jeanytt

Fem sätt att dra ut på läggningstiden

Publicerad 2013-06-29 05:02:55 i

När man är ledig blir det lätt att man vänder på dygnet. Vissa kvällar blir läggningstiden längre än vanligt för vår son som inte vill sova när vi vuxna är vakna. Igår kväll var en sån kväll, då vi fick höra alla möjliga argument från Theo;
- Det är inte mörkt, det är inte natt! (försök få en trött 4-åring förstå fenomenet midnattssol...)
- Sjung en sång mamma, en lång!!!
- Jag är törstig!
- Jag måste få höra en bok mamma!
- Jag svälter ihjäl!!!
Suck. 

Midsommar och semester

Publicerad 2013-06-27 00:15:00 i

Midsommar firade vi i stugan. Några av storkusinerna var där så barnen var eld och lågor. De gillar verkligen sina kusiner, vilket värmer i hjärtat att se. I stugan sover vi ut och äter alltid gott. Där brukar jag passa på att läsa och motionera och Johan brukar fiska och fixa på gården. Kusinerna med sällskap fiskade också och bjöd sen på rökt fisk till lunch en dag. Det smakade ljuvligt - riktig sommarmat!
Midsommarhelgen hade jag beredskap i jobbet så det verkliga lugnet infann sig först på måndag. Vädret har varit med oss så vi solat och badat och umgåtts med släkt och vänner. Tagit dagarna som de kommer, som det ska vara när man har semester tycker jag. 
Jag är också nöjd över att ha kommit i gång bra med träningen, har både joggat, kört gympapass, cyklat och promenerat de senaste dagarna. Motion gör mig glad, men allra gladast blir jag av barnen. Theo sa igår att: "Jag älskar dig mamma så att jag svimmar! " Vilken kärleksförklaring. Jag känner mig rik som har så fina barn.

Om ditt och datt

Publicerad 2013-06-14 12:16:41 i

Barnen har fått tjuvstarta sitt sommarlov. Vi hade turen att de fick följa med farmor och farfar till stugan några dagar. Det var en bra lösning för oss alla. Då kunde jag med gott samvete åka på jobbresa till Stockholm i veckan. Vi besökte bland annat kansliet för krishantering som hör till regeringskansliet. De satsar en hel del på omvärldsbevakning. Deras resurser för detta imponerade! 

På jobbet ska vi idag tacka av en jobbarkompis som går på mammaledighet. Det ska vi göra med afterwork och bowling. Blir skoj!
 
Helgen blir annars lugn. Ska hälsa på min farfar som ligger på sjukhus, men annars blir det att vara hemmavid och fixa. Ska bli skönt med en lugn helg.

Nedräkning till semester

Publicerad 2013-06-11 16:42:00 i

Två gånger senaste veckan har jag haft migrän. Det är verkligen ingen lek, man känner sig helt överkörd dagen efter. Jag vet inte varför jag fått detta nu men hoppas att det är övergående. Läser på 1177.se att migrän kan hänga ihop med stress. Jag har inte känt mig mer stressad än vanligt, men våren är ju visserligen en årstid med många måsten. Skönt att semestern närmar sig. Två veckor kvar...
 

Möhippa för Annsofie

Publicerad 2013-06-09 20:50:00 i

I sommar har vi turen att få gå på bröllop igen. Den här gången är det Annsofie och Mattias i Burträsk som ska gifta sig. Det ser vi fram emot! Igår var det dags för möhippa för Annsofie. Möhippan pågick hela dagen men jag var bara med på kvällen. Det var roligt att få träffa Annsofie och alla de andra tjejerna.Vi åt god mat och så blev det massa prat och små uppdrag innan de flesta gick ut och dansade på lokal. Själv åkte jag hem, har inte riktigt fått tillbaka energin ännu.

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Publicerad 2013-06-07 21:48:00 i

Vi hade inte räknat med feber den här veckan. Först blev jag däckad och sedan Johan. Barnen har klarat sig ännu, peppar peppar. Så det tänkta examensfikat fick tyvärr ställas in. Nya tag nästa år. 
 
Men det blev examen i alla fall och det blev bra ändå. Solen sken och barnen var lika förväntansfulla och glada som det brukar på examensdagen. Vi åkte och fikade på cafe och sen fick Ida själv välja sig en examenspresent. 
 
 
 

Förberedelser pågår

Publicerad 2013-06-03 16:58:00 i Familj

Förberedelserna inför examen på fredag den 7 juni är i full gång. Wiklunds har en tradion av stort släktfika på examen. Tidigare år har Johans syskon stått för detta men nu är det vår tur att ta vid. Därför har det bakats i helgen för hembakat fika vill de ju ha....Tur jag har bra hjälp av Theo: 
   Jag hade också tänkt hinna klart i trädgården före examen men vi får se hur det blir med det. Det tar längre tid än man tror att gräva i jordgubbsland och rensa ogräs i rabatter. Men det blir fint. Så här på våren tycker jag faktiskt att det är riktigt rogivande att få gräva i jorden. Mitt jobb- kommunikation- är liksom en stort svart hål som aldrig blir fullt. Ibland kan det var skönt med jobb som ger synliga resultat. Jag gillar känslan av att kunna ge mig själv en klapp på axeln och säga till mig själv: "- Kolla vad fint det blir!". Att gräva i jorden går dessutom lättare när solen visar sig, då är det liksom dubbel belöning.  

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela