jeanytt

Ett barn

Publicerad 2011-02-28 21:22:26 i

Ett barn som kritiseras, lär sig att fördöma.
Ett barn som får stryk, lär sig att slåss.
Ett barn som hånas, lär sig blyghet.
Ett barn som utsätts för ironi, får dåligt samvete.
Ett barn som får uppmuntran, lär sig förtroende.
Ett barn som möts av tolerans, lär sig tålamod.
Ett barn som får uppleva rent spel, lär sig rättvisa.
Ett barn som får känna vänskap, lär sig vänlighet.
Ett barn som får känna trygghet, lär sig tilltro.
Ett barn som blir omtyckt och kramat, lär sig att känna kärlek i världen.


Lyxhelg på Cape East

Publicerad 2011-02-22 21:21:16 i

I helgen firade jag och Johan att vi varit tillsammans i 10 år med en lyxhelg på hotell. Vi åt gott, badade bastu och doppade oss i utomhuspoolen trots många minusgrader i luften. Kort sagt mådde vi gott och tog vi det lungt på det relativt nyöppnade spahotellet Cape East som ligger i Haparanda. Det var mycket mysig! Rekommenderas.

Bilder lånade från Cape East hemsida  

Bra saker börjar på B

Publicerad 2011-02-17 18:02:24 i

Badhus och bibilotek det är grejer det! I helgen var vi och badade, varm och skönt och lika roligt för hela familjen. Dessutom kostar det knappt nått. De flesta roliga saker man vill göra med sina barn är rätt så dyra, men badhus är ett bra undantag som jag vill hylla! En annan bra grej som jag och mina barn tycker om att göra- är att gå på bibblan. Man får välja hur många böcker man vill och det enda kravet är att man ska hålla koll på när de ska lämnas tillbaka. Nattningarna är bra mycket trevligare när man slipper läsa samma bok för femhundraelfte gången i ordningen... Jag har för länge sedan gett upp alla försök med att vara med i bokklubbar och insett att bibblan det är grejer det.

Snart fryser helvetet

Publicerad 2011-02-17 17:55:24 i

Jag tycker egentligen inte att man ska klaga på vädret eftersom jag är av åsikten att det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder. Men nu har till och med jag börjat misströsta över vår kalla vinter. Senaste veckan har det varit extremt kallt. Man kan ju inte göra någon rolig utomhusaktivitet när det är närmare 30 minusgrader ute. Bilen måste gullas igång och det tar hundra år att få på sig alla kläder innan man kommer sig iväg på morgonarna. Om bilen alls startar... i vinter har jag blivit en fena på att starta med startkablar. 

Theo 2 år

Publicerad 2011-02-08 22:40:27 i






Hipp, hipp , hurra!!!


Idag fyller våran Theo 2 år! Han har firats i dagarna tre av släkt och vänner och fått många fina presenter. 

Tack alla ni som uppvaktat vårt charmtroll! 


Sjukdom

Publicerad 2011-02-04 11:14:36 i

I går kväll kom jag hem till sjuka barn så i dag är jag hemma med dem. De har feber och hostar. Det verkar vara nått som går nu för Johan var sjuk i helgen och på skolan och dagis har barnen tydligen fallit som käglor i veckan. Jag hoppas att det inte blir långvarig. På söndag har vi tänkt fria att Theo fyller 2 år på tisdag. 

Intressant jobb

Publicerad 2011-02-02 21:22:00 i Jobb

Genom fönsterrutan har jag sett att solen sken i Kalmar idag. Jag är nämligen en bit hemifrån för att lära av hur Kalmar läns landsting jobbar med krisinformationen. Det handlar om den nationella övningen SAMÖ-KKÖ där samhällets förmåga att hantera konsekvenserna av en kärnteknisk olycka övas. Hittills har det varit intensivt, men också väldigt intressant och framförallt lärorikt!

http://svt.se/2.33731/1.2314333/tusentals_deltar_i_katastrofovning?lid=puff_2314333&lpos=rubrik
http://www.ostran.se/nyheter/kalmar/stoersta_krisoevningen_naagonsin_aer_igaang
http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/article2265928.ece

Veckans kommentar

Publicerad 2011-02-01 21:49:34 i


Även om Theo inte är två år fyllda ännu så är han rätt så klok tycker jag. Han brukar tala om vilken färg Johans bil är. Jag har försök lära honom färgen på min bil, men det är inte så lätt att säga silver. Häromdagen hade lillkillen en lösning på det problemet: - Pappa blå bil, mamma BRA bil!  

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela