jeanytt

Kyrkmarknad

Publicerad 2009-06-29 11:51:42 i

På kyrkmarkandens sista dag hittade jag dit. Med mig hade jag en kompis från Luleå och hennes barn. Det var bara det att  jag tagit fel på tiden så vi var där två timmar för tidigt. Hmm.. vi fick vända om och åka till badstranden en stund. Det blev bra det med. Tillbaka på markanden hittade jag något som jag på senare år insett att jag behöver. Det är en sak som jag hånade min släkting för när hon köpte en, eftersom det DÅ var en helt onödig grej i mina ögon. Jag pratar om en "Wrapmaster" som skär av plastfilmen när man ska plasta in mat. En mycket- bra-att- ha-sak. Kyrkmarknaden är föresten alltid en trevlig marknad att gå på och så även i år! Johan var hemma igår vilket var tur för oss för han hade middagen klar när vi kom hem. Grillat älgkött- mums! Det behövdes för både vuxna och barn hade slut på energi. Ida var så trött när vi skulle gå till bilen att hon gick rakt in i en lyktstolpe... då fick hon åka i Theos vagn resten av vägen och Theo som var less på att sitta i vagnen fick åka bärsele, så då blev alla nöjda och glada igen. Utom möjligen min rygg...


Lek i trädgården när energin fyllts på efter middagen.      

Smaklökar

Publicerad 2009-06-29 11:33:12 i

I morse åt Ida jordgubbar i filen och efter ett tag satt hon länge och funderade. Sen sa hon:
- Mamma, en jordgubbe är nästan som ett päron som man doppat i ketchup! 

11000 steg, tjejkväll och trädgårdsarbete

Publicerad 2009-06-28 00:13:54 i

I fredags gjorde jag och ett par andra hemmamammor en utflykt med våra barn. De stora cyklade och de små åkte vagn. Utgångspunkten var Bergviken och målet var lunch på Frasses. Det blev en hel del stopp på vägen, men det gick ändå över förväntan eftersom det var 25 grader varmt och strålande sol! Jag hade stegräknaren på mig- 11000 steg blev det och då är man värd en burgare.
På kvällen hade de midsnattsöppet på stan så jag och en tjejkompis var både på bio och shoppade loss UTAN barn. Jag köpte en fin solklänning till mig själv och så lite smågrejer till barnen. Det var skönt att få egentid i enbart vuxet sällskap. Johan har föresten en sån kväll nu- han är och firar en av våra vänner som fyllt jämt och de gör en helkväll på krogen. Jag hoppas att de har det lika trevligt som jag hade det i går. Jag har föresten haft det bra även idag. Ida följde med morfar och hans familj på fotboll (Pite Summer Games), så jag hann med lite fix i trädgården. Det behövdes. Nu i kväll har jag haft besök av några vänner och deras barn. Det var en varm kväll så vi kunde sitta ute -jättemysigt!  

Glass tips!

Publicerad 2009-06-26 06:39:57 i

Här kommer ett recept på goda nyttiga glassar (av en idé som jag snott av en vän)
Gör en smootie av yogurt och bär och frys in i glassformar med pinne- enkelt och supergott!

Äntligen sommar!

Publicerad 2009-06-26 06:33:45 i


Första doppet i "vår hemmasjö" Hammenviken är avklarat! Svalkande, men skönt!
Det fina vädret ska dessutom hålla i sig hela helgen- underbart!

Blöt utflykt

Publicerad 2009-06-23 20:25:18 i

I morse sken solen och det var varmt och skönt så vi begav oss på utflykt till lekparken på Pite havsbad. Men när vi kom dit så började det regna. Vi tänkte att det går väl snart över, men tyvärr så hann barnen inte leka så länge innan nästa skur kom och sedan gav vi upp. Istället åkte vi hem till en dem vi var där med och så fick barnen leka inomhus istället. Det blev inte den utflykt vi hade tänkt oss, men säkert en utflykt de lär minnas!

Myggig midsommar

Publicerad 2009-06-22 12:52:44 i

Midsommarhelgen har vi firat i stugan med en stor del av både Johans och min släkt. Vi har haft riktigt trevligt men rätt så myggigt. Theo var inte ut föränn på söndagen och ändå är han ordentligt myggbiten! Annars har det blivit god mat, skogpromenader, sovmorgon och fisketur! 
Väl hemma så går tvättmaskinen i ett som vanligt. Idag hängde jag ut tvätten för det var så fint väder, barnen åkte med min mamma och badade och jag skulle måla. Men precis när jag är redo börjar det att regna! Skit också, ska jag aldrig få bli klar med mitt sommarprojekt....
   

Det funkar!

Publicerad 2009-06-17 23:10:55 i

Viktväktarna fungerar- det visade dagens invägning på vågen. Men det är dyrt att äta rätt. Jag har redan tömt vårt matkonto som brukar räcka längre än så. Men smakar det så kostar det. Fast vällagad mat är faktiskt mycket godare och desutom nyttigare!

Sommarlov

Publicerad 2009-06-16 14:12:05 i

Nu har Ida-Therese sommarlov och redan första dagen kom tjatet om kompisar. Eftersom det var trist väder i går så åkte vi iväg till leklandet Nimbus på Pite havsbad på eftermiddagen. Med oss var en annan hemmamamma och hennes barn. Att Ida gillar Nimbus har jag ju vetat ett tag men för mig var det faktiskt första gången jag var där (Jag måste vara enda mamman i Piteå som inte hittat dit innan.. ) men till och med jag tyckte att det var toppen! 
Gott om utrymme att springa av sig på och bra översikt för föräldrarna. Kanske i dyraste laget men ändå... Kan varmt rekomenderas. I dag är vi däremot bara hemma. Min lillasyster Nicole är också här. Det är skönt att vara hemma ibland också.  

Student, bröllop och 50-års fest

Publicerad 2009-06-15 11:48:00 i

I helgen har vi haft fullt upp eftersom vi haft många att fira. På fredagen tog Idas kusin Angelica studenten och sen blev det släktkalas hos dem hela kvällen. God mat och fint väder! På lördagen låg regnet i luften men höll sig som tur var borta andå fram till natten. Min barndomsväns lillasyster Sara gifte sig på lördagen och jag ville naturligtvis se vigseln. De var så vackra! Senare på kvällen firade vi vår granne Ulf som fyllde 50 år. En mycket trevligt fest! Barnen sov hos sin faster med familj och jag var lite oroligt eftersom det var första gången som Theo sov borta, men det gick jättebra.
    
PS: Nu finns bilder från studentbalen på min fotoblogg. 


Nya familjemedlemmar

Publicerad 2009-06-12 08:52:20 i

Vi har utökat familjen med akvariefiskar. De är Idas husdjur som hon ska sköta om och ge mat. Men hon är realistisk. Häromdagen sa hon:
 - Mamma när dom dör, får jag nya då?

En glamour morsas bekännelse

Publicerad 2009-06-10 12:06:21 i

Igår kväll var vi och kollade in när två av Idas kusiner skulle gå på stundentbal. Ida hade en kompis från dagis med sig som skulle följa med. Min tidsplan sprack och det blev lite stressigt att hinna dit för balparen skulle börja anlända redan klockan 17.00 och jag ville ha mätta ungar med mig. Men vi hann! På utsatt tid träffades vi hos Idas faster för att åka dit i samlad trupp. Men då undrade Idas faster om jag skulle se ut så där? Vad då?- tänkte jag...
I alla hast hade jag glömt att titta mig själv i spegeln. All koncentration hade gått till att packa skötväska, mata Theo, byta blöja, fixa mat till tjejerna, packa vagnen i bilen, packa ner mellanmål etc.. jag hade inte kammat håret på mig själv, hade inget smink, och en stor fläck av barnbajs mitt på magen!  Snyggt... som tur var fick låna en tröja och lite hårgelé och så kunde vi ge oss iväg. Väl där så tog det en bra stund för alla paren att gå sin uppvisningsrunda på den lååååånga röda mattan fram till entrén. En av Idas kusiner var dessutom näst sist så vi fick vänta. För Idas kompis blev väntan nog så lång, så hon lade sig ner på marken och tog en tupplur... zzzz. Men det var värt väntan för balparen var väldigt fina, särskilt Ida-Thereses kusiner! De bilder jag tog på dem får jag tyvärr tillgång till först om ett par dagar, så tills vidare får jag och ni hålla tillgodo med de bilder som Sofie tog- som ni hittar på hennes blogg

Nya vanor

Publicerad 2009-06-09 11:46:35 i

I går kväll vägde jag och min mamma in oss på viktväktarna. Det börjar nämligen vara dags för mig att komma i mina gamla kläder igen. Jag får fortfarande använda gravidbrallorna och det känns inte roligt. Jag blev dock glatt överraskad över hur många points man faktiskt får äta när man ammar. Så jag skulle vilja säga att jag inte kommer att banta men däremot börja tänka mig för och äta under mer kontrollerade former. Inte moffa i mig till det goda är slut som jag brukar... Målet är att jag ska ha tappat 7 kg innan skolorna börjar om. 

Att rösta är en rättighet att vara rädd om!

Publicerad 2009-06-08 10:11:29 i

Jag läser i den lokala morgontidningen (PT) att piteborna var bäst i länet på att rösta och jag blir glad! Sen läser jag att det trots det inte ens var hälften av de röstberättigade i kommunen som faktiskt gick och röstade och då blir jag beklämd. Det finna faktiskt än idag år 2009 länder i världen där man slåss för att få rösta- där det inte är en självklarhet? Att rösta -oavsett vad frågan gäller- är en rättighet att vara rädd om anser jag! 

Nya bilder på fotobloggen

Publicerad 2009-06-07 22:27:39 i

Johan är hemma -Yieppi! Jag säger då det, att vara ensamstående med två barn det vill jag då verkligen inte vara. Livet är både lättare och roligare när man delar på familjelivet! Jag och Johan sov i skift nästan hela helgen, så fort en av oss vaknade så gick den andra och la sig (Johan hade jetleg och jag var bara trött...zzzz). Nåja lite familjmys har vi också hunnit med!  
Theo (som blir fyra månader i morgon) har föresten provat majspuré för första gången i helgen och han verkade tycka att det var gott!
På tal om mina underbara barn så finns det nya bilder på dem på fotobloggen som är tagna av deras kusin Henke.  Han har ett rätt så nykläckt fotointresse men har blivit jätteduktig på nolltid. Jag är imponerad! Kolla in bilder på min fotoblogg.

Bara en dag kvar...

Publicerad 2009-06-04 15:02:32 i

I morgon kommer Johan hem och jag längtar! Vi längtar allihopa, Ida-Therese inte minst. Igår kväll var hon jätteledsen och saknade sin pappa och då ringde han så lägligt. De är på väg hem nu. Det blev tyvärr ingen björn för Johan på den här jaktresan.  

Hemlängtan

Publicerad 2009-06-02 10:28:05 i

Jag pratade med Johan i morse och han hade grym hemlängtan.Jag förstår honom, två veckor är lång tid att vara ifrån sina barn. Han började också misströsta när det gällde jakten, för med bara en jaktdag kvar så hade han ännu inte fått se någon björn. Två andra killar hade däremot fått skjuta två björnar var. Han jämförde det med att det var som om man skulle åka två veckor till en kanarieö och få regn hela tiden, trots att solen sken på andra sidan berget... Jag håller tummarna för att det går vägen den sista jaktdagen!    

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela