jeanytt

Bröllop

Publicerad 2012-07-26 19:11:00 i Vänskap

Förra helgen hade vi turen att få vara med när Johan och Anna gifte sig i Skellefteå. Det var ett mycket fint bröllop. Det fullkomligt strålande om brudparet! Se själva- om ni klickar på bilden blir den större.

Som en Ledinlåt...

Publicerad 2012-07-26 18:54:00 i Väder

Den här sommaren börjar kännas som en gammal Ledinlåt. Ni vet den här: "Sommaren är kort, det mesta regnar bort. Men nu är den här, så ta för dig- solen skiner idag!". Jag kan räkna baddagarna på en hand den här sommaren. För en soldyrkare som mig känns det mindre bra. Men man kan inte göra nått åt vädret så det gäller att gilla läget. Fina morgnar och kvällar har det i alla fall varit. Morgnarna har jag promenerat- en härlig start på dagen! På kvällarna har vi gjort familjeutflykter. Ångtåg mellan Arvidjaur och Slagnäs och tivolit på PDOL till exempel. Trevligt! På dagarna umgås jag med barn och vänner och försöker hinna med lite fix här hemma. Det finnas alltid någonstans man borde röja upp... ni vet sånt som är eftersatt i vardagen. Har rensat så pass att jag borde ta mig med ett lass till tippen någon dag och boka in en loppisförsäljning. Johan har börjat om att jobba igen men jag och barnen har en ledig vecka till. Den ska vi ta vara på så gott vi kan!.  

Underbar familj

Publicerad 2012-07-16 22:12:00 i Familj

Det är verkligen en fröjd att få rå om våra fina barn hela dagarna. Vad gör det att solen inte skiner alla dagar när man kan få umgås med sambo och barn. Jag upptäcker att jag inte riktigt har hängt med i utvecklingen av framförallt Theo. Han lär sig nya saker hela tiden. Han har börjat cykla med stödjhul och är en hejjare på att lägga pussel. Dessutom har han oerhört bra fantasi. Härom kvällen var hans pusselbitar en eld som han grillade marsmallows över, men hjälp av en pil till en pilbåge. Leksakerna är inte alltid det man tror att de ska vara, inte kunde jag t ex ana att att ett rosa mikrofonstativ kunde vara en röjsåg! Han leker också ofta med sina bilar, han har ju bilverkstad här hemma säger han.  
 
Ida-Therese är en bra tjej som har många kompisar. Häromdagen hade hon och en vän målat sig så fint i ansiktet alldeles själva. Hon är också oerhört snäll med sin lillebror som ofta får vara med och leka. När vi spelade spel häromkvällen upptäckte jag också hur bra hon räknar och läser. Roligt att se att det går framåt hela tiden! Dessutom är hon minsann ingen badkruka, det har blivit många kvällsbad i älven nedanför oss.

Här hemma går Johans gårdprojekt vidare, numera har vi en stor och fin uppfart med avställningyta för t ex släp och sånt. Johan har inte varit så ledig ännu på sina lediga dagar men vi ska försöka få till det i veckan. Hoppas solen visar sig! 
    
  

Op tid

Publicerad 2012-07-13 11:01:20 i

Nu har jag fått operationstid. 22 augusti är det äntligen dags. Jag ser både fram emot det och gruvar mig lite grann. Det kommer att göra ondare innan det blir bättre. Men jag tror ändå att det ska vara värt det. Jag vill ju kunna springa igen!

Camping Durrudden

Publicerad 2012-07-09 17:30:00 i Vänskap

I helgen hade vi campinggäster... Anna, Janne och barnen hälsade på. Det blev grillning och kortspel på lördagen och picknick på kajen på söndag. Alltid lika trevligt med goda vänner på besök.
 
Andra semesterveckan började det kännas som semester... lagom tills det var dags att börja jobba igen. Nu har jag beredskap en vecka och jobbar därför. Johan är ledig med barnen. Men det är inte särskilt synd om mig eftersom jag är ledig tre veckor till sen.
 
Älskar sommar!
 

Långväga besök

Publicerad 2012-07-06 19:23:00 i Vänskap

Idag kom min gamla gymnasiekompis Maria förbi. Hon är från Haparanda men bor numera med sin man Martin och deras barn Stina, Signe och Valdemar i Nyköping. De var på genomresa och stannade över dagen. Väldig trevligt att se dem igen!  

Kompisträff vid kolmilapoolen

Publicerad 2012-07-06 19:16:00 i Vänskap

I veckan kom sommaren och vi fick äntligen badväder. Tur nog hade vi tajmat det bra med en kompisträff hos Linda och Conny som har pool på sin tomt. För första gången fick vi träffa det senaste tillskottet i gänget, Annsofie och Mattias lilla dotter Isabelle. Det blev en heldag med lek och bad och knytismiddag. Roligt för både stora och små!
 
  

Tisdagskultur på Svensbylidja

Publicerad 2012-07-06 19:10:00 i Vänskap

Varje tisdag i juli visar man på hembygdsområdet Svenbylidja hur man levde förr i tiden. Det har blivit tradion att åka dit med barnen. I tisdags cyklade vi dit och umgicks med Anna och hennes barn Elmer och Elsa. Mycket trevlig dag! 

Theo och farfar Filip

Publicerad 2012-07-06 19:01:13 i

Theo fullkomligt avgudar sin farfar. " Vi är riktiga karlar",  brukar farfar Filip säga till Theo som håller med.

Midsommar i Boksel

Publicerad 2012-07-06 18:57:59 i

Midsommar firade i vi i stugan med släkt och vänner. God mat, skogspromenader, fiske, bokläsning, mygg och fyrhjulsåkning sammanfattar midsommarhelgen. Bra start på semestern!

Första semesterveckan har gått...

Publicerad 2012-07-02 15:10:03 i

.. i rasande fart. Solguden har lyst med sin frånvaro så jag har istället ägnat tiden till att komma i kapp här hemma. Har rensat trädgårdslandet, målat utemöbler, oljat broar och städat och röjt inne. Skönt. Nu är jag redo för sol och bad! Bara solen och värmen vill komma någongång...
 
Lite socialt umgänge har jag i och för sig också hunnit med på min lediga vecka. Alltid lika trevligt att träffa vänner. Det blir allt för sällan när man jobbar heltid, måste försöka ändra på det.
 
Fick tips av en kompis om en bra tränings- och matblogg som jag vill dela med mig av: http://se.worldofshape.se/blog/stefan/
 
Har lovat mig själv att försöka hålla igång hela sommaren och sakta men säkert minska på midjemåttet. Målet är att komma tillbaka till min vikt innan barnen. Har tre kilo kvar...
 

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela