jeanytt

Elaka baciller

Publicerad 2010-10-31 16:57:12 i

Theo blev magsjuk i torsdags och det var elaka baciller han kom hem med från dagis för på lördagen hade alla i familjen fått dem. Så vi har mest legat i soffan hela helgen och bara varit. Eller rättare sagt turats om att vila för Theo hade hunnit bli rätt så pigg vid det laget... Nu är vi allihopa på bättringsvägen, som tur är!  

Händelserika dagar

Publicerad 2010-10-27 23:00:24 i

Jag sitter och bloggar i ett rent hem, med en ren skön känsla i magen. RUT har checkat in och jag hoppas att hon återkommer... Det gjorde veckans mastodontdagar lättare för mig. 
I veckan har nämligen jobbtimmarna rusat fram och jag har inte riktigt hunnit med det jag borde. Att sen efter en lång dag delta i ett skolråd i flera timmar och lyssna på en rektor som ansåg att föräldrarrepresentanter skulle vara tysta och bli informerade kändes... så där. Vill man inte ha demokrati i skolan? Jag kunde som vanligt inte vara tyst. Om vad- får ni fråga när vi träffas...
På jobbet har det onekligen varit händelserikt. Idag hade vi en helikopter som surrade ovanför landstingshuset och många polisbilar runt knuten. Mediehuset, som ligger alldeles brevid min arbetsplats, bombhotades och utrymdes. Som tur var visade det sig sig var falskt larm. http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5747593

   

Prima liv

Publicerad 2010-10-25 11:31:36 i

Helgen swischar (stavas det så tro?) som vanligt förbi och först på söndag brukar jag landa. Men det blev i alla fall en väldigt trevlig söndag. Hela familjen besökte Nimbus lekland på Pite havsbad och lekte med barnen i tre hela timmar! Theo nöjde sig inte med avdelnignen som var anpassad för barn i hans ålder, så det var till att krypa efter i labyrinterna. Svettigt, men skoj! Jag kan intyga att lilleman sov gott när jag efteråt tog en långpromenad i byn i det fina höstvädret vi hade turen att ha igår. Skönt. Dagen avslutades med besök av bästa kusinen Erika som bor i Umeå. Kan det bli bättre? Jo, det kan det för jag är dessutom ledig idag. Så när jag avklarat räkningshögen ska jag och dottern göra stan! Nya skor till Ida står på inköpslistan. Hon växer så det knakar så det är hela tiden något om behövs känns det som.... Theo han slipper stadsturen och har förmånen att få mysa med farmor under tiden. Prima liv!    

Här går det undan!

Publicerad 2010-10-20 20:03:05 i

I helgen har vi varit i stugan och förberett för vintern. Vintern hade redan smygstartat där så jag och barnen letade reda på åkdon och gjorde vinterns första bobrace. Hej vad det gick!

Innan vi åkte hem packade jag ihop sommarens och höstens "stugkläder" så i veckan går tvättmarskinen i ett. Den är van vid det... Tvättmaskinen har fått namnet evighetsmaskin hemma hos oss.  

På jobbet har min hjärna fått jobba extra mycket i veckan. Jag deltar nämligen i en planereingskonferens om Barents Resuce och allt som skrivs och sägs är på engelska.

http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=5585815

Mina studier utomlands kommer väl till pass nu. Svårt men roligt!
Jag gillar utmaningar...

Favoritord

Publicerad 2010-10-11 11:21:00 i

Nu när Theo är frisk igen så har han till vår glädje börjat om att använda sitt favoritord: MERA!
Så snart det vankas mat eller godsaker så ropar han: "Ha mela, mela, mela..." 
Theo har också ett annat ord som används flitigt. Han är ju en bestämd kille så ordet NEJ både förstår han och nyttjar till fullo. Själv tycker jag att det är väldigt roligt nu när orden börjar komma och man också ser att han förstår vad man säger till honom.  

Theo, 1 år och 8 månader, en härligt ålder!

Taggis

Publicerad 2010-10-10 19:16:44 i


I helgen har vi gjort höst på gården. Det är skönt att ha det överstökat innan snön kommer. Johan och Ida har också vinterbonat ett litet hus till vår nya familjemedlem, igelkotten Taggis, som farfar Filip har kommit med.

VAB

Publicerad 2010-10-06 23:01:56 i

Så har då första dagisförkylningen slagit till. Lillkillen är febrig och hängig och vill sitta still i famnen hela dagar. Så känner vi inte alls vår lille son och nu saknar jag verkligen min busiga pojke... Hoppas han blir frisk snart. I morgon byter vi i alla fall skift här i vabfabriken, jag går av för att jobba och Johan tar över i sjukstugan. 

Komplimang

Publicerad 2010-10-04 19:56:19 i

Idag gav Ida-Therese mig världens bästa komplimang.
Hon sa: - Mamma du är en bra mamma och människa! 
Mitt hjärta värmer.... sötaste tjejen min!

Ida-Therese, jag och grannflickan Ellen. Fina tjejer!

Aja baja

Publicerad 2010-10-04 19:53:02 i

Vår son är en busig kille och är ibland snabbare än blixten. Här kommer ett exempel på det... I lördags stannade jag och barnen till på ett konditori för att köpa med oss fika att bjuda mormor på som vi skulle besöka. Ida och Theo fick välja sig var sin kaka som kassörskan stoppade i en påse. Men det tog tydligen alltför lång tid att få kakan tyckte Theo, för medan jag betalade sprang han runt disken och tog en sån kaka som han pekat ut... Å vi hann inte med. Man blir nästan full i skratt, men samtidigt så måste man ju lära honom att man inte får göra så. Aja baja.   

Narvik

Publicerad 2010-10-01 18:27:32 i


Förra helgen åkte jag och Johan till Narvik för att ladda batterierna i Nordnorges dramatiska natur med höga berg och bokstavligt talat djupa dalar. Vi har havsfiskat från båt i fjordarna runt Narvik tillsammans med våra grannar Maud och Ulf. Vi bodde i deras stuga i Beisfjord och hade väldigt mysigt. Fiskade på dagarna, åt gott och tog det lungt på kvällarna. Att jag efter helgen var både utvilad och hade läst TVÅ romaner säger väl en del... Fisket var föresten också spännande. Vi fick väl i och för sig inte så många fiskar, men Johan fick upp en rejäl torsk på 17 kg! Mums! Småfiskarna fick bli mat till havsörnen som vi också hade nöjet att få se på nära håll. Fler bilder finns på fotobloggen

Om

Min profilbild

Jeanette

Jeanytt är en blogg där släkt och vänner ska kunna följa med i mitt vardagsliv som heltidsarbetande tvåbarnmor.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela