jeanytt

Piteå dansar och ler

Publicerad 2011-07-31 19:50:31 i


I helgen har det varit PDOL och för oss innebär det ett obligatorsikt besök på tivolit. Vår dotter älskar att åka karuseller. I år upptäckte hon radiobilarna som hon tyckte var roliga! Jag hade turen att få åka med en sväng. 

Diggiloo i Storforsen

Publicerad 2011-07-24 19:11:13 i




Mormor Helena och farmor Astrid fick äntligen sina morsdagspresenter, konsert med Digiloo i undersköna Storforsen. Vädret var på vår sida, regnet kom först när vi satt i bilen på vägen hem. Det var fyra timmar underbar konsert med duktiga artister: Lasse Holm, Jessica Andersson, Linda Bengtzing, Charlotte Perrelli, Thomas Di Leva och Magnus Carlsson. De bjöd på sig själva och sjöng både egna och andras låtar. Det fanns nått för alla musiksmaker. Ida-Therese var helnöjd för hon fick ju se sin favorittartist Linda Bengtzing, som faktiskt imponerade på mig och visade prov på bra sångröst. Annars var Thomas di leva den jag minns bäst, han levererade kvällens citat när han skulle förklara varför han aldrig har medverkat i Melodifestivalen: "Den som aldrig tävlar förblir obesegrad". 


      

Western farm

Publicerad 2011-07-23 09:42:49 i


I går besökte vi Western farm i Boden tillsammans med en grannfamilj. Det var välordnat och det fanns nått för alla. Jag gillade att sheriffen, skurken och de andra fortsatte med rollspelet även utanför showen. Absolut värt ett besök! Men fyll bören, pengarna rullar i vilda västern...
Bäst behållning av dagen hade nog kompisarna Lova och Ida-Therese som ömsom jagade skurken, ömsom var rädda för honom.... 





En dag fyllld av spänning och pang, pang. I vilda västern kan allt hända!!!

Rik på jordgubbar

Publicerad 2011-07-18 19:36:57 i


För tre år sedan anlade jag ett jordgubbsland och i år ger det massor av bär. Äntligen! Att ha ett eget jordgubbsland och kunna äta hur mkt jordbubbar som helst är en dröm som går i uppfyllelse! Så nu vet ni vad ni bjuds på om ni hälsar på.... Mums!

Halvtid

Publicerad 2011-07-18 19:31:50 i

Tänka sig tre av sex veckors ledighet är redan slut. Tiden går fort när man har roligt! Det bästa av allt är att jag och Johan fått den tiden tillsammans med barnen. Det var underbart och gav helt klart mersmak.... Johan har börjat om att jobba men jag och barnen har tre veckor till att se fram emot. I år tänker vi tillbringa all sommarsemester på hemmaplan. Sommaren är ju härlig i Norrbotten och det finns en hel del att kvar att utforska...   

Medeltidsdag

Publicerad 2011-07-18 19:22:09 i


I fredags gjorde vi en utflykt till Hägnan i Gammelstad i Luleå för att besöka medeltidsdagarna där. Där bjöds det på sagostig med väsen från folktron såsom troll, vättar, älvor och näcken. Vi fick se riddarspel och Ida gladde sig åt att få en ros av den riddare som vann fäktningen. 

Dessutom hade de massor av lektillfällen för barnen exempelvis lek med såpbubblor, hopp i halmen, pilskytte med mera. Det blev en trevlig dag för både stora och små! 

Turist på hemmaplan

Publicerad 2011-07-13 21:21:23 i




I dagarna tre har vi haft besök från storstan och visat dem Piteå. Min gymnasiekompis Marianne och hennes Erik har två små pojkar så vi har anpassat akiiviterna så att alla ska trivas. Det har blivit bad på Hammenviken, kultur på Svensbylidja, en stadstur och leklandet Nimbus. Roligt med besök! Theo och Dante är lika gamla och trivdes bra tillsammans. Skoj!

Sommar å soliga dagar...

Publicerad 2011-07-08 23:24:04 i


... vi gör ju vad vi behagar! Vilket är badar och umgås med nära och kära. Idag har hela familjen besökt vänner i deras stuga i Jävre. De hade värmt poolen för vårt besök och med 30 grader i vattnet är det lätt att vara länge i plurret. Ida badade i sju timmar totalt. Inte ens då var hon less, utan då skulle vi åka hem... Härlig dag!

Semester

Publicerad 2011-07-01 22:55:40 i

Första veckan av sex veckors ledighet är slut, men vilken vecka det har varit! Jag har kommit ner i varv, mått gott i solen och värmen som kom med besked efter midsommar. Johan har också varit ledig och det är mycket trevlig att vara hemma hela familjen tillsammans! Att åka och bada tillsammans eller bara åka och storhandla tillsammans är inget som hör till vanligheterna för oss om sommrarna. Men det behöver man har vi märkt och i år blev det äntligen av! Johan har för första gången tre veckors semester på raken, varav två med mig (en vecka hade han själv med barnen medan jag jobbade.) Det betyder att vi får vara tillsammans hela familjen även nästa vecka, härligt!

Vad har vi gjort i veckan då, ja inte så mycket, mest tagit dagen som den kommit. Badat, grillat med vänner, monterat och målat en utemöbel till barnen...hmmm... å vilat. Jag har faktiskt provat somna i hängmattan (med Theo) vilket aldrig tidigare hänt (eftersom jag aldrig haft tid att ligga där så länge...I) Semestermys!
     

Kan själv

Publicerad 2011-07-01 22:40:57 i

Vår lille son är i kan-själv-åldern. Man får lyfta in honom i bilen längre, han ska klättra själv. Allt ska han prova och lyckan är total när det går: -Ja kunne, säger han glatt då. 

Han vill också ta på sig skorna själv men vissa skor är rätt svåra ännu så han väljer helt sonika stövlarna för det går bra både på och av. För att han inte ska förgås i stövlarna fick jag inhandla ett par "foppisar" för de kan han också få på och av själv.

Vi har så smått börjat potträna. Än så länge har det blivit en hel del tvätt och inte så många lyckade försök, men han är stolt när han får vara utan blöja. (Men åka rutschkana utan blöja tcker han inte om, blöjan brukar ju liksom ta ju emot dunsen.... ) Häromdagen lyckades han i alla fall göra nr 2 i toastolen och det berättade han stolt för alla som hälsade på.... Kan själv är en härlig ålder!

Midsommar

Publicerad 2011-07-01 22:32:47 i

Midsommar firade vi i stugan tillsammans med Wiklundssläkten. Vädret växlade från regn till moln till lite sol. Men vad gjorde det... Vi hade ändå trevligt, åt god mat och framför allt kopplande vi av. Sovmorgon, middagslurer och lek med barnen. Vattenkrig, fyrhjulingsåkning och så lite promenader, joggingturer, bokläsning och nått vinglas på det. Inte helt fel, eller hur?    

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela