jeanytt

Vårfest

Publicerad 2010-05-31 22:15:04 i

I dag hade de vårfest på Ida-Therese förskola. Först sjöng barnen och sen var det picknick.
Till sist så tackade barnen fröknarna för åren som gått. Till hösten börjar ju Ida och hennes kompisar skolan. När blev min lilla tjej så stor? 
 


Men vi kommer tillbaka till dagis, för Theo börjar till hösten. Visserligen på en annan avdelning men de nyttjar samma utegård. Theo verkar gilla utegården, det finns massor av saker han kunde göra och där är det dessutom möjligt att springa mer fritt än hemma. Dagisgårdar är ju inhängnade.

Jaktlycka

Publicerad 2010-05-31 21:21:07 i

Johan är på jakt i Sydafrika och vår granne Ulf följer med. Idag var det första jaktdagen och de hade god jaktlycka. Johan fick skjuta en gnu och ett vårtsvin. Ulf en gnu och en impala. Allt är bara bra låter de hälsa!

Mors dag

Publicerad 2010-05-30 12:10:53 i

Mina underbara barn uppvakade mig på morgonen med paket som Johan fixat innan han reste bort. (Att han kom ihåg det värmer i hjärtat, för han hade mkt annat att tänka på innan han skulle resa till Sydafrika på jakt. Om han läser detta vill jag passa på att önska god jaktlycka! )
I mitt morsddag paket låg ett par fina röda Lundhagsbyxor som jag har på mig idag, tack.
Jag älskar min underbara familj! 

Här med vill jag också passa på att skicka en morsdags hälsning till alla underbara mammor. En särskild hälsning skickar jag också till min egen mor....Grattis mamma - vi kommer på middag.     

Loppis

Publicerad 2010-05-29 22:10:05 i

I dag stod jag och Ida-Therese och sålde bra ha saker på loppis och fick ihop en slant till semesterkassan. Jag vill lära mina barn att man inte bara kan få saker utan att man också måste jobba för dem. Ida-Therese har förstått poängen och hon var väligt duktig idag. Jag är stolt över henne! Loppis var föresten riktigt trevligt, man träffade massor av bekanta som man inte ser så ofta. Det kan nog bli någon mer loppis för mig i sommar, jag tror vi har mer grejer att rensa ut från vinden....

Theo fick vara hos morfar medan vi fixade loppisen. Han är ännu för liten för sånt. De kom och hälsade på oss i en stund och så fort Theo kom ner från vagnen så gjorde han sitt bästa för att springa ifrån morfar, buspojke som han är. Loppisen var social och roligt och regnet höll sig tack och lov borta. Regntunga skyar hängde över oss en bra stund men nöjde sig med lite skvitter. En riktigt bra dag avslutades med en god middag hemma och trevligt sällskap hemma hos min gode vän Anna. Det var uppskattat - Tack alla! 

Jag gjorde föresten ett loppisfynd själv idag- den här skylten fick följa med hem:
 

Månadens kommentar

Publicerad 2010-05-28 08:40:40 i

Efter två barn är min mage inte riktigt så fast som den en gång var...
Min prinsessa kommenterade det så här:
- Mamma, du är skrynklig här... Du behöver strykas!

Månadens ord

Publicerad 2010-05-28 08:37:36 i

Theo pratar en hel del, men hittills har man inte förstått mycket. Men nu börjar de komma... De senaste orden är Kaka och Blä (dock inte i samma sammanhang, kaka är ju gott tycker Theo).  De kan läggas till mamma, pappa, titta, mer, tack och där och kanske nått till ord- så har ni lillemans ordförråd. Än så länge är det med kroppspråket han gör sig förstådd och där är han mycket tydlig min lille prins.

Ledig

Publicerad 2010-05-27 10:36:03 i

Nu har jag sommarledigt. Hittills har det inneburit fotbollsträning för Ida (andra gången, än har de noll koll men de lär sig...) städning av huset, tvätt å andra måsten. Men vi har också haft besök av kusin Angelica som varit i Australien hela våren - så det var extra roligt! Idag väntar fönsterputsning och så kommer lillasyster Nicole hit för att leka med barnen. Idag skiner solen igen - å då känns måstena roligare att ta tag i.



Föresten, just nu gillar jag den här låten: LEDIG av Mange Schmidt

Orka baka

Publicerad 2010-05-24 19:00:25 i

I dag skulle Ida-Therese dagis ha vårfest, men regnet kom och det blev inställt. Ida blev förståss besviken. Idag skulle det ju bli hennes allra sista dag på förskolan. Till hösten börjar hon ju 6-års på skolan. Men nu blev vårfesten istället framflyttad en vecka. Sånt är livet.

Det var i alla fall bra för mig, för nu i maj har livspussel inte riktigt gått ihop och idag var en sån dag. Både jag och Johan har jobbat och Johans mamma har ännu en gång fått rycka ut som barnvakt till Theo. Tack Astrid- vi skulle inte klara oss utan din hjälp! 
  
På tal om livet som förälder - jag har läst en bok av Mia Skäringer som jag vill rekommendera. (Det var faktiskt den första boken jag läst sedan påskledigheten i stugan. Här hemma räcker inte tiden till för bokläsande.) Boken heter i alla fall " Dygnkåt och hur helig som helst" och är roligt igenkännande, blandat med allvar. Den bygger på krönikor och hennes blogg. Ett avsnitt vill jag återge som jag tycker är klokt: " Att vara förälder handlar så mycket om att orka. Orka ha tålamod. Om man en gång brister och inte orkar så är det ingen dålig sida. Det är en mänsklighet." 

Nu ska jag orka ha tålamod att baka. Jag har lovat bjuda på fika på jobbet i morgon eftersom jag ska vara långledig med mina barn i sommar. En stund hade jag tänkt köpa nått färdigt, men jag vet hur mycket Ida älskar att baka. Dessutom är hembakt oftast godare, och jag älskar ju att fika...     

Bullerbyn

Publicerad 2010-05-23 20:09:02 i

Vår gata är rena rama Bullerbyn. Lika idylliskt som i Astrid Lindgrens värld springer barnen mellan husen, äter lunch hos oss ibland och hos grannen en annan gång. Så som det ska vara på landet! Det gillar jag! I helgen har vi annars vårstädat gården, men riktigt klar blir man aldrig med en stor tomt. Man kommer bara på nya saker att göra. Men fint blir det! Välkommen på besök i Bullerbyn...  

Lyckospridare

Publicerad 2010-05-20 21:41:10 i

Till min lycka så håller den tidiga sommarvärmen i sig! I brist på sommaröppna pooler fick barnen idag svalka sig i vår vattenspridare. Att det var roligt råder det väl ingen tvekan om...



PS: Mer bilder från denna härliga försommar finns på min fotoblogg.  

Ryssvärme

Publicerad 2010-05-16 20:45:59 i

Vilka underbara dagar vi haft- rena rama sommarvärmen i mitten på maj. Underbart! I helgen har vi tagit cykelturer, grillat med vänner och så har jag krattat löv från rabatterna. Nu är det bara 5000 kvadratmeter gräsmatta kvar... Att jag ens hunnit färdigt rabatterna är faktiskt en bedrift. Johan har jobbat och vår lille son kan konsten att försvinna när man blinkar.

Spa

Publicerad 2010-05-14 17:44:06 i


Jag, mina svägerskor och min svärmor har varit på spa i Åmliden i Västerbotten på Källans kurortshotell från i går till idag. Resan var Astrids 70 år present.
Besöket var väldigt mysigt... Jag kan varmt rekomendera Källans spa!

Småkillar och vårbruk

Publicerad 2010-05-10 17:30:15 i

En liten kille på knappt två veckor fick jag äran att få träffa i helgen, nämligen Sara och Johns lille son Ian. Jag är alltid lika fascinerad över hur ett nyfött barn kan vara så perfekt med alla tår och fingrar på plats trots att de är så små. Dessutom luktar nyfödda barn så gott, man vill snusa på dem i evigheter… Tyvärr var min, i jämförelse rätt stora, son inte alls på humör den dagen så besöket blev allt för kort. Men jag ska hälsa på snart igen om jag får,  men då får nog Theo stanna hemma.

Min lilleman har börjat visa humör, var han nu kan ha fått det ifrån? Exempelvis nu i söndags morse när han ville äta fil själv skulle han absolut inte ha någon haklapp på. Då blev det en högljudd protest som varade en halvtimme- men mamma Nettan var tjurigare... Resten av söndagen var han i alla fall på strålande humör och det var ju bra, speciellt som han och Ida tillbringade några timmar hemma hos morfar. Jag och Johan påbörjade nämligen den stora vårstädningen av tomten - det är mycket jobb som tinar fram så här års. En hel del av vårbruket återstår ännu, så om någon vän eller släkting skulle vilja låna en envis, nyfiken, men oftast glad kille några timmar till helgen så vore det mycket välkommet.

Snö på valborg

Publicerad 2010-05-04 16:30:56 i

Det blev en snöig valborg, så vi hoppade valsborgsbrasan i byn och åkte till stugan tillsammans med Johans föräldrar och syskon med familjer. Storrensning i hus och förråd stod på agendan och vi fick ihop till en alldeles egen valborgsbrasa och så en massa kartonger med grejer att sälja på loppis.

Jag och Ida ska nämligen stå på loppis i början av sommaren. Vår förhoppning är att våra överblivna grejer ska vara bra ha saker för andra och inbringa en slant till en minisemester för mig och min dotter. Det känns som om det är på tiden att hon och jag får kvalitetstid tillsammans. I takt med att lillebror blir större så tar han ju allt mer tid och utrymme i anspråk och min duktiga dotter får alltsom oftast vänta på min uppmärksamhet.  Inte helt rättvisst, men jag gör så gott jag kan. Lillemannen är en livlig krabat och det är svårt att hinna med när han far fram, exempelvis så ramlade han häromdagen så nu har han en präktig bula i pannan och ett begynnande blåöga. Men han är en tuffing och blåmärken och bulor verkar inte bekomma honom nämnvärt, som tur är.

För övrigt så avvaktar vi nu händelseutvecklingen i Thailand...Vi håller tummarna för att rödskjortorna och regeringen ska lösa sin konflik. Vi vill ju träffa barnens lilla kusin så snart som möjligt!

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela