jeanytt

"Kapat vedar"

Publicerad 2013-04-28 21:13:00 i

I kväll har vi kapat i våra förvildade buskar. Det blev mycket ris, så i år bidrar vi till att byns majbrasa blir en rejäl eld. Det är roligt att se hur barn härmar. Här gör Theo som sin¨pappa: "Jag kapar vedar".   

På rätt väg

Publicerad 2013-04-25 15:59:54 i Träning

Drygt tre veckor av mer träning än vanligt (cirka fem pass i veckan; jogging, gym och promenader) så har midjemåttet minskat i omfång med 4 cm. Inte mycket men alltid något. Vågen står dessvärre still men visst väger muskler mer än fett? En början på en god vana som jag nu ska försöka hålla i.

3-års kalas

Publicerad 2013-04-22 10:04:00 i

Söndag åkte jag med Theo på 3-års kalas, hans kompis Ian fyllde år. Mina barn är oftast inte så mammiga men igår var det ett undantag. Det tog en stund innan Theo tinade upp och började leka. Då fick jag passa på att mysa lite med min gudson Elmer som också var där.

Bild lånad från Annas blogg.
 
  

Besök på akuten

Publicerad 2013-04-22 09:59:00 i

Lördagskvällen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vi hann precis äta upp middagen med våra gäster (Linda, Conny och Agnes) när vi hörde Theo gallskrika. Då hade han lekt i soffan (trots att han inte får), ramlat och bitit sig rejält i tungan. De blödde mycket så det var svårt att se hur illa det var så vi fick helt sonika lämna våra gäster och åka till akuten med honom. Det var tur att Johan var hemma för det hade inte varit lätt att själv köra när han skrek och grät hela vägen, nu kunde jag sitta bak med honom och trösta. På akuten fick vi snabbt komma till doktorn som kunde konstatera att det var ett rejält jack men att det inte var nått man gör något åt. Det ska läka av sig självt. Han fick smärtlindrig och så hem igen med ordniation av alvedon, isglass och lätttuggad mat.     

Trevlig helg

Publicerad 2013-04-20 15:19:31 i

Första helgen hemma på länge, känns riktigt skönt. Vi har haft många fina helger i stugan under feb-april, men det är en del fix som krävs innan man åker och när man kommer hem. Mycket packa och packa upp. I dag har jag och sonen haft en hel dag för oss själva. Johan jobbar och Ida har följt med en kompis för att åka slalom i Jörn. Sista dagen backen var öppen där. Jag och Theo har städat och tvättat bilen och så har vi ekiperat lilleman med vårskor; stövlar och springskor. Mysigt att få rå om bara ett barn ibland. Theo blir så stor och duktigt när han är själv. Nu ska vi ta en promenad i finvädret innan vi får besök ikväll. Trevlig helg! 

Påsklovet

Publicerad 2013-04-11 13:55:00 i

Påsklovet har vi varit lediga och hela familjen har tillbringat hela tio underbara dagar i stugan. Solsken, bra skoterföre, god mat och glada barn! Man kan inte ha det mycket bättre. Jag ville stanna tiden. Alla kusiner och fastrar, farbröder, farmor, farfar och morbror Johan med familj besökte stugan någon eller några dagar under påskhelgen. Så roligt!

Själv har jag dessutom både fått sova ut, läsa böcker och tränat så jag känner mig full av energi igen. Har varvat skidåkning med, jogging och promenader. Prima liv! 

 
Fler bilder på fotobloggen.

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela