jeanytt

Jul i vårt hus

Publicerad 2009-11-29 16:24:40 i

Julpynta gick rätt så fort i år eftersom Ida tar nästan alla tomtar till sitt rum. I år önskade hon sig även julgardiner så det fick hon. Varje år brukar hon dessutom få en paketkalender och varje år är det svårt att hitta vettiga lagom dyra saker till den. Men i år verkar det inte bli något problem... eftersom min kära dotter testat sina föräldrar i den grad att hon redan innan december månad börjat har förlorat fyra paket... suck. Nåja, vår poäng verkar ha gått fram nu. 
  
I går var jag på årets första julfest- denna gång med gymet jag tränar på. Vi hade tävlingar och åt och drack gott efterråt. Mycket trevligt! Mitt bidrag i själva tävlandet var nog inte mycket att "hänga i julgranen". Jag irrade nämligen bort mig i grenen strutfotboll. Men de som såg på hade i alla fall roligt... - det bjuder jag på!

Idag skippade vi skyltsöndag på stan till förmån för en mysig hantverksmarknad i Fagervik. Jag handlade visserligen ingenting men det är stämningen den ger som jag var ute efter. Sen jag fick barn har jag blivit en stort fan av julen. December är numera en månad när jag frivilligt bakar och pysslar med smått och gott till tonerna av julmusik med tända ljus och varm glögg inom räckhåll. Mysigt!

Glad första advent på er!


Månadens kommentar

Publicerad 2009-11-29 15:56:11 i

Jag spänner mina (nästan obefintliga) biceps framför speglen och min dotter tittar på. 
-Titta Ida, jag ser ut som Hulken! säger jag.
-Men mamma, du är ju inte grön... 

Datorproblem, middagar, Magma och peppkaksbak

Publicerad 2009-11-22 20:07:07 i

Vår dator har kraschat och måste formateras så därför kan det bli lite mindre aktivitet på min blogg ett tag. Veckan som gått har i alla fall varit mycket bra. Lugn vecka, med en intensiv helg som avslutning.

På fredag bjöd vi min pappa Leif med familj på födelsdagsmiddag. Han fyller år först på måndag den 23 november så jag får passa på att gratta honom igen här och nu! Grattis!



Lördag åkte jag och barnen till Luleå. Vi var på nätverket Magmas prisutdelning. Årets Magmakvinna 2009 är Ulrica Åström, projektledare på Röda korsets byrå för diskriminering.
Efter prisutdelningen åt vi middag hemma hos en god vän som tyvärr ska flytta från Norrbotten. Naila jag kommer att sakna dig, men lovar att hälsa på!


Idag söndag har farmor haft det årliga pepparkaksbaket för barnbarnen. Trevligt och gott!

Veckans nyhet

Publicerad 2009-11-17 21:59:49 i

Nu har Theos nya tänder börjat synas. Sedan tidigare har han två gaddar nere, men nu har han två uppe på gång också. De nya har varit rejält besvärliga så det har varit lite si och så med sömnen sista tiden. Men man får gilla läget, det går ju över. Värst är det ju för lillemannen som har ont. 

Bloggcandy

Publicerad 2009-11-15 15:28:00 i

En tjej jag känner är duktig på att jäteduktig på att scrapa och nu har hon en tävling på sin blogg som jag hoppas vinna... Men även du har chansen att vara med och tävla! Vinner man denna candy så får man antingen välja ett kort efter egen design (tema, färg, dekoration osv) eller så vinner man sakerna på denna bild;

Läs mer om tävlingen på Veras blogg. PS: Man kan också köpa hennes alster.  

Önskelista till tomten

Publicerad 2009-11-14 11:24:36 i

Ida-Therese har lusläst leksakskatalogerna och önskar sig följande av tomten:

Keyboard
Trollkarlslåda
Jordglob
Utklädningskläder
Nintendo DS
Operationsspel
Lektält
Leklera
Bondgård
Barnfilmer DVD
Barbiegrejer (behöver inte var äkta Barbie)
Städvagn (med skurborste och sop)
V.Smile teckarstudio



Visst vaccinerar du dig?

Publicerad 2009-11-13 10:06:11 i

I går fick Ida-Therese sin första vaccinationsspruta. Att ta sprutan gick bra och hon verkar inte ha ont av den heller. Däremot var det lite si och så med organisationen på Öjebyns vårdcentral, så pass illa att jag faktiskt vill ge dem en känga! Jag VET att det finns ett fiffigare system att organisera det hela på med hjälp av landstingets webboknings-appikation. Men det hela hänger på att vårdcentralerna faktiskt lägger in tider som går att boka. De hade man INTE gjort i går och tro mig att de blev i frågasatta för det- inte bara av mig. Istället fick man nu köa i 1,5 timme till köbiljetterna och sen var det 1,5 timmes kö igen! Som tur var hade jag lånat ut Theo till farmor, tagit med mig mellis och tidningar och så träffade vi en hel del bekanta som vi kunde surra med under tiden. Hoppas de har fått igång sin webbokning snart så man slipper göra om samma procedur när det är dags för resten av familjen att ta vaccinations-sprutan. För vaccinera oss det ska vi!

En tanke...

Publicerad 2009-11-09 20:40:24 i

Idag vill jag skicka en tanke till en god vän vars familj drabbats dubbelt av sorg. Tänker på er!
  

Farsdag

Publicerad 2009-11-08 23:14:10 i

Idag vill jag skicka en STOR KRAM till mina barns far och till min egen pappa på farsdag!

Konsertkväll

Publicerad 2009-11-08 23:08:14 i

Lördag fick jag besök av min gode vän Katti som bor i Umeå så hon fick äran att få följa med på Rosvikskörens jubileumskonsert på lördagskvällen. Min svärmor Astrid och min extramormor Marianne följde också med och tittade liksom 450 stycken andra som sökt sig till ett utsålt konserthus; Akusticum i Piteå. Både min mamma och hennes sambo Kurt är med i kören, liksom några andra jag känner. De var riktigt duktiga!
 

Stängt för semester

Publicerad 2009-11-06 21:17:19 i

Idag har jag och en kompis försökt ta kort på våra vildbattingar som inte kunde tänka sig att vara glada samtidigt.. Det togs måååånga kort innan det slutligen blev EN bild som blev hyfsad. Men den får ni inte se här, det fotot kommer på posten när det lackar mot jul. Nu tar Durruddens fotostudio semester... 

Fattigare- men bättre rustad

Publicerad 2009-11-05 22:56:21 i

Idag var jag och lagade min tand som jag bitit sönder och är nu x kronor fattigare men med hel tand. Att gå till tandläkaren är ingen favoritsysselsättning med dagens tandläkare var ovanligt försiktig vilket jag var glad över. Under tiden jag var hos tandläkaren var Ida på dagis och Theo "jobbade" med morfar, vilket betydde att han sov i morfars famn till morfars stora glädje. Tandläkaren ville föresten att jag skulle kolla upp mina tänder och göra en ordentlig undersökning. Men vet ni vad det kostar? .... det tar vi ett annat år. I stället köpte jag mig en ny vinterjacka eftersom min gamla är just gammal och nött. Den nya är svart, halvlång och jättefin! Så nu är jag rustad för vinter!

Halloeween

Publicerad 2009-11-01 13:27:35 i

En mysig social vecka avslutades med en mysig social helg. Ida-Therese passade på att spöka hos sina kusiner och hos Nicole. Men kan verkligen den här hemska häxan vara min dotter?

Veckans nyhet

Publicerad 2009-11-01 13:19:13 i

Johan har varit pappaledig i fyra dagar och jag i åtta månader men gissa vilken ord Theo säger först?
-Jo, PAPPA.

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela