället. 
Söndag: Vi började nationaldagen i Storkyrkan där prinsessan Viktoria ska gifta sig med sin Daniel om några veckor. Sedan besökte vi slottet och där fanns det så mycket att se. Det var öppet hus så vi passade på att se festvåningen, högvaktsparad och fina kläder och rustningar i livrustkammaren. Ida blev dubbad till riddare, och heter nu mera "Durruddens Ida-Therese".
Vi hade så roligt att tiden bara försvann så besök på Gröna Lund får vänta tills nästa Stockholmsbesök. För fler gånger ska det väl bli, hoppas jag...

Det är trevligt att resa! Bäst var i alla fall enligt Ida att hon fått rå om mamma själv. Jag håller med henne, att få vara på mor-och dotter-semester är mysigt! Tågresan hem blev däremot lång...så påminn mig om att ta flyget istället nästa gång.

Mer bilder finns på fotobloggen- kolla gärna in dem också!      

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2010-06-08 21:40:38

Vad trevligt ni verkar ha haft det! Jag vill också iväg...skönt att få rå om ett barn ibland å ack så viktigt. Syns vi snart?

Postat av: Sara

Publicerad 2010-06-08 21:48:02

ni verkar ha haft det trevligt och hunnit med mkt! Hoppas ni överlevde värmen i lgh. Spökvandringen lät intressant, kanske ngt vi gör. Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela