jeanytt

Jossan 30 år

Publicerad 2009-08-30 20:32:02 i

Igår hade vi en överraskningsfest för min kompis Josefine som fyller 30 år om några veckor. Vi drack, åt gott och hade väldigt trevligt hemma hos en granne till Jossan innan vi drog vidare till krogen. Vi hade knytis både med mat och dryck. Alla bjöd på var sin drink till sällskapet vilket kan rekomenderas om man ska fest. Då får man smaka på nya goda saker. 

Skål!


Veckans kommentar

Publicerad 2009-08-28 11:10:22 i

Jag har en verbal tjej som ibland vill vara stor men ibland inte. När hon blir tillsagd vet hon då i alla fall hur hon ska ha det... - Men mamma, hur ska jag veta det- jag är ju bara 5 år!  

Utflykt

Publicerad 2009-08-26 12:25:53 i

Igår gjorde vi ett nytt försök med att göra en utflykt till lekparken på Pite havsbad. Den här gången var vädergudarna med oss... (se vad som hände förra gången här ). Nicole och Ida lekte jättebra och vi hade en trevlig stund tillsammans.




Solros

Publicerad 2009-08-24 21:55:40 i

Helgen gick i rasande tempo. På lördagen blev Idas kusin tonåring. Släktkalset kom dock mest att handla om en bilbrand. Min svägerskas bil brann upp och de hade tur i oturen.
Söndagen ägnade vi till att storstäda huset- och det behöves (igen)! Ibland känns det som man lever i ett ekorrhjul...det går runt...det går runt... Men nu är det gjort och fint ett tag i alla fall. Efter att vi varit så duktiga så valde vi att äta middag på restaurang på kvällen. Bara en pizzeria visserligen men för en 5-åring är det stor lyx! Vardagslyx- mycket trevligt!
Idag var första dagen som Ida var hemma medan kompisarna var på dagis. Jag inser redan nu att det kommer att krävas viss mammatålamod när min stortjej blir kompissugen och rastlös. Men hur än det är med det så är hon min solstråle- min solros! 

Den här fina solrosen växer vilt i skogen vid oss... dvs vi har inte planterat den där,
men någon har kanske tömt någon kruka där någongång eller nått. Kul är det i alla fall!
  

Nya influensan

Publicerad 2009-08-21 17:20:12 i

Idag har jag varit på jobbmöte om nya influensan och efter det bestämde jag och sambon att Ida ska få förlängt sommarlov. Det känns helt enkelt onödigt att skicka henne på dagis nu när det råder pandemi, när vi har möjligheten att ha henne hemma. Dessutom vill jag inte riskera att hon kommer hem med smitta till lillebror som inte har nått immunförsvar att tala om ännu. Läs mer om nya influensan på landstinget webbportal.

Sommaren är kort...

Publicerad 2009-08-20 12:41:38 i

...det mesta regnar bort... Nä nu ska jag inte var sån, men visst känns det snurpligt när 10 veckors sommarlov med barnen plötsligt är slut och termometern visar ynka 13 grader ute. (inte har jag nått mitt viktmål ännu heller... ett par kilo är kvar...Sen ska jag köpa nya jeans!) Ida-Therese hade i alla fall längtat och var snabb som sjutton i morse när hon skulle få åka till sitt älskade dagis igen. Jag måste medge att det var skönt att med gott samvete kunna åka hem och lägga sig och sova middag med Theo. Mycket mer än så har jag inte fått gjort idag. Jo, jag har förberett mig lite för ett jobbmöte jag ska vara med på i morgon. Var tvungen för att jag inte ska känna mig helt offside (även om jag egentligen är det). I veckan har jag haft barnvakt till Theo en dag så att jag skulle få vara bara stortjejen. Vi passade då på att förnyat hennes garderob som hon vuxit ur under sommaren. Jag var också och fotade hos en kompis som fick en fotosession av mig i doppresent när hennes son döptes. Bilder på fotobloggen för den nyfikne... 

Fårskallar

Publicerad 2009-08-17 12:24:52 i

Vi har varit på stugan i helgen och kikat till våra får som ska hålla ängarna rena från sly och gräs. De lurviga varelserna har Ida döpt till: Sop, Sten, Koja, Gräs, Kotten, Stubben, Pippi, Tall, Kvist, Sol, Rosa, Gran och Johansson. Fler bilder på fotobloggen. 

Syskonkärlek

Publicerad 2009-08-17 11:47:20 i


När jag ser att mina barn tycker om varandra då blir jag varm i hjärtat!

Rent hus

Publicerad 2009-08-15 14:13:09 i

Idag vill jag prisa gud för hjälp med hushållsnära tjänster. Gräsmattan är klippt och jag kan se ut genom mina fönster!

Hurra, hurra!

Publicerad 2009-08-14 17:14:51 i

Idag fyller min mamma år. Hur många vet jag inte om jag ska berätta för över 40 brukar man inte tala om en kvinnas ålder... eller? (54- men nu hörde det inte av mig). I veckan är det föresten en riktig kalasvecka. I onsdags firade vi Johans pappa som fyllde 73 år i förra veckan och i morgon ska Ida på kalas hos grannflickan som fyller 4 år. Stort grattis till dem alla!

Magma

Publicerad 2009-08-14 10:50:28 i

Igår var jag på mitt första möte med Magma. Magma är ett kivnnligt nätverk som finns på flera platser i landet. Jag gillar idén med att kvinnor ska stötta och hjälpa varandra. Mötet var föresten väldigt trevligt- vi var på ett café i Luleå, fikade, pratade och lyssnade på livemusik.

Det gör ont..

Publicerad 2009-08-12 10:48:54 i

..när man vaknar av ens lille son biter en! Jag väckte resten av familjen med mitt skrik. De är små men ack så vassa... 

En lisa för själen

Publicerad 2009-08-11 23:51:28 i

Ikväll hamnade jag i rensartagen och det känns så skönt när man gjort fint i åtmoinstone ett skåp som gud glömde. (jag har fler...) Det sägs ju att det ska vara en lisa för själen att rensa ut gammalt bråte. Det hela var oplanerat, men jag kom igång efter att jag gått igenom Theos garderob. Lillkillen växer så det knakar. Han är sex månader nu och ännu en storlek kläder får rensas bort. Jag var faktiskt på stan idag för köpa lite kläder till mig och mina barn (och fixa lite annat smått och gott som inte blivit av när vi hade så fint väder tidigare). Ida valde att vara hos en kompis och jag hade min svägerska Helena med mig på stan som hjälpte mig med Theo (både trevligt och smidigt). Jag köpte en praktisk grej som jag måste tipsa om- en putsduk för silversmycken. Mina smyken har sett gråaktiga och trista ut trots att jag rengjort dem med nått pulver som skulle vara bra (köpt på nolia)-  men ack så fel det blev. För pulvret tar tydligen bort all glans från silvret (det ska åka i soporna). Putsduken var mycket bättre- allt blev som nytt igen! 

Nya bilder

Publicerad 2009-08-10 15:41:00 i Fotografering

Nu finns nya bilder på min fotoblogg från en av de där underbart varma dagarna i förra veckan då vi gjorde en utflykt till grannbyn. Jag säger bara det- Norrbotten är fantastiskt! 


 

Sten,sax och påse

Publicerad 2009-08-09 20:47:00 i

Vi har haft en riktigt bra helg! I går var vi och såg revy SM på Pitehavsbad (med många goda skratt!) och efteråt åt vi middag med vänner här i byn. Trevligt! Vädret var fantastiskt varmt ändå in på sena kvällen och efter att ha badat i poolen i timmar slockande Ida i deras soffa. När vi skulle hem funderade vi på hur vi skulle få hem Ida-Theresé eftersom barnvagnen var upptagen med en sovande lillebror (Johans rygg är vi numera rädd om). Men vi fann råd och lånade skottkärran! (ingen bild, sorry. ) Väl hemma insåg vi att det var väl sent och att någon av oss inte skulle få sova så många timmar innan Theo skulle vakna. Vem denna någon skulle vara var däremot inte alls självklart så vi lät "sten, sax och påse-leken" avgöra saken. Jag vann- tack och lov! zzzzzzzzz Johan fick ta tupplur i hängmattan idag istället. Jag har ägnat dagen ute- fixat i trädgården, badad och till och med tvättat bilen. Det behövdes. Nu i kväll är Johan på skjutbanan och har Ida med sig. Jag och Theo har gått en lång skön promenad och nu känner jag mig redo att möta den gigantiska tvätthögen som väntar i soffan.              

Inte bara solsken...

Publicerad 2009-08-07 18:17:33 i

Idag var det någon som sa att jag verkade ha ett sånt lätt och roligt liv! Den personen läser min blogg och här kan man nog tro att allt är på topp jämt. Vissa dagar är så men naturligtvis är det bara halva sanningen. Mitt hemmaliv med barnen är inte bara solsken om ni trodde det... I natt till exempel så hade min lilla son ont någonstans (magen eller tänder?) och skrek halva natten. Själv har jag knappt sovit en blund och därför varit mer eller mindre i koma hela dagen. Det är sånna här dagar jag önskar att jag hade en sambo som kunde vara hemma lite mer, men är det högsäsong på jobbet så är det... Men jag är glad över att jag har turen att ha så fina vänner runt mig som hjälper mig när det kniper- Tack för att ni finns! En annan person som också läser min blogg sa att jag var så trött för att jag ränner runt rätt mycket. Men som jag ser det är ju precis tvärtom. Är jag borta kan jag tro mig att vila lite- är jag hemma ser jag bara jobb, jobb och jobb.

En bra dag

Publicerad 2009-08-04 23:14:06 i

En bra dag är när man vaknar hyfsat utvilad och det första man ser är ett stort nästintill tandlöst leende som sonen ger en. Sen får man en stor kram av tjejen och morgonen är räddad! Solen skiner och man får ägna dagen i goda vänners lag medan man ser och hör sina barn tjuta av skratt för att de leker och har roligt! Som grädde på moset blir man dessutom bjuden på god middag. Livet är på topp! Tack för en bra dag.

Hemmahäng, 4-års kalas och nolia

Publicerad 2009-08-04 22:58:41 i

De sista dagarna har vi mest varit hemma vilket har varit skönt. Det är så sant som man säger "borta bra men hemma bäst". Men lite annat har också hänt. Min lillasyster Nicole har hunnit fylla 4 år! STORT GRATTIS!!! Tjejerna bjöd föresten på en dansshow den kvällen och bilder på det finns på fotobloggen.
Sen har vi också varit ner en sväng hela familjen till Nolia i Umeå. Året pryl var helt klart spikmattan, men ännu är jag ingen ägare av en. Jag är inte övertygad om att något som ser ut som ett tortyrredskap skulle kunna vara skönt?! 

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela