jeanytt

Vård av barn och hus

Publicerad 2012-11-30 22:56:00 i Familj

När Johan åkte till Skottland åkte jag till VAB-landet. Det slår aldrig fel, när han är bortrest blir barnen sjuka... vår deal med varannan vabb funkar dåligt. Inte mycket han kan göra långt hemifrån. Han har det bra föresten och det har jag med - ändå. Som tur är var det magsjuka light den här gången och inte värstingsorten... Men det var dåligt läge på jobbet att vara hemma. Inte mycket att göra åt det heller. Så där - NU har jag gnällt av mig.
 
Det finns fördelar med att vara hemma också. Julgardinerna har kommit upp och en del pynt också förståss. Men inte stjärnan för den hade jag visst slängt i fjol. Så nu måste jag ut på stjärnjakt. Någon som vet var man kan köpa  papperstjärnor? Har hittills bara sett hela set som kostar skjortan.
 
Tvättkorgen håller jag också som bäst på att tömma, liksom tålamodsförrådet som är ständigt sinande i denna mammakropp... hänger ihop med sömnbrist har jag förstått. Kanske nått man kan önska sig av jultomten? Tålamod och möjligheten att få sova törnrosasömn tills man vaknar vacker och utvilad.

Barnens önskelista

Publicerad 2012-11-26 22:20:00 i

Nu har barnen knåpat ihop sina julklappsönskningar. Här kommer några uppslag till tomten...  Det mest kommer från Barnens Hus katalogen.

Ida-Therese önskelista:

  • Elipce (platsbräda för mindre backar S7)
  • Film Monster high (s 13)
  • Spel Twister (s17)
  • Discolampa med speglar (s 27)
  • Äckliga skämtlådan (s 32)
  • Top model (s.82-83)
  • Pyssel
  • Kläder strl 146
  • Pengar
  • Refillkort mobilen

 
Theos önskelista: 

  • Spiderman film (s12)
  • Elgitarr med stativ (s25)
  • Radiostyrd bil
  • Skoter
  • Biltransport med släp
  • Böcker om Halvan
  • tv-spel
  • kläder strl 104
     

Pepparkakssbagare

Publicerad 2012-11-25 21:41:00 i Bakning

Fredagkväll hade vi det årliga pepparkaksbaket som barnens farmor Astrid anordar. Hon ger egen supergod deg och bjuder in alla barnbarn till bakning. Väldigt uppskattat!
 
Resten av helgen har vi hållit oss hemma i byn, skönt. Det längsta vi tog oss från hemmet var på promenad runt byn och till grannen på middag. Trevligt! Idag var det egentligen skyltsöndag men det valde vi att hoppa över i år. Barnen nöjde sig med fika hemma istället så vi bjöd hem några vänner på fika istället. Jag hade utlovat hembakat så jag hade gjort saffransskorpor och pepparkakscupcakes. Mums!

 

Stockholm

Publicerad 2012-11-19 18:41:00 i Vänskap

 I helgen har jag och Johan varit i Sockholm på tu man hand. Men först tillbringade jag ett par dagar i huvudstaden med mina jobbarkompisar. Jag åkte ner redan i torsdags för planeringsdag och så besökte vi Landstinget i Sörmland för att vi och de skulle lära av varandra. Det var bra arbetsdagar då vi kom fram till en hel del matnyttigt. Vi hann med att umgås också. På torsdagkvällen blev det både drinkstopp på Berns och god italiensk middag på ll conte. Mycket trevligt!
 
På fredagkväll kom min gymnasiekompis Marianne in till stan för en snabb shoppingrunda med mig. Det blev ett par nya skor och en tröja. De nya skorna passade jag förståss på att ha på lördagen - men det skulle jag nog hoppat över. Nya skor och långa promenader var inte bästa combon för mina fötter.
 
Jag och Johan strosade runt i många timmar på lördagen och hann med både Kungsholmen, centrum och gamla stan innan det var dags för middag med Marianne och Erik som ordnat barnvakt för att kunna gå ut med oss. Roligt att vi kunde ses alla fyra tillsammans! Vi tog en fördrink på nyöppnade hotellet Clarion Sign hotell som har en mycket fin lobby. Sen blev det middag på Grill, ett ställe som jag verkligen kan rekommendera. God mat och spektakulär inredning! 
  
Det är inte så ofta jag är ut så jag ville vara extra fin och hade ny svart klänning som jag matchat med lila strumpbyxor och svarta stövletter. Blev full i skratt när min kompis Marianne tog av sig kappan. Hon hade också valt svart klänning, lila stumpbyxor och svarta stövletter... så orginella är vi. Men fina kände vi oss i alla fall! Dessvärre tog vi inte så många bilder och kvalitén på dem vi tog är inte den bästa, men ni får en glimt i alla fall. På restaurangen råkade vi föresten stöta på vår granne Desirée. Sverige är bra litet när man åker 100 mil och ändå kan gå rakt in i närmaste grannen från byn. Roligt sammanträffande. 
 
Söndag blev det några julklappsinköp innan vi styrde kosan mot Arlanda igen. Det har varit fina dagar i storstan men ändå så var det skönt att åka hem igen. Ni vet, borta bra men hemma bäst.  

Fars dag

Publicerad 2012-11-11 23:06:00 i Familj

I helgen har vi satsat på att vara sociala med släkt och vänner. Lördag jobbade Johan, Ida var på kalas och jag och Theo passade på att hälsa på familjen Hall. Roligt att se att Theo och Ian leker bra ihop! Besöket hos familjen Hall bjöd på både gott fika och en titt i Saras garderob (har lånat lite finkläder som kommer väl till pass i veckan när jag ska besöka storstan). Lördag avslutades med fars dags middag hos Johans föräldrar. Gott och trevligt. 
 
På självaste fars dag fixade jag och barnen en lyxfrukost till Johan som också fick lite sovmorgon. Ida hade bestämt present; biobesök för hela familjen på den tecknade filmen "Hotell Transylvanien". Det blev Theos första bio, men han skötte sig med bravur! Satt relativt stilla och pratade inte allt för högt. Det är ju som tur är svårt att prata med popcorn i munnen... Visst får man muta sina barn?! Efter biobesöket blev det fars dags middag hemma hos min pappa. Förutom en god middag bjöd han på en rolig överraskning! Vad det var? Jo, det får ni veta närmare jul... 

Amerikanska valet

Publicerad 2012-11-06 22:10:00 i Egna tankar

Jag kan inte låta bli att förundras över svensk medias intresse för det amerikanska valet. Det är en viktig fråga men ändå känns rapporteringen överdriven. Det amerikanska valet får nästan lika mycket mediatid som svenska valet brukar få. Missförstå mig inte nu. Naturligtvis är det ett viktigt val- för medborgarna i USA. Frågan är bara hur mycket amerikanarna själva bryr sig?
 
Jag bodde själv i Los Angeles vid presidentvalet år 2000. Det var en intressant upplevelse. I studentområdet Westwood där jag bodde var det många jippon där kändisar försökte locka studenterna till att rösta. Med föga framgång tyvärr. De unga amerikaner jag träffade var rätt så okunniga kring hur deras valsystem fungerar och skillnaden mellan republikaner och demokrater. En tjej i min egen ålder visste mindre om deras presidentkandidater än vad jag som svensk visste. Hon röstade efter deras utseende, vem som såg trevligast ut. Skrämmande tycke jag då - och nu. Att rösta är inte bara en demokratisk rättighet, det är en demokratisk skyldighet också.
 
Men det hade känns tryggare om amerikaner också hade lite mer koll på omvärlden. De amerikaner jag mötte hade en omvärldsbild som i bästa fall sträckte sig i till Kanada och Mexico, i sämsta fall hade man inte ens varit utanför den egna delstaten. I Sverige är vi bra på omvärldsbevakning. Vi är beresta. Det är bra. Men ibland överdriver vi svenskar. Den svenska mediabevakning av det amerikanska valet tycker jag är ett bevis på det. 

Jakt i vardagsrummet

Publicerad 2012-11-05 17:19:00 i Familj

Att våra barn tidigt i livet fått vara med runt älgjakten har väl inte undgått någon. Vår dotter är dock inte lika intresserad som vår son. I går hade Theo ordnat jakt i vardagsrummet. Han bad syrran springa runt med hans mjukisdjur (björn, älg, zebra och bäver) och sen låg han i bakhåll i soffan och lekte att han "pangade" djuren. Efter en stund kom han in i köket där jag satt. Med alla mjukisdjuren i famnen sa han stolt:
- Kolla så mycket kött!    

Ge er till känna

Publicerad 2012-11-04 17:12:00 i Egna tankar

Ibland tänker jag att jag börjar bli rätt mätt på att blogga, men samtidigt är det roligt att kunna gå bakåt i tiden och få en glimt av vårt liv. Bloggen är som en dagbok - fast utan hemligheter. Dessutom visar statistikfunktionen att det faktiskt är en rätt stor skara som läser om mitt väldigt vanliga liv. Det trodde jag inte eftersom det sällan är någon som skriver nått tillbaka. Det vore roligt om ni ville ge er till känna och kommentera i bloggen då och då!  

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela